Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Evelīnai Gasūnai trešā vieta Baltijas kausa paralēlā slaloma sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Evelīnai Gasūnai trešā vieta Baltijas kausa paralēlā slaloma sacensībās
Evelīna Gasūna. Foto: E.Lukšo

Latvijas kalnu slēpotāja Evelīna Gasūna sestdien Somijā izcīnīja trešo vietu Baltijas kausa sezonu noslēdzošajās paralēlā slaloma sacensībās.

Paralēlais slaloms sākās ar piektdien aizvadītajām kvalifikācijas sacensībām, kur pirmās divas vietas izcīnīja latvietes Evelīna Gasūna un Liene Bondare, bet kopā pie ieskaitīta rezultāta tika 13 sportistes. Iepriekšējās dienās labāko rezultātu rādījušā Lelde Gasūna šoreiz uz starta neizgāja.

Viena no Latvijas vadošajām kalnu slēpotājām Agnese Āboltiņa vēlāk nepārvarēja astotdaļfinālu, bet līdz pusfinālam tika Evelīna Gasūna un Bondare. Šajā kārtā viņas abas piekāpās konkurentēm no Somijas, bet cīņā par trešo vietu labāka bija Gasūna jaunākā. Tikmēr finālā starp divām mājiniecēm Tīa Nurminena apsteidza Netu Lapalainenu.

Vīriem kvalifikāciju labākais no Latvijas bija 21. vietu ieņēmušais Elvis Opmanis, kamēr pirmais aiz izslēgšanas turnīra sasniegšanas bija 33. vietā palikušais Dāvis Zvejnieks. Savukārt šī gada Latvijas labākais kalnu slēpotājs Žaks Gedra kvalifikācijā nesasniedza finišu.

Pēc tam izslēgšanas sacensībās Opmanis pārvarēja 1/16 finālu un astotdaļfinālu, bet ceturtdaļfinālā pirmajā braucienā piedzīvoja smagu kritienu, zaudējot samaņu un savainojot celi, tāpēc otrajā trasē viņš uz starta vairs neizgāja, sacensības noslēdzot ar dalītu piekto vietu. Savukārt uzvaru guva beļģis Drīss van den Breke.

Baltijas kausa sezona sākās jau novembra sākumā, kad Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena” elites un junioru jeb U21 sportisti sacentās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās slalomā un paralēlajā slalomā. Otrais posms februāra beigās un marta sākumā risinājās mūsu kalnu slēpošanas lielpilsētā Siguldā, kur vēlreiz sportisti sacentās slaloma un paralēla slaloma disciplīnās, bet trešais posms jau tradicionāli tika aizvadīts Somijā. Tāpat Somijā tika sadalītas Latvijas čempionāta medaļas slalomā un milzu slalomā, abās disciplīnās triumfējot Leldei Gasūnai un Gedram.