Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas Biatlona federācijas prezidenti kļuvusi Baiba Broka

Andris Vētra
Andris Vētra

Par Latvijas Biatlona federācijas prezidenti kļuvusi Baiba Broka
Baiba Broka
Foto: f64

Tieslietu ministre Baiba Broka šodien Latvijas Biatlona federācijas (LBF) biedru kopsapulcē ievēlēta par jauno federācijas prezidenti, informē nacionālā informācijas aģentūra LETA un Latvijas Olimpiskā komiteja.

LBF biedru kopsapulcē piedalījās visi 11 juridisko biedru pārstāvji, kas Baibai Brokai sniedza vienbalsīgu atbalstu. Broka federācijas vadībā ievēlēta uz četru gadu termiņu. Viņas vienīgais konkurents pirms balsojuma bija ilggadējais federācijas prezidents Jānis Bērziņš, kurš gan savu kandidatūru atsauca.

Broka ir juriste un politiķe, kura iepriekš daudzus gadus aktīvi trenējusies slēpošanā un biatlonā. Ilgāku laiku Broka strādājusi Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. 2012. gada rudenī Nacionālā apvienība viņu izvirzīja kā Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti, 2013. gadā kļuva par Rīgas domes deputāti. Kopš 2014. gada janvāra ir tieslietu ministre. Broka šogad kandidēja arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Par federācijas valdes locekļiem tika iecelti Iekšlietu ministrijas Veselības un sporta centra direktora vietnieks Raimonds Bluķis, iepriekšējais Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis, aizsardzības ministra padomnieks Andris Kalniņš, Talsu novada sporta skolas direktors Kaspars Saknītis un bijušais biatlonists, tagad biedrības "Skrien Latvija" valdes priekšsēdētājs Gundars Upenieks. Bluķis un Berkulis federācijas valdē darbojušies arī līdz šim.

Izmantotie resursi:
LETA
https://twitter.com/Olimpiade_lv

  +4 [+] [-]

, 2014-06-19 00:13, pirms 10 gadiem
Cik liela alga ir tai prezidenta postenī, ka viņa tā uz to rāvās?!

  +4 [+] [-]

, 2014-06-19 00:16, pirms 10 gadiem
Sitas gan ir totals sviests

  -3 [+] [-]

, 2014-06-19 00:24, pirms 10 gadiem
dafuq?

  +7 [+] [-]

, 2014-06-19 00:27, pirms 10 gadiem
Un kāda vaina? No Bērziņa ļaunums bija lielāks nekā labums. Par tieslietu ministriem dumji cilvēki nekļūst, tāpēc domāju, ka lēmums ir gana apdomāts un izvēle pareiza.

 +11 [+] [-]

, 2014-06-19 00:27, pirms 10 gadiem
Es domāju, ka šis tieši nav totāls sviests. Sliktāk noteikti nebūs, un pieļauju, ka cilvēks spēs piesaistīt naudu šim sporta veidam. Jo kā var būt lielāks sviests par to iepriekšējo prezidentu? NEVAR!!!!

  +8 [+] [-]

, 2014-06-19 00:29, pirms 10 gadiem
Vai viņa dabūs pielaidi apmeklēt biatlona sacensības ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-19 00:57, pirms 10 gadiem
Žēl tikai, ka uz nākošo Saeimu vairs nekandidēs... Tā teikt nebūs vairāk pie katla

  +5 [+] [-]

, 2014-06-19 01:05, pirms 10 gadiem
Tas ir labs pavērsiens Latvijas biatlonam, Broka ir sieviete ar prātu un labām koordinēšanas spējām, viņai tik tiešām vajadzētu spēt piesaistīt līdzekļus sportam, bet "kociņš'' no sponsoru līdzekļiem visu neveltīja biatlonam tas ir vairāk kā skaidrs.

  +6 [+] [-]

, 2014-06-19 01:11, pirms 10 gadiem
Un savā ziņa izskatīgai sievietei arī ir iespējas piesaistīt lielāku sponsoru auditoriju, tas jau sen ir pierādījies, ka izskatīgām sievietēm sponsorus sarunāt ir vieglāk. Un tas nebūt nav ne ar kādiem zemtekstiem. Vienkārši vīriešiem patīk sadarboties un komunicēt ar izskatīgām sievietēm.
Lai izdodas atjaunot kaut cik normālu līmeni Latvijas biatlonā. Jāsāk ar vīriešiem, kas vēl virs ūdens peld, pateicoties Andreja kabatai, bet arī sieviešu biatlons ir jāpaceļ atpakaļ vismaz līdz Madaras Līdumas līmenim, kaut vienā personā.

  +8 [+] [-]

, 2014-06-19 01:14, pirms 10 gadiem
Nedaudz žoklis atkārās, bet kad izlasiju par to, ka ir nodarbojusies ar biatlonu, tad arī aizvērās
Katrā gadījumā, kā jau Latvijā ierasts, tauta noēd katru, kurš iesēdies deputāta, ministra va kādā citā augstā valsts pārvaldes amatā, nešķirojot ne to vai runa ir par oligarhu vai tiešām spējīgu cilvēku. Kā jau Mongo minēja, par tieslietu minstru kurš katrs nevar kļūt, un ne kurš katrs var pašvaldību vēlēšanās uzlēkt augstāk par savu pēcpusi, kā to izdarīja Broka un viņas NA. Ja viņai ir izpratne par biatlonu, tad pieņemu, ka šī varētu būt gana laba kandidatūra (tik vien, vai viņai ir pa spēkam visu apvienot?), turklāt nedomāju, ka ir vērts smīkņāt par algām biatlona federācijā, ubagu izģērbt vēl vairāk nav iespējams.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 08:09, pirms 10 gadiem
Lai tur vai kā, bet sliktāķ jau nebūs... varbūt pat būs labāk...
Biatlons sāks atdzimt Latvijā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-19 08:56, pirms 10 gadiem
Vienotība noraka politisko karjeru, lai veicas vismaz šeit
Tik mazāk pīties ar tiem rīkļurāvējiem tiesu administratoriem, tiesu izpildītājiem un kādi vēl tur tumšie ļautiņi

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 09:59, pirms 10 gadiem
Apsveicu Baibu! Domāju viena no labākajām izvēlēm. Ja jau ievēlēja vienbalsīgi, tad arī programma kā sakārtot viņai bija laba. Domāju, ka viņa ir sieviete ar raksturu un viņai izdosies apvienot dažādi domājošos. Žēl ka slēpotājiem nav izdevies apvienotie un katrs to deķīti velk uz savu pusi. Pašlaik biatlonā ir situācija, ka ir diezgan labas bāzes kur trenēties, tikai nav kas to organizē un piesaista finanses. Labi atceros situāciju ziemā, kad apvienotajā Lietuvas un Latvijas čempionātā lietuvieši savas medaļas pasniedza, bet mūsējie ne, jo nebija vēl izgatavotas.... Tāds kauns par mūsējiem bija. Tas jau liecina par organizāciju.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-19 10:34, pirms 10 gadiem
Lūk tas ir cerību stars Latvijas biatlonam! Cilvēks, kurš pats ir cītīgi darbojies šinī sportā, cilvēks, kuram ir raksturs , cilvēks, kuram ir pieeja administratīvajiem resursiem un sakari, un cilvēks, kuram ir ambīcijas! Ticiet man, pēc Bērziņa mūžīgās čīkstēšaanas par naudas trūkumu (tā vietā, lai kaut ko darītu lietas labā) un sīkmanīgās savu ģimenes lietu bīdīšanas ēras, biatlons beidzot varēs uzelpot un iztaisnot muguru nekad nepiedošu bērziņam par Madaras nogremdēšanu! un vēl pēc tam prasa, lai šī atdod par pašas naudu pirktās rollerslēpes federācijai... brrrr

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 11:48, pirms 10 gadiem
2005- joprojām
Lektore Tiesnešu apmācības programmās- Tiesnešu mācību centrs.
2005- joprojām
Lektore notāru apmācības projektos-Latvijas Zvērinātu Notāru Padome.
2009. VII- joprojām
Valdes locekle VAS „Latvijas Gaisa satiksme”- atbildīga par finansu un juridiskajiem jautājumiem; personāla vadību un starptautiskajām attiecībām.
2010- joprojām
Civilās aeronavigācijas pakalpojumu organizācijas ( CANSO) Juridiskās un Politikas izstrādes komitejas locekle un normatīvo aktu apakšgrupas locekle;
CANSO Eiropas reģionālās nodaļas ( EC 3) vadības komitejas locekle;
CANSO Global Business Transforming darba grupas vadītāja.
2009- joprojām
Latvijas maksātnespējas administratoru asociācijas Sertifikācijas komisijas priekšsēdētāja vietniece;
2010- joprojām
Ziemeļeiropas funkcionāla gaisa bloka ( NEFAB) Biznesa un attīstības darba grupas locekle;
2011- joprojām
EUROCONTROL ( Eiropas gaisa satiksmes vadības starptautiskā organizācija) Aviācijas konsultatīvās padomes locekle;
2011- joprojām
NEAP ( North European Aliance of ANSPs) un projekta „BOREALIS” juridiskās grupas locekle.
2013. 20.06.-joprojām Rīgas domes deputāte no Nacionālās apvienības un Nacionālās Apvienības frakcijas vadītāja Rīgas domē- Pilsētas attīstības komitejas locekle; Finansu un administrācijas lietu komitejas locekle; Budžeta komisijas locekle; Rīgas Kristīgo draudžu konsultatīvās padomes locekle; Rīgas pilsētas Vides fonda locekle.

Uzņēmīga sieviete - nenoliedzami, bet vai tam visam pa vidu vēl paliek pietiekami laika, ko veltīt biatlona federācijas vadīšanai??? Vienīgais mierinājums, ka sliktāk jau vairs nevar būt, tā kā - uz priekšu!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-28 15:42, pirms 10 gadiem
Itaļu milionars varbūt kautko atmetīs biatlonam latvijā!
Kā nekā broka šim njem aiz vaiga!

     [+] [-]

, 2014-06-28 17:42, pirms 10 gadiem
Simpātiska sieviete, bet arī riktīga sterva, šo namatu vajag prestižam , reāli nekā nebūs.