Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Sieviešu bobslejā Siguldā uzvar Vācijas divnieks, krīt divas ekipāžas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Sieviešu bobslejā Siguldā uzvar Vācijas divnieks, krīt divas ekipāžas
Mariama Jamanka un Vanesa Marka. Foto: Romāns Kokšarovs/F64/AP/Scanpix

Pasaules kausa pirmajā posmā bobslejā sieviešu divniekos, nestartējot lielvalstu ASV, Kanādas un Krievijas sportistēm, pie uzvaras tikušas Vācijas bobslejistes Mariama Jamanka un Vanesa Marka, savukārt kritienus piedzīvoja cita Vācijas ekipāža un Šveices sportistes.

Sezonas atklāšanas posmā uz starta izgāja tikai deviņas ekipāžas, pirmajā braucienā uzvaru izcīnot Jamankas un Markas divniekam, savukārt aiz tā 13 sekundes simtdaļas paliekot austrietēm Katrīnai Baierlai un Dženiferai Onasanjai. Trešajā pozīcijā pēc pirmā brauciena atradās šveicietes Martina Fontanive un Nadja Pasternaka, kuras no līderēm atpalika 41 sekundes simtdaļu. Kritienu piedzīvoja un līdz finiša līnijai netika uz starta kā septītās devušās vācietes Laura Nolte un Debora Levi. Negaidīti nepārliecinoši nostartēja pagājušajā gadā starta un Siguldas trases rekordu sasniegušās rumānietes Andrea Greku un Katarīna Vika, kuras finišēja septītajā pozīcijā.

Starp braucieniem bija apmēram stundu ilga pauze, kuras laikā tika sagatavota Siguldas trase. Otrajā braucienā trases 15. virāžā kritienu piedzīvoja šveicietes Fontanive un Pasternaka, kuras finišēja, bobam atrodoties uz sāniem. Šveices ekipāžas neveiksmi izmantoja Vācijas otrā labākā ekipāža, Kimai Kalicki un Anabela Galandera, kuras izcīnīja bronzas godalgas, no uzvarētājām Jamankas un Markas atpaliekot 58 sekundes simtdaļas. Savukārt sudraba medaļas Siguldā izcīnīja austrietes Baierla un Onasanja, kuras bija par 13 sekundes simtdaļām lēnākas nekā uzvarētājas. Austrijas ekipāžai šis ir pirmais goda pjedestāls Pasaules kausos.

Jāatzīmē, ka sākotnēji pulksten 13:45 paredzētais vīru bobsleja divnieku pirmā brauciena sākums pārlikts uz nedaudz vēlāku laiku - pulksten 14:10.

Divu braucienu summa

VEkipāžaValstsLaiks
1.M. Jamanka/V. MarkaVācija1:42.56
2.K. Baierla/Dž. OnasanjaAustrija+0.13
3.K. Kalicki/A. GalanderaVācija+0.58
4.M. Haslere/J. NēfaŠveice+0.96
5.M. Boša/K. SenešālaFrancija+1.01
6.A. Greku/K. VikaRumānija+1.21
7.S. Smolareka/J. SlupeckaPolija+2.52
8.M. Fontanive/N. PasternakaŠveice+10.45
-L. Nolte/D. LeviVācija-

Izmantotie avoti:
https://www.ibsf.org/en/races-results

Slēpts komentārs: strops

  +2 [+] [-]

, 2020-11-21 12:48, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Siguldas sētas mači.....
Labāk palika?

  +4 [+] [-]

, 2020-11-21 13:04, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Siguldas sētas mači.....
Katrs lāča strops
Uzvedās kā lops!

     [+] [-]

, 2020-11-21 13:13, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Siguldas sētas mači.....
Uzmanības trūkums? Piezvani mammai!

     [+] [-]

, 2020-11-21 14:10, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Siguldas sētas mači.....
bites nelido vairs pat