Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Tregubovs: "Brāļi Dukuri prot zaudēt, bet ar viņu tēvu man ir sliktas attiecības"

Andrejs Siliņš

Tregubovs: "Brāļi Dukuri prot zaudēt, bet ar viņu tēvu man ir sliktas attiecības"
Martins Dukurs un Ņikita Tregubovs
Foto: Reuters / Scanpix

LETA--RIA NOVOSTI. Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vicečempions skeletonā Ņikita Tregubovs labi satiek ar latviešu skeletonistiem Martinu un Tomasu Dukuriem, bet ar viņu tēvu un treneri Daini Dukuru krievu sportista attiecības ir vēsas.

Latvijas izlases treneris Dainis Dukurs vairākkārt publiski kritizējis Krievijas sportistus par to, ka viņi piedalījušies valsts atbalstītā dopinga programmā.

"Ar brāļiem Dukuriem man vienmēr bijušas parastas attiecības. Olimpiādē pie manis pienāca Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols, sakot, ka esmu malacis un palūdza nepievērst uzmanību, jo visiem ir dažādi viedokļi. Un puiši mani apsveica ar medaļu, viņi prot zaudēt. Ar viņiem man nekad nav bijuši konflikti," Krievijas mediji citē Tregubova teikto.

Olimpiskais sportists no Krievijas Tregubovs Phjončhanas Olimpiādē izcīnīja sudrabu, piekāpjoties mājiniekam Sunbinam Junam. Tikmēr Martins Dukurs pieļāva kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

"Bet pret brāļu Dukuru tēvu man nav laba attieksme, jo īpaši tagad. Domāju, ka viņš arī pret mani neattiecas labi. Ar dēliem attiecības ir normālas, bet tēvs, mani ieraugot, aizgriež galvu," sacīja Tregubovs.

Tikmēr Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs norādījis, ka viņš un citi Krievijas sportisti izturas ar cieņu pret ārzemju kolēģiem. Viņš piebilda, ka Dainis Dukurs solījis atvainoties krieviem par agrāk pausto kritiku, ja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) tos attaisnos.

"Lai kāda nebūtu situācija, vienmēr sveicināmies ar kolēģiem, kas ir elementāra cieņa vienam pret otru. Bet Dukuru tēvs man pats apsolīja, ja CAS attaisnos mūsu puišus un tiks atceltas sankcijas, viņš personīgi sportistiem atvainosies. Pagaidām tas vēl nav noticis," Zubkova teikto citē "Sport Express".

Pagājušā gada novembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) anulēja Krievijas skeletonista Aleksandra Tretjakova izcīnīto pirmo vietu Soču Olimpiādē. Tretjakovs kopā ar vēl teju 40 Krievijas sportistiem, kuri arī tika turēti aizdomās par saistību ar Krievijas dopinga programmu, vērsās CAS. Arbitrāžas tiesa 28 sportistu apelācijas, tostarp Tretjakova, apmierināja, līdz ar to Soču olimpisko spēļu vietu sadalījums skeletonā palicis nemainīgs, Martinam Dukuram ieņemot otro pozīciju, bet Tomasam Dukuram - ceturto.

Kā zināms, 11 Krievijas sportistu apelācijas CAS apmierināja tikai daļēji, atstājot spēkā diskvalifikācijas un anulētos rezultātus. Starp neattaisnotajiem sportistiem bija arī Zubkovs, kurš tolaik bija vadošais Krievijas bobslejists, bet pašlaik vada organizāciju.

Zubkovs nevarēja kā amatpersona piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, taču viņam tika atcelta mūža diskvalifikācija no dalības Olimpiādē.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-03-02 16:54, pirms 6 gadiem
antons_upesdeglis_112850049538399 rakstīja: netura
Krievs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-03-02 17:43, pirms 6 gadiem
Kas tie par troļiem šeit? A nu lasās uz delfi.ru un turpināt tur smirdēt.

  +7 [+] [-]

, 2018-03-02 18:13, pirms 6 gadiem
Ble! Kur vel tālāk?
Krievija esot maksājusi faniem par līdzijušanu...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-02 19:12, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ble! Kur vel tālāk?
http://jauns.lv/raksts/sports/272197-krievija-esot-maksajusi-faniem-par-lidzijusanu-sportistiem-olimpiade
it kā slimi, bet arī LV klubu aprindās tā ir ierasta prakse, dažiem publiskiem uzvārdiem gandrīz kā bizness..

  +3 [+] [-]

, 2018-03-02 19:48, pirms 6 gadiem
Kāda rutka pēc šitāda"ziņa" vispār te jāpublicē?

  -3 [+] [-]

, 2018-03-02 19:49, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ble! Kur vel tālāk?
http://jauns.lv/raksts/sports/272197-krievija-esot-maksajusi-faniem-par-lidzijusanu-sportistiem-olimpiade
Njā..., tie žurnaługas vispār prātińu izkūkojuši, kārtējais vārdā nenosauktais "patiesības" avots.Tiesa, kamēr būs lētticīgi lasītāji tikmēr ar šāda veida vājprāta murgiem maizi varēs nopelnīt. namejs lamājās krieviski ha hā, vate! ))

  +2 [+] [-]

, 2018-03-02 21:53, pirms 6 gadiem
antons_upesdeglis_112850049538399 rakstīja: Patika tas skats, kāds bija pēc Martina 4.brauciena, kad bija skaidrs, ka Dukuriem medaļu nebūs, Dainim bija sarkani vaigi, viņam pašam jau palika neērti. Saprata, ka izgāzuši OS, bet Tregubovs tikmēr līksmoja par sudrabu. Karma, ko lai citu saka. Prūsis ir īsts vecis, nevis klaču bāba kā Dainis, neīd un nečīkst, nenaidojas ar konkurentiem, bet tos ciena, tāpēc arī tikām atalgoti ar bobslejistu medaļu.
pastāvi tu arī vējā un mīnusos arā vairākas stundas, tev ne tikai vaigi sarkani paliks

     [+] [-]

, 2018-03-02 21:56, pirms 6 gadiem
Aste rakstīja: Kāda rutka pēc šitāda"ziņa" vispār te jāpublicē?
Tāpēc ka nedzīvojam PSRS

     [+] [-]

, 2018-03-03 07:17, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Tāpēc ka nedzīvojam PSRS
Tieši tāpēc jau arī nav katra krieva izteikumi jāpublicē. Kāda daļa mums par to, ar ko kāds krievs runā vai nerunā.Un ko saka citu valstu sportisti? Ar ko sveicinās Pārsons?

     [+] [-]

, 2018-03-03 11:11, pirms 6 gadiem
Tas varētu atbilst patiesībai, Dukurs vecākais ir tikpat pilns ar sazvērestības teorijām kā vidējais latvietis, un pie sevis viņš šīs teorijas paturēt neprot.

     [+] [-]

, 2018-03-03 12:19, pirms 6 gadiem
Aste rakstīja: Tieši tāpēc jau arī nav katra krieva izteikumi jāpublicē. Kāda daļa mums par to, ar ko kāds krievs runā vai nerunā.Un ko saka citu valstu sportisti? Ar ko sveicinās Pārsons?
Lai ir parstāvēti visi viedokļi ,savādāk cilvēki padomās ka šajā situācijā to nav .