Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģis Klēbo teju nodrošina uzvaru "Tour de Ski" seriālā, Bikše pēdējais

Andrejs Siliņš

Norvēģis Klēbo teju nodrošina uzvaru "Tour de Ski" seriālā, Bikše pēdējais
Juhaness Klēbo. Foto: EPA / Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas distanču slēpotājs Juhaness Klēbo sestdien teju nodrošināja triumfu prestižajā "Tour de Ski" sacensību seriālā, turklāt to joprojām turpina latvietis Indulis Bikše.

Sestdien kungiem bija jāveic 15 kilometru masu starta distance klasiskajā stilā, kas bija sacensību priekšpēdējais posms. Ceturto uzvaru pēc kārtas šīs sezonas "Tour de Ski" tajās izcīnīja Klēbo, kurš tuvāko sekotāju Frančesko di Fabiāni no Itālijas apsteidza par nieka 0,6 sekundēm.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas, kurš uzvarētājam piekāpās par 2,6 sekundēm.

Tikmēr vienīgais palikušais Latvijas pārstāvis Bikše sestdien bija pēdējais starp 45 startējušajiem dalībniekiem un uzvarētājam piekāpās par septiņām minūtēm un 39,9 sekundēm. No priekšpēdējās vietas latvieti šoreiz šķīra vairāk nekā divas minūtes.

Par savu sniegumu Bikše ieguva 262,52 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus.

"Tour de Ski" kopvērtējumā Klēbo par vienu minūti un 20,4 sekundēm apsteidz Sergeju Ustjugovu no Krievijas, kurš sestdien palika tikai 16.vietā, un ir teju nodrošinājis triumfu kopējā ieskaitē. Trešais, atpalikdams vienu minūti un 43,8 sekundes, ir Boļšunovs.

Savukārt Bikše ir 45.vietā no 45 slēpotājiem un no līdere atpaliek par vairāk nekā 22 minūtēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 562 punktiem ir Boļšunovs, kamēr 530 punktus iekrājis Klēbo. Trešais ar 466 punktiem tikmēr ir norvēģis Ēmils Īvešens, kurš sestdien nestartēja.

Tikmēr dāmām desmit kilometru masu starta distancē uzvaru svinēja kopvērtējuma līdere Ingvilda Ūstberga no Norvēģijas, tādējādi vēl vairāk tuvojoties uzvarai šajā seriālā. Viņa finišā par desmit sekunžu tiesu apsteidza savu sīvāko sāncensi, krievieti Natāliju Ņeprajevu, kamēr trešā bija cita Krievijas pārstāve Anastasija Sedova.

Ūstberga šīs sezonas "Tour de Ski" seriālā izcīnīja uzvaru jau trešajā posmā pēc kārtas.

"Tour de Ski" kopvērtējumā Ūstberga tagad tuvāko sekotāju Ņeprajevu apsteidz par 53,4 sekundēm, kamēr trešā, atpalikdama divas minūtes un 13,1 sekundi, ir somiete Krista Permekoski, kura sestdien bija ceturtā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 702 punktiem ir Ūstberga, kurai ar 600 punktiem seko šajā seriālā nestartējošā norvēģiete Terēza Juheuga. Trešā ar 597 punktiem ir Permekoksi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka vairs neturpina "Tour de Ski" sacensības.

"Tour de Ski" sacensību seriāls noslēgsies svētdien ar deviņu kilometru iedzīšanas posmu, kurā pēdējie trīs kilometri būs jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.