Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS iekļūst Baltijas līgas "Final Four", Jelgavai neizdodas noturēt 2:0 vadību

Rolands Eliņš

RVS iekļūst Baltijas līgas "Final Four", Jelgavai neizdodas noturēt 2:0 vadību
Foto: Jelgava/LLU

Baltijas sieviešu volejbola līgā šodien tika aizvadītas divas atlikušās ceturtdaļfināla spēles, kuras Latvijas komandām beidzās ar dažādiem rezultātiem – „Rīgas Volejbola skolas” komanda iekļuva finālčetriniekā, bet „Jelgava/LLU” zaudēja Kauņas komandai ar 2:3 un sērijā piekāpās ar 1-2.

RVS sērijas pirmajā spēlē pret Lietuvas komandu „Prekyba-Parama” bija cietusi zaudējumu, bet vakar sērijā panāca neizšķirtu. Šodien tika aizvadīta izšķirošā spēle, kurā RVS uzvarēja trīs setos, taču katrā setā bija kārtīgi jāpacīnās.

RVS pirmajā setā uzvarēja ar 28:26, sekoja nedaudz pārliecinošāka uzvara ar 25:21 un trešajā setā izdevās pielikt punktu gan mačam, gan sērijai, uzvarot ar 25:22. Andreja Odinokova vadītās RVS komandas sastāvā ar 23 punktiem rezultatīvākā bija Marta Kamēlija Levinska, kamēr desmit punktus pievienoja Kristīne Krāmēna.

Pirms šodienas rezultāts 1:1 bija arī „Jelgava/LLU” sērijā pret „Kaunas-VDU”, un arī Jelgavas komanda pēc regulārās sezonas bija izlikta augstāk un varēja izšķirošo spēli aizvadīt savā laukumā. Pirmajos divos setos Jāņa Leita trenētā komanda paveica savu uzdevumu un uzvarēja 25:20 un 25:23, taču turpinājums sanāca ļoti neveiksmīgs – trīs zaudēti seti pēc kārtas (19:25, 22:25 un 12:15), kas nozīmēja izstāšanos no Baltijas līgas.

„Patiesībā līdz galam nesaprotam, kas notika un kāpēc zaudējām,”pēc spēles komandas „Facebook” ierakstā citēta „Jelgava/LLU” kapteine Linda Liniņa. Mēs bijām noskaņojušās uz uzvaru – to vēlējās katra komandas spēlētāja. Iespējams, pēc uzvarētajiem pirmajiem diviem setiem par ātru sākām priecāties, un rezultātā bija jāspēlē piektais sets, kas bija izšķirošais. Manuprāt, šoreiz pretinieces bija emocionāli stabilākas un arī spēles elementos bija līmenī. Ļoti labi lietuvietes spēlēja aizsardzībā, paceļot arī nereālas bumbas. Uzskatu, ka arī mēs rādījām labu sniegumu, spēle bija baudāma, jo bija garas un skaistas izspēles, tā bija kārtīga cīņa.”

22 punktus Jelgavas komandā, kas šosezon ieguva pirmo vietu Latvijas čempionāta regulārajā sezonā, guva Līva Sola, bet 21 pievienoja Līga Plāte.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija
https://www.facebook.com/jelgavassc...