Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vēsturiska spēle: Latvijas sieviešu klubu volejbols debitēs Eiropā

Jānis Celmiņš

Vēsturiska spēle: Latvijas sieviešu klubu volejbols debitēs Eiropā
Foto: volejbols.lv

Šovakar, Daugavas Sporta namā tiks aizvadīta vēsturiska volejbola spēle – Rīgas Volejbola skolas meiteņu izlase, treneru Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadībā, debitēs Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausā. Spēles sākums plkst. 19:00, tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā.

Šis būs vēsturisks notikums, jo iepriekš CEV Izaicinājuma Kausā startējušas tikai Latvijas vīriešu volejbola komandas, līdz ar to RVS komanda ir pirmā Latvijas sieviešu komanda, kas startēs tik augsta līmeņa turnīrā.

Pirms diviem gadiem RVS komanda izcīnīja uzvaru Nacionālajā līgā, aizvadītajā sezonā tika izcīnītas zelta medaļas Latvijas čempionātā un trešā vieta Baltijas volejbola līgā, šogad tiek sperts nākošais solis – komanda startēs CEV Izaicinājuma Kausā, kas ir trešais spēcīgākais sieviešu volejbola turnīrs Eiropā (aiz Čempionu līgas un CEV kausa). Sacensībās kopā startēs 36 sieviešu volejbola klubi no visas Eiropas. Sacensību formāts paredz vienu mājas spēli, otru izbraukumā, uzvarētājs divu spēļu summā iekļūst nākamajā kārtā.

Izlozē, kas notika jūlijā, tika izlozēts, ka Rīgas Volejbola skolas pretinieces pirmajā kārtā būs Bēkēščabas “Roplabda” SE komanda no Ungārijas. Pagājušajā sezonā “Roplabda” komanda startēja spēcīgākajā turnīrā Eiropā – Čempionu līgā, bet šogad komanda pieņēmusi lēmumu startēt nedaudz zemākā līmenī. Komanda šobrīd ir Ungārijas čempionāta līdere. Septiņās līdzšinējās spēlēs tā svinējusi septiņas uzvaras, vienā mačā zaudējot punktus par zaudējumu ar rezultātu 2:3.

Rīdzinieces tikmēr šosezon spēkus šosezon dala divām līgām. Latvijas čempionātā viņas cīnās bez zaudējumiem, taču ir tikai trešās (pārējās komandas aizvadījušas lielāku spēļu skaitu), bet Baltijas līgā jaunajām rīdziniecēm piecas uzvaras un divi zaudējumi.

Diezgan droši var teikt, ka daudz kas šovakar būs atkarīgs no RVS komandas kopējās spēles, kā arī tās uzbrukuma līderes Martas Kamēlijas Levinskas, kura ir pēdējo gadu talantīgākā Latvijas volejboliste. Viņai paredz spožu nākotni. 18 gadus jaunā volejboliste, kura šobrīd mācās vien 12. klasē, ir pārliecinoši rezultatīvākā Baltijas līgas spēlētāja. Septiņos mačos viņa savai komandai sarūpējusi 170 punktus, kas ir 24,3 vidēji spēlē. Vēl viena atslēgas spēlētāja rīdzinieču rindās ir Kristīne Kramane. Arī viņas sniegums lielā mērā ietekmēs pirmās spēles rezultātu.

RVS komandas galvenais treneris Andrejs Odinokovs pirms gaidāmās cīņas izsakās apņēmīgi. “Gatavojoties spēlei, daudz laika ieguldījām, lai strādātu pie komandas saspēles. Meitenēm treniņos deg acis, vērojama lieliska pašatdeve un atmosfēra. Daudz analizējam ne vien savas spēles, bet arī sekojam līdzi pretiniekam. Ja parādīsim savu stabilo agresīvo spēli, tad viss būs mūsu rokās,” teic Odinokovs, kuram asistē olimpiskais čempions Pāvels Seļivanovs.

Spēle no Daugavas Sporta nama tiešraidē tiks translēta gan portālā Sportecentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā!

Atbildes spēle plānota 18. decembrī “Roplabda” SE komandas laukumā.

Izmantotie resursi:
cev.lu
Latvijas volejbola federācija
Galvenā :: Rīgas Volejbola Skola

  +4 [+] [-]

, 2019-12-04 12:10, pirms 4 gadiem
Lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 14:47, pirms 4 gadiem
Lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 15:41, pirms 4 gadiem
Lai izdodās👍😎, bet ja komanda ir tāda kā redzēju, ka to vadīja Minusa🤔🤔, kur uzsit tikai viena, bet pārējās uzbrūk ar apakšiņu vai vieglu sitienu ar trajektoriju nezinu nezinu. Nu paskatīsimies😎

     [+] [-]

, 2019-12-04 20:39, pirms 4 gadiem
Mazā Kjasela nevar tikt galā😎