Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:925, Did:0, useCase: 3

Vieglatlētikas un vingrošanas sporta veidu pārstāvji sniedz savu redzējumu stadiona "Daugava" veiksmīgai attīstībai

LVS
LVS

16. martā „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” (turpmāk: stadions “Daugava”) pārstāvji tikās ar Latvijas Vieglatlētikas savienības un Vingrošanas federācijas pārstāvjiem. Federāciju pārstāvji tikšanās laikā informēja par savu sporta veidu specifiskām vajadzībām, lai stadiona Daugava atjaunošanas procesā varētu iestrādāt maksimāli plašu iespējamo stadiona būvju lietojumu gan treniņprocesam, gan starptautisku sacensību organizēšanai.

Vieglatlētikas savienības pārstāvji tikšanās laikā norādīja, ka viens no vieglatlētikas sabiedrības mērķiem ir atgriezt Latviju starptautisku sacensību apritē. Tāpat savienības pārstāvji norādīja uz vairākiem svarīgiem komponentiem vieglatlētikas būvju izveidē, piemēram, skatītāju vietu skaitu, treniņu laukumu stadionā, manēžas standartiem, objektu savietojamību un citiem jautājumiem.

Savukārt vingrošanas federācijas pārstāvji vērsa uzmanību uz virkni tehnisku parametru, kas ir svarīgi vingrošanas treniņu un sacensību veiksmīgai organizēšanai, piemēram, skatītāju sēdvietu skaitu, telpu griestu augstumu, treniņu laukumu pieejamību.

“Tikšanās ar ferderāciju pārstāvjiem iezīmēja vairākus svarīgus aspektus veiksmīgai sporta veidu attīstībai stadionā un esmu pārliecināts, ka varēsim īstenot lielāko daļu ieteikumu stadiona Daugava apjomīgajā atjaunošanā. Nākamie soļi ir projekta detalizācija, lai veidotu maksimāli mūsdienīgu sporta objektu kompleksu. Tāpat turpināsim tikšanās ar citu sporta veidu pārstāvjiem, lai uzklausītu sporta sabiedrības viedokli un vajadzības,” saka Elmārs Martinsons, VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” valdes loceklis.

Jau ziņots, ka saskaņā ar 9. februārī Ministru kabinetā pieņemto stadiona “Daugava” un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots - tiks izveidotas jaunas papildu tribīnes un izbūvēta virkne jaunu objektu – stadionā līdz 2022. gadam būs arī multifunkcionāla halle dažādiem sporta veidiem, jauna slēgtā vieglatlētikas manēža, tiks pilnībā atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums, stadiona sporta laukums, bobsleja treniņu starta estakāde un stadiona ledus halle, kā arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi. Papildus tiks izbūvēta arī jauna park&ride auto stāvvieta un sakārtota apkārtējā pilsētas infrastruktūra.

Projektu ieviesīs VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem EUR 40 191 396 apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums EUR 7 092 600 apmērā.

Papildus informācija:
Elmārs Martinsons
VSIA „Kultūras un sporta centrs
„Daugavas stadions””
Valdes loceklis
Tel: + 371 29 476 397
Epasts: elmars.martinsons@daugavasstadions.lv

Informāciju sagatavoja:
Edgars Pudzis
VSIA „Kultūras un sporta centrs
„Daugavas stadions””
Stratēģiskās plānošanas un attīstības dienesta vadītājs
Epasts: edgars.pudzis@daugavasstadions.lv

     [+] [-]

, 2016-03-21 14:57, pirms 8 gadiem
Beidzot, pēdējais laiks , Ušaks kko sadzirdējis