Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis Leikplesidā nestartēs, četriniekos bez latviešiem

Krišs Upenieks

Melbārdis Leikplesidā nestartēs, četriniekos bez latviešiem
Leikplesidā Latvijas bobsleja četriniekus neredzēsim...
Foto: Romualds Vambuts, bobslejs.lv

Sezonas ceturtais posms bobslejā un skeletonā notiks šīs nedēļas nogalē olimpiskajā trasē Leikplesidā. Lai arī Latvijas komanda uz Ziemeļamerikas tūri devusies ar trim pilotiem, četrinieku sacensības mūsējie izlaidīs. Iemesls tam ir dažādās veselības problēmas un arī kritieni trasē treniņos.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: ''Situācija diemžēl šobrīd ir tāda kā ir. Oskaram Melbārdim vecā vaina – muguras sāpes, disks noslīdējis. Viņam tā jau ir bijis, bet parasti ne maču laikā. Bijām pie ārsta, taisījām magnētisko rezonansi un tā vaina ir apstiprināta. Vajadzīgs miers, ir stipras sāpes pat kustoties un par braukšanu bobā nav ko domāt. Cerams, ka aties un varēsim startēt nākamajā posmā Parksitijā, kur ir divi mači četriniekos. Melbārdis līdz ar to nevar Leikplesidā startēt arī četriniekos un jācer, ka viss būs labi, domājot par atlikušo sezonu un pasaules čempionātu.''

Četriniekos nebrauks arī Oskars Ķibermanis, jo treniņos piedzīvots kritiens, sasitušies vairāki stūmēji un nav jēgas lieki riskēt . ''Ja jau tie būtu sezonas pēdējie mači un kaut kas izšķirtos, tad gan jau mēs nokomplektētu vienu ekipāžu, bet tagad nav vērts riskēt. Cietusi arī tehnika, puišiem arī ir dažādas veselības likstas, no pirmās ekipāžas Arvis Vilkaste ir stipri saaukstējies, ar paaugstinātu temperatūru. Cerēsim, ka jau nākamajā posmā viss būs labi. Mums būtu svarīgi palikt visiem labāko 25 skaitā, lai nākamgad arī varētu startēt ar trim ekipāžām. Lielajam Oskaram līdz ar šī posma izlaišanu faktiski cīņa par uzvaru pasaules kausā ir beigusies, bet nu mums jādomā arī par nākotni, pašlaik viņš nu nekādi nevar startēt, trasē jau tā ir ļoti lielas pārslodzes. Es neteiktu, ka ledus ir īpaši atšķirīgs kā iepriekš, taču bija ļoti auksts, ledus ir ātrs. Te sen daudzi nav braukuši un tāpēc ne jau mums vienīgajiem bija kritieni,'' tā izlases galvenais treneris Prūsis.

Leikplesidas trase bobslejā tiek uzskatīta par vienu no grūtākajām un bīstamākajām pasaulē. Ne velti daudzi vidusmēra piloti nemaz nav devušies uz Ameriku un palikuši startēt Eiropas kausā, tāpat uz Ziemeļameriku nav devies viens no pēdējo gadu līderiem Beāts Hefti. Kopumā mačos startēs ap 20 pilotiem. Treniņos kritienu četriniekos piedzīvoja ne tikai mūsējie, bet arī pasaules kausa līderis kopvērtējumā Frančesko Frīdrihs, tāpat pieredzējušais brits Džons Džeims Džeksons.

Divniekos startēt paredzēts diviem Latvijas pilotiem, - gan Oskars Ķibermanis, gan Uģis Žaļims jau veikuši treniņbraucienus. Četriniekos bija plānots startē ar divām ekipāžām, tik lielo kamanu nogādāts Ziemeļamerikā, taču dažādas veselības likstas izdarījušas savas korekcijas. Domājot par nākotni un pasaules čempionātu šosezon, nolemts četriniekos nestartēt un atgūties no dažādām likstām.

Divnieku sacensības būs piektdien, 8. janvārī, plkst. 20:00 pēc Latvijas laika, četriniekiem sestdien, 9. janvārī, plkst. 16:00, skeletons vīriešiem sestdien, plkst. 20:00 . Visas šīs sacensības tiešraidē rādīs LTV 7.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Bobsleja un skeletona federācija

  +1 [+] [-]

, 2016-01-07 15:32, pirms 8 gadiem
dale sirdtrieka
Slēpts komentārs: zigmārs112

  +2 [+] [-]

, 2016-01-07 15:38, pirms 8 gadiem
Dirs*...
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-01-07 16:15, pirms 8 gadiem
Pašiem smiekli nenāk... Lai jau atpūsas , krietni jau ir pastumdīti bobi

  -3 [+] [-]

, 2016-01-07 16:16, pirms 8 gadiem
Un tādu naudu izterēja lai tiktu uz to Ameriku.un FIASKO

  +5 [+] [-]

, 2016-01-07 16:40, pirms 8 gadiem
No tava maka to naudu izvilka? Ko var vienmēr par to ņaudēt. Laikam domā,ja šie tagad nebūtu braukuši,tad tev nodokļus samazinātu?

  +3 [+] [-]

, 2016-01-07 16:46, pirms 8 gadiem
Žaļims ar mazo Oskaru jau varēja izbraukt, lai garantētu tomēr to palikšanu normālās vietās. Kaut ar švaku ieskrējienu un prātīgu braukšanu. Tomēr kaut daži punkti ir labāk, nekā neviens.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-07 16:53, pirms 8 gadiem
Žēl gan, bet tāds nu ir sports un gādās protams arī traumas. Lai čaļi veseļojās un turpina tik strādāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-01-07 17:14, pirms 8 gadiem
Galvenais ir savest veselību kārtībā, atkopties. Mēs ar jums puisi tik un tā! Par stipru Latviju!

  +2 [+] [-]

, 2016-01-07 17:42, pirms 8 gadiem
Daņiil Fox rakstīja: Nauda beidzas ? blin kad vinnesu euro jackpot noziedošu ari šo to boblalejam
Tiešām nesaprotu kur tādi izdzimteņi, kā tu, rodas?

  -1 [+] [-]

, 2016-01-07 17:51, pirms 8 gadiem
Atkal divi rakstīja: Tiešām nesaprotu kur tādi izdzimteņi, kā tu, rodas?
māte piečuku abortam pažēloja

  +4 [+] [-]

, 2016-01-07 18:11, pirms 8 gadiem
Žēl, ka tā
galvenais, lai būtu visi gatavi uz pasaules čempi

  +6 [+] [-]

, 2016-01-07 18:24, pirms 8 gadiem
ar muguras sāpem nav joka lieta,

  -2 [+] [-]

, 2016-01-07 18:31, pirms 8 gadiem
Prekš komandas(valsts) ar ambīcijām diezgan vājš sezonas sākums un vēl šis.. Nu veseļojās vīri, mēs gaidīsim jūs atpakaļ ar augstākajiem rezultātiem..

  -2 [+] [-]

, 2016-01-07 19:14, pirms 8 gadiem
Daņiil Fox rakstīja: Nauda beidzas ? blin kad vinnesu euro jackpot noziedošu ari šo to boblalejam
Tak tevi un tev lidzigos prusakus visus ka vienu uz gaazes kameru, kur viens otra pirdienus varat elpot lidz atstiepjat kaatus, blin, vot patiik jums te savu peterburgas zulti vemt lauka.

  -1 [+] [-]

, 2016-01-07 20:17, pirms 8 gadiem
WreckLV rakstīja: Žaļims ar mazo Oskaru jau varēja izbraukt, lai garantētu tomēr to palikšanu normālās vietās. Kaut ar švaku ieskrējienu un prātīgu braukšanu. Tomēr kaut daži punkti ir labāk, nekā neviens.
nu jā, diezgan loģiski, ja jau tikai divdesmit ekipāžas, tad jau punkti būtu arī par pēdējo vietu

     [+] [-]

, 2016-01-07 20:36, pirms 8 gadiem
WreckLV rakstīja: Žaļims ar mazo Oskaru jau varēja izbraukt, lai garantētu tomēr to palikšanu normālās vietās. Kaut ar švaku ieskrējienu un prātīgu braukšanu. Tomēr kaut daži punkti ir labāk, nekā neviens.
Žaļimam jau no sākuma nebija plānots braukt četriniekos, tātad kamanas ASV nav. Ja mazais Oskars treniņos krita, traumas dabūja puiši un kamanām arī skāde, tad kāda braukšana..... Labāk lai saved kārtībā veselību un gatavojas nākamajiem posmiem. Veselību puišiem!

     [+] [-]

, 2016-01-07 23:40, pirms 8 gadiem
nu tāda tā asins garša mutē