Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas starti Universiādē noslēdzas ar M. Zvejnieka cīņu par medaļu un izstāšanos

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas starti Universiādē noslēdzas ar M. Zvejnieka cīņu par medaļu un izstāšanos
Miks Zvejnieks pasaules Universiādē. Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks pirmdien Krasnojarskā bija piektais pēc pirmā brauciena pasaules Universiādes slaloma sacensībās, saglabājot labas cerības uz medaļu, tomēr otrajā braucienā viņš nesasniedza finišu.

Pēc pirmā brauciena Miks Zvejnieks par 1,20 sekundēm atpalika no vadībā esošā krieva Simona Jefimova, bet no trešās vietas, kurā atradās japānis Johei Kojama atpalika par 0,34 sekundēm. Tomēr otrajā braucienā latvietis izstājās, bet bronzu izrāva francūzis Pako Rasā, kurš pēc pirmā brauciena bija 0,23 sekundes aiz Mika Zvejnieka.

Tikmēr viņa brālis Dāvis Zvejnieks pēc pirmā brauciena bija 36. vietā, bet otrajā uzrādīja 25. rezultātu un summā pacēlās uz 26. pozīciju starp 38 abus braucienus veikušajiem sportistiem. Čempionam Jefimovam viņš zaudēja 8,32 sekundes.

Pirms tam svētdien slalomā dāmām pēc pirmā brauciena priekšpēdējā, 38. vietā bija Liene Bondare, bet otrajā viņa neizgāja uz starta.

Universiāde Krasnojarskā noslēgsies otrdien, bet Latvijas atlēti tagad savus pēdējos startus jau ir aizvadījuši. Mūsu valsti Ziemas Universiādē pārstāvēja 27 sportisti, no kuriem 20 bija studentu hokeja izlases pārstāvji. Augstāko rezultātu arī sasniedza tieši hokejisti, kuri savā apakšgrupā palika uzreiz aiz pusfināla robežas. Savukārt individuāli Miks Zvejnieks guva septīto vietu Alpu kombinācijas sacensībās, kamēr snovborda paralēlajā slalomā astotniekā iekļuva Paula Elīna Vītola. Tāpat desmitnieku noslēdza daiļslidotāja Angelina Kučvaļska.

Pirms diviem gadiem Latvijai zeltu kalnu slēpošanas Alpu kombinācijā sagādāja Mika un Dāvja Zvejnieku brālis Kristaps, sagādājot mūsu valstij līdz šim augstāko rezultātu šāda līmeņa sacensībās.

Mājiniece Krasnojarskā Krievija veiksmīgi pilda savu propagandas uzdevumu, pārsvarā gadījumu izliekot profesionālus sportistus pret amatieriem, kas izpaužas arī medaļu ieskaitē - mājinieki šobrīd jau ir guvuši 108 medaļas (39+38+31), otrajā vietā ar 14 godalgām (6+4+4) sekojot Dienvidkorejai.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-11 13:05, pirms 5 gadiem
Latvijas starti Krievijas atklātā studentu Universiādē ....