Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bikše un Eiduka pierāda pārākumu, triumfējot LČ sacensībās ar masu startu

Ints Megnis
Ints Megnis

Bikše un Eiduka pierāda pārākumu, triumfējot LČ sacensībās ar masu startu
Patrīcija Eiduka. Foto: A.Veckalniņš

Latvijas vadošie distanču slēpotāji Indulis Bikše un Patrīcija Eiduka svētdien pierādīja savu pārākumu valstī, Priekuļos triumfējot Latvijas čempionāta trešajā posmā, kurā sportisti sacentās sacensībās ar masu startu brīvajā stilā.

Vīri slēpošanas un biatlona centrā "Cēsis" aizvadīja 20 kilometru distanci, kurā Bikše finišēja pēc 55 minūtēm un 1,9 sekundēm, par 48,9 sekundēm apsteidzot Raimo Vīgantu. Bikše nopelnīja 74,07 FIS punktus, bet Vīgants, kurš bija labākais U20 grupā, tika pie 94,80 punktiem.

Trešo vietu izcīnīja Juris Damškalns, kurš atpalika jau vairāk nekā divas minūtes.

Dāmu sacensībās Eiduka 15 kilometrus veica 46 minūtēs un 35,7 sekundēs, tuvāko sekotāju Ingu Paškovsku apsteidzot par sešām ar pusi minūtēm, kamēr trešo vietu guva Kitija Auziņa, atpaliekot jau vairāk nekā astoņas minūtes.

Pirms tam sestdien notika sacensības komandu sprintā un stafetēs jauniešiem, kam nebija FIS statusa. Dāmām sacentās vien divi pāri, Auziņai un Paulai Bergfeldei ļoti pārliecinoši apsteidzot Kristu Razgali un Ilonu Upenu. Savukārt vīriem uzvaru guva Ilvars Bisenieks un Vīgants, kamēr pie sudraba tika Damškalns un Jānis Šņoriņš, bet bronzas - Gints Lūsis un Kārlis Vanags.

Latvijas čempionātā šogad bija trīs posmi - tas 12.un 13.janvārī iesākās Madonas slēpošanas bāzē “Smecersils”, bet otrais posms 16. un 17.februārī tika aizvadīts Siguldā “Fischer” slēpošanas centrā.