Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Dāvis Zvejnieks izcīna pjedestālu FIS sacensībās Polijā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Dāvis Zvejnieks izcīna pjedestālu FIS sacensībās Polijā
Dāvis Zvejnieks pēc apbalvošanas Polijā

Veiksmīgus startus Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās Polijā aizvadījis Dāvis Zvejnieks, izcīnot divas trešās vietas milzu slaloma disciplīnā.

Sacensību diena Dāvim bija saspringta, jo vienā dienā tika aizvadītas uzreiz divas FIS milzu slaloma sacensības, kas nozīmēja četrus sacensību braucienus.

Jau pirmajā braucienā Dāvim izdevās uzrādīt otro labāko rezultātu, līderim zaudējot tikai 0,33 sekundes. Otrajā braucienā Dāvis nobrauca stabili, divu braucienu summā atkāpjoties līdz 3. vietai, kas tāpat ir Latvijas kalnu slēpotāja labākais sasniegums FIS līmeņa sacensībās. Dāvis arī ieguva 67,10 FIS punktus, kas viņam ir jauns rekords milzu slalomā.

Arī otrajās sacensībās pēc pirmā brauciena Dāvis atradās 2. vietā, tomēr vēlreiz divu braucienu summā nācās samierināties ar 3. vietu. Arī šajā reizē Dāvis uzrādīja augstvērtīgu rezultātu FIS punktu izteiksmē – 70,25 punkti. Šie rezultāti nākamajā pasaules ranga listē ļaus Dāvim pacelties par aptuveni 300 vietām.

Dāvis Zvejnieks pēc sacensībām stāsta: “Šodienas sacensības vērtēju ļoti labi - reti kad man gadās iekļūt TOP3 labākajos jau pēc pirmā brauciena, un braukt kā pirmspēdējam otrajā braucienā, manuprāt, ir ļoti laba pieredze manai sportista karjerai. Viss šodien gāja kā pa sviestu - slēpes slīdēja, kalns bija labā stāvoklī, temperatūras stabiņš ar jau noslīdēja līdz -10 grādiem, tā ka apstākļi sacensībām bija labi.

Jau pirmajās sacensībās gāja ļoti labi. Pēc pirmā brauciena biju otrais, bet otrajā braucienā viss neizdevās tik gludi, un noslīdēju līdz trešajai vietai, par ko tāpat esmu ļoti priecīgs! Otrajās sacensībās gāja vēl labāk. Pēc pirmā brauciena tikai nedaudz zaudēju līderim, kas man lika saprast, ka es varu. Otrajā braucienā gan pieļāvu palielu kļūdu pāris mietus pirms beigām, kas atkal man maksāja otrās vietas pazaudēšanu. Vairāk gan esmu priecīgs par to, ka uzlaboju savus FIS punktus milzu slaloma disciplīnā un līdz ar nākamo FIS punktu listi, nedaudz pakāpšos arī pasaules rangā.

Kopumā sacensības vērtēju kā labu ieskrējienu man šajā sezonā, šis bija tikai trešais starts milzu slalomā šosezon, un pagaidām esmu tikai uzlabojis rezultātus. Esmu ieguvis pārliecību par savu tehniku, spēku un konkurētspēju ar citiem dalībniekiem un psiholoģisko sagatavotību. Prieks, ka jau sezonas sākumā esmu ieskrējies un zinu, ka šis ir tikai sākums! Turpinu mērķēt uz augstākiem rezultātiem jau drīzumā!”

Nākamos startus Dāvis aizvadīs pēc divām nedēļām, Čehijā startējot ātruma disciplīnu sacensībās.