Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"DU" volejbolisti svin piekto uzvaru pēc kārtas; apspēlēta arī Tartu komanda

Jānis Celmiņš

"DU" volejbolisti svin piekto uzvaru pēc kārtas; apspēlēta arī Tartu komanda
"DU" duets - Vitālijs Cinne un Andris Krūmiņš
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šovakar ar spēli Daugavpilī atsākās „Schenker” volejbola līgas regulārais turnīrs. Pēc četrām uzvarētām spēlēm „Daugavpils Universitātes” komanda šovakar uzņēma vienu no spēcīgākajām Igaunijas komandām „Tartu Pere leib”, svinot jau piekto uzvaru pēc kārtas – 3:1.

Pēc pauzes „Schenker” līgā, kas bija saistīta ar izlases spēlēm olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, pirmais mačs šodien tika aizvadīts Daugavpilī, kur „DU” komanda uzņēma „Tartu Pere leib” ar Arti Caicu un Lauri Iecelnieku sastāvā.

Maču labāk iesāka viesi, pirmā seta ievadā izvirzoties vadībā ar 8:5, taču pēc tehniskā pārtraukuma mājinieki guva piecus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā – 9:8. Seta turpinājumā vadību daugavpilieši vairs neatdeva un droši aizsoļoja (16:14, 22:18) pretī uzvarai pirmajā setā – 25:21.

Otrā seta liktenis izšķīrās vien tā galotnē. Daugavpilieši vispirms atspēlējās no mīnusiem (19:23) un panāca 23:23, taču pēdējais vārds šajā setā piederēja viesiem – 25:23.

Trešā seta sākums bija līdzīgs, taču tuvojoties tā galotnei „DU” prata attālināties un seta galotnē šaubas par uzvarētājiem neradās. Veiksmīgi uzservēja uz maiņu nākušais Aleksandrs Samuilovs un mājiniekiem uzvara trešajā setā – 25:19.

Arī ceturtā seta ievadā veiksmīgāki bija daugavpilieši, kuri savu skatītāju atbalstīti ātri ieguva vadību (5:1) un turējās vadībā – 13:17. Šajā brīdī DU ielūza servju uzņemšanā un servējot Martī Jukamī Igaunijas klubs rezultātu līdzsvaroja. Spraigā seta galotnē pārāki tomēr izrādījās mājinieki – veiksmīga spēle aizsardzībā, pie tīkla labu nospēlēja Edsgars Točs un Haralds Regža, kas mājiniekiem deva uzvaru setā (25:23) un visā spēlē – 3:1.

Uzvarētāju rindās pa 14 punktiem katrs guva Haralds Regža un Vitālijs Cinnē, bet 13 pievienoja Edgars Točs. Lauris Iecelnieks savā debija mačā Tartu kluba rindās guva 10 punktus, Artim Caicam - divi.

Šī bija „DU” komandas piektā uzvara pēc kārtas. Pēc šīs uzvaru sērijas "DU" komanda līgas turnīra tabulā pakāpusies uz trešo vietu - septiņās spēlēs piecas uzvaras, kas summā devis 14 punktus. Jau sestdien daugavpiliešiem pretī stāsies krietni nopietnāki pretinieki – Latvijas čempionvienība „Lāse-R / Rīga”.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-01 21:46, pirms 13 gadiem
Kāda ir DU panākumu atslēga?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-02 12:30, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Neticami ka uzvarēja Tartu klubu
Neticami ir tas ka esi iemācījies rakstīt, ja b'tu bijis uz spēli saprastu ka neticami bija tas ka Pere Leib uzvarēja 2. setā

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 12:34, pirms 13 gadiem
Ļoti daudz kļūdu Tartu pieļāva šajā spēlē! Neticami daudz... Bet DU veiksmīgi spēlēja aizsardzībā, kas arī bija galvenais uzvaras iemesls! Būtu vēl nedaudz stabilāka servju uzņemšana, Tartu komanda tiktu apspēlēta ar 3:0!