Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dainis Dukurs: "Nav pārliecības, ka IBSF nenostāsies Krievijas pusē"

Dainis Dukurs: "Nav pārliecības, ka IBSF nenostāsies Krievijas pusē"
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas skeletona treneris Dainis Dukurs sarunā ar Sportacentrs.com izteicās, ka viņam nav pārliecības, vai Martins Dukurs un Tomass Dukurs jebkad taustāmā veidā iegūs Soču olimpisko spēļu zelta un bronzas medaļas.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) šodien pieņēma lēmumu par dopinga lietošanu Soču olimpisko spēļu laikā sodīt zelta medaļas ieguvēju Aleksandru Tretjakovu un trīs Krievijas skeletonistes. Tretjakovam uz mūžu aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs. Atgādinām, ka Soču olimpiādē Martins Dukurs ieņēma otro vietu, bet viņa brālis Tomass bija ceturtais.

"No vienas puses tas nav pārsteigums, bet no otras puses tomēr ir. Kad medijos parādījās informācija par krievu distanču slēpotāju diskvalificēšanu, tad arī pie mums apkārt par to runāja. Ir sajūta, ka mūsu starptautiskā federācija (IBSF) varētu nostāties viņu pusē, kā tas notika pagājušajā sezonā pēc krievu diskvalifikācijas Altenbergā. Pagaidām tas ir tikai SOK lēmums, tādēļ no olimpiskajām spēlēm diskvalificētie sportisti turpinās startēt Pasaules kausa posmos. Viņi turpinās klaigāt, ka Maklārens ir muļķis, bet Osvalds ir blēdis."

"Ir grūti iedomāties, kā Krievija varētu pašattīrīties pēc šādiem notikumiem. Nedomāju, ka kādu dienu viņi nožēlos izdarīto un atzīs savas kļūdas. Tā vietā meli turpināsies," paredz Dukurs. "Diemžēl IBSF ir finansiāli cieši saistīta ar Krieviju. Rodas sajūta, ka arī IBSF prezidentam Ivo Ferriāni ir kaut kāda saikne ar Krieviju."

Dukurs nav pārliecināts, vai Martins un Tomass jebkad taustāmā veidā iegūs Soču olimpisko spēļu medaļas. "Bobsleja stūmējs Vojevoda jau medijos izteicās - ja kāds grib viņa medaļu, lai brauc tai pakaļ pie viņa uz Sočiem un pamēģina atņemt. Šiem cilvēkiem ir pavisam cita filozofija. Krievija diskvalificētajiem neņem nost ne naudu, ne piešķirtās automašīnas, tā vietā drīzāk piešķirot kompensācijas. Tā viņi turpina čurāt pret vēju."

 +18 [+] [-]

, 2017-11-22 17:15, pirms 6 gadiem
nebūtu pārsteigums, ņemot vērā, kādu sponsoru nosaukumi rotā trases malas
Slēpts komentārs: fans54

 +10 [+] [-]

, 2017-11-22 17:20, pirms 6 gadiem
būšu pārsteigs , ja medaļas dabūs taustāmā veidā , cik krievu sportisti jau nav atteikušies atdot izcīnītās dopinga medaļas

  +7 [+] [-]

, 2017-11-22 17:21, pirms 6 gadiem
Ta ta Krievija medalas lasa,noperkot visu ko var nopirkt,dara ko un ka grib,ja iekrit,ir atkapsanas plans-Nauda un cilveki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-11-22 17:32, pirms 6 gadiem
Protams krieviem bija, ir, un būs sava dopinga programma, kura tiks pilnveidota un attīstīta! Tomēr jābūt ļoti naiviem domāt, ka tādas nav amīšiem, britiem, fričiem, varžēdājiem u.c. Mūsu bāleliņiem bija, ir, būs jācīnās pret pasaules varenajiem ar "parastiem" vitamīniem, spēka vietām, pirts procedūrām, ozoliem utt. :-

 +13 [+] [-]

, 2017-11-22 17:41, pirms 6 gadiem
Ivo Ferriāni ir kremļa stipendiāts un tādu nezinīšu un nodevēju rietumos ir daudz.

 +19 [+] [-]

, 2017-11-22 17:45, pirms 6 gadiem
fans54 rakstīja: Kāds dopings skeletonā?! Vai, lai aktīvāk varētu gulēt uz tās lažas? Drīzāk jau dopings tur varētu traucēt.
Turpini iepriekšējā raksta vatņiku pasakas.Dopings palīdz uzlabot fizisko formu un saglabāt to visu sezonu.Viens no svarīgākajiem elementiem skeletonā ir starta ieskrējiens un spēja saglabāt spēku līdz finišam.Un dopings protams ,ka to palīdz veikt.Tikpat labi var murgot ,kam dopings 100 metru skrējienā ,vai hokejā.

  +7 [+] [-]

, 2017-11-22 17:50, pirms 6 gadiem
Ar pēdējo rindkopu ir ļoti daudz kas izteikts. Tāds nu mums tas lielais kaimiņš ir, diemžēl.

  +8 [+] [-]

, 2017-11-22 17:53, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Turpini iepriekšējā raksta vatņiku pasakas.Dopings palīdz uzlabot fizisko formu un saglabāt to visu sezonu.Viens no svarīgākajiem elementiem skeletonā ir starta ieskrējiens un spēja saglabāt spēku līdz finišam.Un dopings protams ,ka to palīdz veikt.Tikpat labi var murgot ,kam dopings 100 metru skrējienā ,vai hokejā.
Dopings palīdz koncentrēties brauciena laikā zem lielas slodzes.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-22 18:21, pirms 6 gadiem
Īsti nav skaidrības ,vai SOK lēmums ir galējais un to nevar apstrīdēt.Skandāls pārāk liels,lai arī šoreiz krievi klusētu Domājams,ka gaidāmi tiesu procesi,tāpēc neredzu te jēgu īpaši šūmēties,kamēr nav zināms gala rezultāts.

  -4 [+] [-]

, 2017-11-22 18:38, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: būšu pārsteigs , ja medaļas dabūs taustāmā veidā , cik krievu sportisti jau nav atteikušies atdot izcīnītās dopinga medaļas
un cik tad? pasaki
Slēpts komentārs: li tao

  +1 [+] [-]

, 2017-11-22 20:24, pirms 6 gadiem
asusasus rakstīja: un cik tad? pasaki
Bija tak rakstīts, ka pa visiem laikiem tikai 1 sportiste atdevusi. Es tomēr ceru, ka federācija nostāsies Dukuru pusē- tāpat kā toreiz, kad atcēla PK posmu Sočos.

     [+] [-]

, 2017-11-22 21:02, pirms 6 gadiem
coco rakstīja: Protams krieviem bija, ir, un būs sava dopinga programma, kura tiks pilnveidota un attīstīta! Tomēr jābūt ļoti naiviem domāt, ka tādas nav amīšiem, britiem, fričiem, varžēdājiem u.c. Mūsu bāleliņiem bija, ir, būs jācīnās pret pasaules varenajiem ar "parastiem" vitamīniem, spēka vietām, pirts procedūrām, ozoliem utt. :-
Pilnībā piekrītu. Domā vecais krabis, Montgomerijs, tīri uzvarēja?

  +3 [+] [-]

, 2017-11-22 21:46, pirms 6 gadiem
coco rakstīja: Protams krieviem bija, ir, un būs sava dopinga programma, kura tiks pilnveidota un attīstīta! Tomēr jābūt ļoti naiviem domāt, ka tādas nav amīšiem, britiem, fričiem, varžēdājiem u.c. Mūsu bāleliņiem bija, ir, būs jācīnās pret pasaules varenajiem ar "parastiem" vitamīniem, spēka vietām, pirts procedūrām, ozoliem utt. :-
Jā, tā ir, bet katram sava dzīve un sirdsapziņa. Ne mums skumt par tiem, kas rīkojas aplam. Lai dumjie dara ko grib ar savu dzīvi - mēs, latvieši, ar Tevis pieminētajām pirts procedūrām, ozoliem un spēka vietām būsim veseli, stipri un papildu tam visiem ripu rijējiem sastādīsim itin zolīdu konkurenci sporta arēnās. Blakus labums: pateicoties tam, ka nebūs sev sabojājuši organismu ar apšaubāmām ķimikālijām, mūsu puikas spēs pieredzēt arī savus mazbērnus, kam pastāstīt par trasēs paveikto un piedzīvoto - un to visu varēs viņiem stāstīt ar tīru sirdsapziņu (kas nav mazsvarīgi, jo pat pilnīgs muļķis un egoists, uz vecumdienām šo to sāk apjēgt un apdomāt, un varu iztēloties, kāda nožēla tad nomoka cilvēku, kas dzīves beigās sev atzīst, ka viss sasniegtais bijis krāpšana). Lai dzīvo pirtis, ozoli un puzuri!
P.S.: Par krievu tautu ir žēl - viņi visi ir cilvēki un kā tādi būtu pelnījuši normālu dzīvi uz šīs Zemes, taču pēdējo simts gadu laikā žīdu varas pagalam nomocīti, izskaloti un izčakarēti, viņi atrodas neapskaužamā situācijā: un tas, ka viņu sportistiem morāle ir galīgi salauzta un tie gatavi uzvarēt jebkādiem līdzekļiem, tā ir tikai viena no postā novestās tautas izpausmēm. Tai tautai vajag nekavējoties pamosties, lai vēl paspētu pašsaglabāties. Es kā latvietis novēlu krieviem un visām pārējām tautām, kas citu starpā sportā aizrāvušās ar neatļautu paņēmienu pielietošanu un triekšanos pēc uzvarām jebkuriem līdzekļiem, spēt laikus atgūt savu pašcieņu un pārstāt sevi šādi pazemot.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-22 21:52, pirms 6 gadiem
Atkal divi rakstīja: Pilnībā piekrītu. Domā vecais krabis, Montgomerijs, tīri uzvarēja?
Īsti nezinu kā bija ar Montgomeriju, bet tas lai paliek uz viņa sirdsapziņas. Man kā latvietim ir ļoti svarīgi, lai mūsu puikas visu sasniedz ar tīriem organismiem. Vēl jau šajā sporta veidā lielu lomu spēlē tehniskā puse - un tur ir daudz grūtāk spriest kādu tiesu - tur viss iet uz robežas ar atļautajiem svariem, slieču izliekumiem utt. Tas viss ir sīkums: galvenais, lai pats sportists nesačakarē sev veselību, karjeru un pašcieņu.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-23 00:22, pirms 6 gadiem
coco rakstīja: Protams krieviem bija, ir, un būs sava dopinga programma, kura tiks pilnveidota un attīstīta! Tomēr jābūt ļoti naiviem domāt, ka tādas nav amīšiem, britiem, fričiem, varžēdājiem u.c. Mūsu bāleliņiem bija, ir, būs jācīnās pret pasaules varenajiem ar "parastiem" vitamīniem, spēka vietām, pirts procedūrām, ozoliem utt. :-
protams dopingu lieto daudzi un daudzās valstīs,bet tikai krievijā tas tiek darīts valstiskā mērogā ar valdības atbalstu, kamēr citur to dara tikai atsevišķi sportisti..