Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Siguldā notiks Eiropas kausa izcīņas kārtējie posmi bobslejā un skeletonā

Rolands Eliņš

Siguldā notiks Eiropas kausa izcīņas kārtējie posmi bobslejā un skeletonā
Dāvis Kaufmanis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Šajā nedēļas nogalē, 19. un 20.decembrī, Siguldā notiks Eiropas kausa izcīņas sacensības bobslejā sieviešu un vīriešu divniekiem, tāpat Eiropas kausa trešais posms skeletonā. Sacensībās piedalīsies vadošo Eiropas bobsleja un skeletona valstu daudzsološie sportisti, arī vairāki visai pieredzējuši atlēti. Plaša pārstāvniecība Siguldā būs arī Latvijai, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Siguldā Eiropas kausā notiks gan sacensības skeletonā, gan arī bobslejā vīriešu un sieviešu divniekiem. Paredzētās monoboba sacīkstes sievietēm gan šoreiz pandēmijas dēļ Siguldā nebūs. Skeletonā kopā būs pārstāvētas 11 valstis, plašākais sastāvs Vācijai, kurai pa četriem dalībniekiem katrā disciplīnā. Pieci dalībnieki būs Latvijai. Bobslejā būs septiņu valstu ekipāžas, te plašākais sastāvs Krievijai, Vācijai, Šveicei un Latvijai. Mūsu komanda startēs ar diviem divniekiem – piloti Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis.

Sacensības notiks atkal īpašā pandēmijas burbulī, bez skatītāju klātbūtnes, ar obligātiem Covid-19 testiem visiem klātesošajiem. Jau līdz šim visiem dalībniekiem un komandu pārstāvjiem veiktas Covid-19 analīzes un tās visas izrādījušās negatīvas.

Skeletona braucieni sestdien sāksies pulksten 10.00, bobslejs – pēcpusdienā no 15.30. Svētdien tikai bobslejs, jau ceturtais Eiropas kausa posms vīriešiem, otrais – sievietēm, un sākums būs 13.00.

Skeletonā pēc diviem posmiem Eiropas kausa kopvērtējuma līderu godā ir vācieši Kilians von Šlainics un Sāra Vimmere. Arī bobslejā pagaidām pirmie vācieši – Hans Peters Haninghofers un pērnā gada pasaules kausa ieguvēja kopvērtējumā Stefānija Šnaidere.

Siguldā ļoti stingri tiks ievērotas visas epidemioloģiskās prasības, strādās mobilā E.Gulbja laboratorija, visiem veikti testi un tādi būs regulāri arī visā sacensību un treniņu nedēļā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Bobsleja un skeletona federācija
Sākums

     [+] [-]

, 2020-12-15 12:14, pirms 3 gadiem
strīms būs?

     [+] [-]

, 2020-12-15 19:19, pirms 3 gadiem
Sētas mači.