Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Šics iziet rehabilitāciju un jau trenējas

Jānis Pārums

Šics iziet rehabilitāciju un jau trenējas
Juris Šics
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vankūveras olimpisko spēļu sudraba medaļnieks Juris Šics, kurš maija vidū cieta smagā autoavārijā, šobrīd iziet rehabilitācijas kursu un viss liecinot par to, ka atveseļošanās norit sekmīgāk nekā cerēts, portālam Sportacentrs.com atzina pats sportists.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka maija vidū uz Inčukalna – Sēnītes šosejas smagā avārijā cieta Juris Šics, kuram vēlāk tika konstatēts smags mazā iegurņa savainojums, atslēgas kaula lūzums un citi savainojumi. Šobrīd sportists jau sācis iziet rehabilitācijas kursu un ar optimismu raugās nākotnē: "Jūlija beigās veiktais rentgens parādīja, ka viss ļoti labi dzīstot. Principā atveseļošanās norit ātrāk nekā cerēts. Turpinu rehabilitācijas kursu Siguldā."

"Šobrīd jau trenējos, taču, protams, ar ierobežotu slodzi – daudz peldu baseinā, ir dažādas statiskās slodzes. Dienā aizvadu divus treniņus pa pusotrai stundai. Vēl esmu uz kruķiem, taču septembra sākumā jau būtu vēlams iztikt bez tiem, pakāpeniski sākt treniņus ar slodzi uz kājām," piebilda olimpiskais vicečempions. "Šodien tikšos ar savu fizioterapeiti, tad uzzināšu viņas domas par tālāko veseļošanās procesu. "

Šics neslēpa, ka atveseļošanos nesasteigs, jo pats galvenais ir kārtīgi sadziedēt savainojumus, lai tie lieki netraucētu nākotnē: "Neesmu koncentrējies uz kaut kādu konkrētu mēnesi, kad varētu sēsties kamanās. Sākotnēji ārsti teica, ka ar kamanām varēs braukt nākamā gada oktobrī, tagad, redzot, ka rehabilitācija rit sekmīgi, izsaka prognozes, ka decembrī. Protams, skatīšos pats pēc pašsajūtas – ja jutīšos labi un stabili, tad tikpat labi tas varētu būt novembris, decembris vai janvāris, taču šobrīd par to nedomāju. Tagad uzlaboju savu fizisko kondīciju un jūtos arvien labāk."

Saistītie raksti:
Smagā avārijā cietis olimpiskais vicečempions...
Jurim Šicam ceturtdien tiks veikta operācija
Šics atlabst un varētu atsākt treniņus augusta...