Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Aizdomās par dopinga lietošanu veic reidu Kazahstānas biatlonistu viesnīcā

Agris Suveizda

Aizdomās par dopinga lietošanu veic reidu Kazahstānas biatlonistu viesnīcā
Olga Poltoraņina
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) savā mājaslapā izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā apstiprināja pasaules čempionāta priekšvakarā notikušo policijas reidu Kazahstānas izlases viesnīcā.

"2017. gada janvārī tika saņemts kāda iedzīvotāja ziņojums par to, ka viņš Austrumtirolē kāda benzīntanka īpašumā novērojis, kā vairāku mikroautobusu pasažieri izkrauj lielu kartona kasti. Šajā kartona kastē tika atrasts nozīmīgs daudzums izmantota medicīnas ekipējuma, ieskaitot šļirces, uzlējumus un farmaceitiskās pudelītes, kā arī ar roku veiktus pierakstus, kas mudināja domāt, ka ir notikusi dopinga lietošana," teikts IBU skaidrojumā. "Tāpat kastē tika atrastas vairākas akreditācijas, kas domātas IBU notikumiem.

Medicīnas aprīkojums un medikamenti tika nodoti Austrijas Nacionālajai antidopinga aģentūrai, kas izskatīja pierādījumus un tad informēja speciālistus Austrijas Federālās kriminālpolicijas departamentam, kas atbildīgs par likmju krāpšanas, dopinga un ar medicīnu saistītu noziegumu izmeklēšanu. Dokumentu un ar roku rakstīto piezīmju analīze liecināja, ka kaste un tās saturs piederēja Kazahstānas biatlona izlasei.

Orderi komandas pārmeklēšanai izdeva Insbrukas prokuratūra. Klātesot Tiroles kriminālpolicijai, viesnīca tika pārmeklēta 2017. gada 8. februārī. Kopumā piedaloties 30 policistiem, tika konfiscēts liels apjoms medicīnas aprīkojuma, medikamentu un mobilo telefonu. Austrijas Nacionālā antidopinga aģentūra kopīgi ar IBU sportistiem veica urīna un asins analīzes. Izmeklētāji šobrīd izskata, vai ir pārkāpti Austrijas federālie antidopinga noteikumi un vai šis gadījums atbilst sporta krāpšanai, kā tā ir definēta Austrijas krimināllikumā."

Komentārā par notikušo dalījās Olga Poltoraņina, kura šodien kopā ar Kazahstānas izlasi jauktajā stafetē ieņēma 11. vietu: "Kad vakar ieradās liela cilvēku grupa un mūs ielenca, bijām šokā. Kā kaut kādus teroristus! Bija ļoti bail. Kādu tincināja līdz diviem naktī, kādu līdz četriem rītā. Sākumā bija dopinga pārbaude, pēc tam policisti pārmeklēja istabas.

Pēc tam veda uz policiju, sastādīja protokolu, veica nopratināšanu. Pilnīgi visus! Tai skaitā arī servisa darbiniekus. Negulējām visu nakti. Šodien izgājām un nekādu emociju, ļoti smagi. Situācija ir ārkārtīgi dīvaina, bet mums nav nekādu šaubu, ka viss beigsies labi. Par sevi esam simtprocentīgi pārliecināti, nekā aizliegta pie mums neatradīs, jo neko tādu nekad neesam lietojuši."

Izmantotie resursi:
Translation of Official statement by Criminal...
sports.kz

  -1 [+] [-]

, 2017-02-09 22:40, pirms 7 gadiem
Nesaprotu vai kāda komanda, sportisti vai cilvēki no apkalpojošā personāla var būt tik stulbi un izmest visu izlietoto kaut kādā benzīntankā, turklāt vēl ar pierādījumiem par īpašniekiem - akreditācijas, pieraksti utt.??? Pēc kīdzīgiem gadījumiem kas jau ir bijuši iepriekš... izskatās tas viss pēc safabricējuma vai nu arī cilvēku stulbumam nav robežu...

     [+] [-]

, 2017-02-09 22:57, pirms 7 gadiem
boleks rakstīja: Nesaprotu vai kāda komanda, sportisti vai cilvēki no apkalpojošā personāla var būt tik stulbi un izmest visu izlietoto kaut kādā benzīntankā, turklāt vēl ar pierādījumiem par īpašniekiem - akreditācijas, pieraksti utt.??? Pēc kīdzīgiem gadījumiem kas jau ir bijuši iepriekš... izskatās tas viss pēc safabricējuma vai nu arī cilvēku stulbumam nav robežu...
drīzāk kāds mēģina iegāst Kazhstanas valstsvienĪbu

     [+] [-]

, 2017-02-09 23:06, pirms 7 gadiem
Gan jau, ka jeņķi ar Obamu priekšgalā to visu uzorganizējuši.

     [+] [-]

, 2017-02-10 09:57, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: drīzāk kāds mēģina iegāst Kazhstanas valstsvienĪbu
Kazahi necīnās par medaļām. Kāda jēga viņus iegāzt?