Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Austrijas kvartets triumfē arī uz lielā tramplīna

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Austrijas kvartets triumfē arī uz lielā tramplīna
Lieliskā austriešu komanda: Gregors Šlīrencauers (no kreisās), Andreass Koflers, Martins Kohs, Tomass Morgenšterns
Foto: AP/ Scanpix

Sestdien ar austriešu uzvaru komandu sacensībās uz lielā tramplīna leģendārajā Holemkollenas ziemas sporta kompleksā Oslo (Norvēģija) noslēdzās 2011. gada pasaules čempionāts tramplīnlēkšanā ar slēpēm. Sudrabu izcīnīja mājinieki norvēģi, bet bronza pienācās slovēņiem.

Uzreiz gan jāizceļ, ka spēcīgo un mainīgo vēju dēļ sacensību organizatori sestdien nolēma atcelt otro lēcienu kārtu, līdz ar to vietu sadalījums tika noteikts tikai pēc vienas lēcienu sērijas, kurā pārliecinoši pārāki bija austrieši.

Austrijas kvartets - Tomass Morgenšterns, Andreass Koflers, Gregors Šlīrencauers un Martins Kohs - atkārtoja pirms nedēļas mazajā tramplīnā iespēto un tādā pašā sastāvā neatstāja saviem konkurentiem nekādu cerību arī uz lielā tramplīna. Proti, austrieši iekrāja apaļus 500 punktus un sudraba medaļas ieguvējus norvēģus (Anderss Jakobsens, Bjorns Einars Romorens, Toms Hilde, Anderss Bardals) apsteidza ļoti pārliecinoši - par 43.4 punktiem (500.0 pret 456.4 punktiem).

Tikmēr bronzas medaļas nedaudz negaidīti ieguva Slovēnijas komanda (452.6p) ar lielisku sniegumu demonstrējušo Robertu Kranjecu priekšgalā. Bez Kranjeca slovēņu vienībā ietilpa arī Peters Prevs, Jurijs Tepešs un Jernejs Damjans. Cīņā par vietu uz goda pjedestāla pēdējā pakāpiena slovēņi par nieka 0.7 punktiem apsteidza Vācijas komandu. Pirms pēdējiem lēcieniem vācieši atradās pat sudraba pozīcijās, taču Mihaelam Urmanam nepaveicās ar laikapstākļiem, kā rezultātā pavisam vājš lēciens un zaudēta vieta trijniekā.

Līdz ar sestdienas panākumu Austrijas tramplīnlēcēji pasaules čempionātu ietvaros komandu vērtējumā palikuši nepārspēti jau sešās sacensībās pēc kārtas. Proti, diviem triumfiem Holemkollenā varam pieskaitīt uzvaras 2005. gadā gan mazajā (normālajā), gan lielajā tramplīnā Obersdorfā (Vācija), kā arī zeltu 2007. (Saporo, Japāna) un 2009. gada (Libereca, Čehija) čempionātos lielajā tramplīnā. Zīmīgi, ka austriešu kvarteta sastāvā visos šajos triumfos kā viens no vilcējspēkiem allaž bijis Tomass Morgenšterns.

Pasaules čempionāts 2011

Komandu sacensības, lielais tramplīns (HS 134)

VKomandaPunkti
1.Austrija500.0
2.Norvēģija456.4
3.Slovēnija452.6
4.Vācija451.9
5.Polija435.6
6.Japāna410.7
7.Somija408.3
8.Čehija387.7
9.Krievija285.5
10.Kazahstāna265.2

Izmantotie resursi:
FIS-Ski - International Ski Federation - News -...