Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Mališs paziņo par karjeras beigšanu

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Leģendārais Mališs paziņo par karjeras beigšanu
Adams Mališs
Foto: AFP/ Scanpix

Holemkollenas sporta kompleksā (Oslo, Norvēģija) notikušā pasaules čempionāta laikā par aiziešanu no sporta aprites paziņojuši vairāki augstākā līmeņa tramplīnlēcēji - leģendārais polis Adams Mališs, vācietis Mihaels Urmans un šveicietis Andreass Kutels. Tāpat nav zināms, vai savu karjeru pēc šīs sezonas turpinās lidojošais soms Janne Ahonens.

"Es savu karjeru noslēgšu pēc šīs sezonas. Pēdējās sacensības aizvadīšu Planicā, un 26. martā Zakopanē gaidāms liels šovs. Tāds ir bijis mans sapnis - pabeigt karjeru, kad esmu labā sportiskajā formā," pēc sacensībām Olso sarunā ar medijiem izteicās Adams Mališs (33), viens no visu laiku pazīstamākajiem un titulētākajiem sava sporta veida pārstāvjiem.

Savas ilggadējās karjeras garumā, kas aizsākās tālajā 1995. gadā, augumā nelielais Mališs izcīnījis praktiski visus iespējamos titulus, izņemot olimpisko zeltu. Tiesa gan, tik un tā olimpiskajās spēlēs leģendārais polis iespējis daudz - divas sudraba un trīs bronzas medaļas. Pārējie skaitļi runā paši par sevi: 39 uzvaras pasaules kausa posmos (visu laiku vērtējumā otrais aiz soma Mati Nijkanena (46)), četras reizes triumfēts pasaules kausa kopvērtējumā (pietam trīs gadus pēc kārtas laika posmā no 2001. līdz 2003. gadam), četri individuālie pasaules čempiona tituli. Turklāt nedrīkst nepieminēt Mališa dominanci 2001. gada sezonā - uzvara gan Četru tramplīnu turnejā, gan pasaules kausa kopvērtējumā un Ziemeļu turnejā, kā arī PČ zelts.

Lai nu kā, Mališs, būdams viens no godīgākajiem, respektējamākajiem un populārākajiem tramplīnlēcējiem, gadu gaitā viennozīmīgi atstājis milzu ietekmi uz šo sporta veidu. Viņš praktiski viens pats spēja pievērst lielo poļu nāciju tramplīnlēšanai, kļūstot par Polijas visa sporta ikonu. Protams, viņš būtu vēlējies aiziet no sporta ar izcīnītu titulu, taču Mališa kontā no viņa pēdējā pasaules čempionātā vismaz būs uz mazā tramplīna izcīnītā bronza.

Par aiziešanu no tramplīnlēkšanas paziņojis arī vācietis Mihaels Urmans (32). Pasaules kausā debitējis 1994. gadā, Urmans vairākus gadus atradās savu titulēto tautiešu Martina Šmita un Svena Hanavalda ēnā, tomēr, tāpat kā Mališs, arī viņš ir autoritāte tramplīnlēkšanas sportā. Dalība 273 PK posmos, kuros izcīnītas divas uzvaras un 14 reizes kāpts uz goda pjedestāla. Savus nozīmīgākos panākumus Urmans izcīnījis komandu sacensībās, pārstāvot Vācijas vienību. Proti, zelts Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs 2002. gadā, sudrabs pērn Vankuverā, kā arī zelts 2001. gada PČ Lahti, sudrabs 2005. gada PČ Obersdorfā un vēl divas bronzas medaļas pasaules čempionātos.

Tāpat ardievas tramplīnlēkšanai teicis Šveices sportists, 2009. gada pasaules čempions individuālajā vērtējumā uz lielā tramplīna Andreass Kutels (31). Neskaitot jau pieminēto Liberecā iegūto pasaules čempiona titulu, Kutels izcīnījis arī piecas uzvaras PK posmos un kopumā 15 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Izmantotie resursi:
Domain Names, Web Hosting and Online Marketing...

     [+] [-]

, 2011-03-05 22:34, pirms 13 gadiem
Žēl. Vel jau kādas pāris sezonas varēja startēt.
Mališa iespaidā kļuvu par kaislīgu tramplīnlēkšanas fanu.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-05 23:24, pirms 13 gadiem
Vakar darbaa viens polis jau sito staastija. Nesaprotu kur tik veelu var rakstus SC likt

  +1 [+] [-]

, 2011-03-05 23:26, pirms 13 gadiem
Leicester City rakstīja: Vakar darbaa viens polis jau sito staastija. Nesaprotu kur tik veelu var rakstus SC likt
pedeja laika visi tik atri palikushi, ka bail paliek, ka tik kaut ko nenokaveju

  +1 [+] [-]

, 2011-03-05 23:29, pirms 13 gadiem
Tieshi ta, ari es tikai del Malisha saku skatities un intereseties par trampalinlekshanu un tagad zinu daudzus shi sporta veida dalibniekus. Lidz tam man sis sporta veids neaizrava vispar.
Lai viss izdodas turpmak !