Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Radeviča: "Aizliegtas vielas nelietoju apzināti, taču tas mani neatbrīvo no atbildības"

Agris Suveizda

Radeviča: "Aizliegtas vielas nelietoju apzināti, taču tas mani neatbrīvo no atbildības"
Ineta Radeviča. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente un kādreizējā sportiste Ineta Radeviča sociālajos tīklos sniegusi komentāru pēc viņai piespriestās pagaidu disvalifikācijas par aizliegtu vielu lietošanu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

"Radusies situācija man ir ārkārtīgi nepatīkama. Es nodarbojos ar vieglatlētiku no agras bērnības un esmu veltījusi tai sevi visu. Kopš manas sportistes karjeras beigām pagājis jau ilgs laiks, tomēr tā joprojām saglabā svarīgu vietu manā sirdī. Visas savas karjeras laikā es vienmēr esmu bijusi pret neatļautu vielu lietošanu un stingri iestājos pret neatļautām vielām sportā arī šobrīd, tāpēc notikušais man ir īpaši nepatīkams," raksta Radeviča.

"Kaut gan neesmu apzināti lietojusi aizliegtus medikamentus, es saprotu, ka tas neatbrīvo mani no atbildības par notikušo, tāpēc pašlaik daru visu, kas manos spēkos, lai sadarbotos ar speciālistiem un visām iesaistītajām pusēm. Tas, ka jaunie atklājumi analīzēs attiecas uz notikumiem pirms tik daudziem gadiem, šobrīd būtiski apgrūtina iespēju aizstāvēties, jo ne visi tā laika ārstēšanās un medikamentu dokumenti un paraugi ir saglabājušies. Neatkarīgi no visa notikušā un apstākļiem svarīgākais man šobrīd ir ģimene. Pašlaik esmu trešā bērna gaidībās, un tagad mana prioritāte ir mana un vēl nedzimušā mazuļa veselība, tāpēc centīšos saglabāt mieru arī šajos apstākļos un ļoti lūdzu Jūsu sapratni. Paldies visiem, kas mani ir atbalstījuši un atbalsta," turpināts Radevičas paziņojumā.

Atgādinām, ka Radevičas organismā pēc provju atkārtotas pārbaudes tika atklātas aizliegtas vielas Londonas olimpisko spēļu laikā, kur viņa ar rezultātu 6,88 metri izcīnīja ceturto vietu. Slavenās latviešu tāllēcējas organismā tika konstatēts anaboliskais steroīds oksandrolons. Par olimpisko spēļu rezultāta iespējamo anulēšanu lēmums būs jāpieņem IAAF. 2012. gadā Radeviča tika pasludināta par gada labāko sportisti Latvijā.

View this post on Instagram

Radusies sitācija man ir ārkārtīgi nepatīkama. Es nodarbojos ar vieglatlētiku no agrās bērnības un esmu veltījusi tai sevi visu. Kopš manas sportsites karjeras beigām pagājis jau ilgs laiks, tomēr tā joprojām saglabā svarīgu vietu manā sirdī. Visas savas karjeras laikā, es vienmēr esmu bijusi pret neatļautu vielu lietošanu un stingri iestājos pret neatļautām vielām sportā arī šobrīd, tapēc notikušais man ir īpaši nepatīkams. Kaut gan apzināti neesmu lietojusi aizliegtus medikamentus, es saprotu, ka tas neatbrīvo mani no atbildības par notikušo, tāpēc pašlaik daru visu, kas manos spēkos, lai sadarbotos ar speciālistiem un visām iestaitītajām pusēm. Tas, ka jaunie atklājumi analīzēs attiecas uz notikumiem pirms tik daudziem gadiem, šobrīd būtiski apgrūtina iespēju aizstāvēties, jo ne visi tā laika ārstēšanās un medikamentu dokumenti un paraugi ir saglabājušies. Neatkarīgi no visa notikušā un apstākļiem svarīgākais man šobrīd ir ģimene. Pašlaik esmu trešā bērna gaidībās un tagad mana prioritāte ir mana un vēl nedzimušā mazuļa veselība, tapēc centīšos saglabāt mieru arī šajos apstākļos un ļoti lūdzu Jūsu sapratni. Paldies visiem, kas mani ir atbalstījuši un atbalsta. Foto: Aivars Vētrājs

A post shared by inetaradevica (@inetaradevica) on Nov 24, 2018 at 4:59am PST

1 2 56 komentāri
Slēpts komentārs: oxa
Slēpts komentārs: oxa

  +3 [+] [-]

, 2018-11-24 15:39, pirms 5 gadiem
Zem "neesmu apzināti lietojusi" droši vien iet arī variants "dzēru visu, ko treneri deva un neuzdevu liekus jautājumus".

 +16 [+] [-]

, 2018-11-24 15:46, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kad karogu pavicina, tad ir latviete, kad iekrīt uz dopingu, tad ir krieviete, tādi ir nožēlojamie latvāņi, bauru tauta!
Latvieši Inetu tagad sauc par krievieti?
Ja kāds indivīds tā dara, tas pilnīgi ne par ko neliecina.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-24 15:46, pirms 5 gadiem
Biju kopā ar vīru uz Dinamo banketu. Uz galda bija kotletes, karbonādes, kartupeļi, sēnītes, kaut kādas mazas baltas apaļas konfektītes milzīgā traukā. Es arī saujiņu pamēģināju. Diezgan negaršīgas.

 +13 [+] [-]

, 2018-11-24 15:48, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Atbalstu, Latvijai jāatbalsta savi sportisti, gan tad kad gaidām lai karogu vicina, gan tad kad viņiem uzbrūk ārvalstu ierēdņi!

Bet par Playboy gan neatbalstu, tā bija nožēlojama samaitātības un izlaidības izrādīšana!
......"uzbrūk ārvalstu ierēdņi"!
Tu sevi uzskati par vates galvu?

  +9 [+] [-]

, 2018-11-24 15:52, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kad karogu pavicina, tad ir latviete, kad iekrīt uz dopingu, tad ir krieviete, tādi ir nožēlojamie latvāņi, bauru tauta!
Ne tev, grāvmalā atrastajam, būs secināt kāda latvieši ir tauta.Labāk never muti vaļā, ja nekā sakarīga nav ko pateikt.

 +10 [+] [-]

, 2018-11-24 16:01, pirms 5 gadiem
Nu, te var visādi būt.
"Nelietoju apzināti" ir gana stiepts jēdziens.
Tikpat labi dzēra, ko deva, un nejautāja, kas tas ir.
Tikpat labi kaut kas varbūt bija klāt pie it kā atļautiem uztura bagātinātājiem. Vai medikamentiem.
Un tikpat labi varbūt i zināja, tikai "nelietoju apzināti" ir labākā poza, kādā tagad nostāties.

Lai nu kā tur būtu, atbilde ir korekta un pietiekoši izsmeļoša. Un, protams, gaidāmais mazulis ir kudī svarīgāks par visu pārējo uzpeldējušo fonu.

  -4 [+] [-]

, 2018-11-24 16:02, pirms 5 gadiem
Neviens sportists pasaules vēsturē nav apzināti lietojis dopingu, dāmas un kungi! Standarta teksts...

  +5 [+] [-]

, 2018-11-24 16:04, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Neviens sportists pasaules vēsturē nav apzināti lietojis dopingu, dāmas un kungi! Standarta teksts...
Palasi Lensa Ārmstronga atzīšanos, nevajadzēs izplatīt melus.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-24 16:12, pirms 5 gadiem
Neesmu bijis viruvē, taču skaidri zinu, ka katrs no viegatlētiem, riteņbraucējiem un visiem pārējiem olimpiešiem lieto anaboliskos steroīdus. Procesuālu analīzi sniegt man ir grūti, respektīvi, kurš tiek pieķerts un kurš nē, tomēr skaidrs ir viens, ka visi sportisti ir vienādās starta pozīcijās, līdz ar to Radeviču nav pamata nosodīt.
Slēpts komentārs: oxa

  +2 [+] [-]

, 2018-11-24 16:32, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Palasi Lensa Ārmstronga atzīšanos, nevajadzēs izplatīt melus.
Jā, es to biju domājis burtiski, un nav jau tā, ka viņš gadiem ilgi liedzās, vai ne?!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-24 16:32, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Atbalstu, Latvijai jāatbalsta savi sportisti, gan tad kad gaidām lai karogu vicina, gan tad kad viņiem uzbrūk ārvalstu ierēdņi!

Bet par Playboy gan neatbalstu, tā bija nožēlojama samaitātības un izlaidības izrādīšana!
Mums jāatbalsta, pat ja mēs vispār neko nezinām?

     [+] [-]

, 2018-11-24 16:36, pirms 5 gadiem
Teorētiski tas protams ir iespējams. Bet nez kāpēc gandrīz visiem dopinga lietošanā pieķertajiem ir līdzīgas atrunas... Nevajag taisnoties, bet ir laiks atkāpties no amata un pieņemt situāciju tādu, kāda tā ir.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-24 16:42, pirms 5 gadiem
Un tas arguments (ne no viņas, bet citiem), ka visi lieto, nav attaisnojums.
Ja man apkārt visi zagtu, vai tas dotu man morālas tiesības zagt arī? Nē.
Ja starp sportistiem ir kaut daļa, kas ir tīri, tad ir bijušas iegūtas negodīgas priekšrocības pret viņiem. Un ar to pietiek.

 +11 [+] [-]

, 2018-11-24 16:42, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kas ir Vates Galva?! - Nē!
Es esmu lepns Padomju cilvēks, mums ar imperialistiem vienmēr grūtas attiecības.
Tu vispār saproti ko nozīmē vārds imperiālisms? Savulaik PSRS, mūsdienās Krievija, 100% atbilst šim formulējumam.
Imperiālisms (latīņu: imperium – "vara") ir kādas konkrētas lielvalsts politika, kas ir orientēta uz ietekmes izplatīšanu tālu aiz savām robežām ar diplomātijas, militārās agresijas vai ekonomiskās iespiešanās palīdzību.[1] Līdz ar to lielākā vai mazākā mērā imperiālisma koncepcija sevī ietver citu tautu pakļaušanu, kas tādējādi arī izskaidro iemeslu tam, kādēļ imperiālisms bieži vien tiek sapludināts ar koloniālisma politiku.

  +5 [+] [-]

, 2018-11-24 16:44, pirms 5 gadiem
Lai ka tur ari nebutu, Ineta ir viena no visu laiku labakajam Latvijas sportistem un tada ari paliks. Dopings pats par sevi ir slidena lieta, tapec nekomentesu - visadi var but, varbut tiesam sanaca neapzinati. Bet ar treso berninu Inetu un vinas dzivesdraugu Pjotru gan apsveiksu!

     [+] [-]

, 2018-11-24 16:46, pirms 5 gadiem
KristsT rakstīja: Un tas arguments (ne no viņas, bet citiem), ka visi lieto, nav attaisnojums.
Ja man apkārt visi zagtu, vai tas dotu man morālas tiesības zagt arī? Nē.
Ja starp sportistiem ir kaut daļa, kas ir tīri, tad ir bijušas iegūtas negodīgas priekšrocības pret viņiem. Un ar to pietiek.
Dopingu var uzņemt neapzināti, bet nozagt netīšām nav iespējams.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-24 17:10, pirms 5 gadiem
Žēl ka tā, jo simpatizēja gan kā sportiste, gan sieviete.

     [+] [-]

, 2018-11-24 17:19, pirms 5 gadiem
Ja kādi viņu tagad sauc par krievieti tas nenozīme ka visi latvieši, ok? Biški kautko vajag sajēgt te pašiem komentētājiem

  +3 [+] [-]

, 2018-11-24 17:36, pirms 5 gadiem
Dinamo 2015 rakstīja: Mums jāatbalsta, pat ja mēs vispār neko nezinām?
Labāk jau atbalstīt, nekā noriet vispār neko nezinot

  -2 [+] [-]

, 2018-11-24 17:41, pirms 5 gadiem
Personīgi man no šīs WADA atklāsmes ne silts ne auksts un attieksmi pret Radeviču nemaina, izcila sportiste un lielisks cilvēks.

Ja kko var atklāt tad kkādi termiņi arī ir jāievēro, tad jau pēc gadiem 5iem gaidam ko WADA būs atklājusi Bolta atkārtotajās analīzēs, jo tās ņemtas vēl tikai 2016 gadā RIO OS.

Tas ir kkāds murgs ņem vecās analīzes un atkal pārbauda un 6 gadus pēc visiem notikumiem tiek PĒKŠŅI kkas atrasts!

Tad sanāk tā ka viņi pēc Londonas OS ir pavirši veikuši savu darbu jo tad jau bija kkas jāatklāj, bet nekā nebija!!

  -1 [+] [-]

, 2018-11-24 17:43, pirms 5 gadiem
Katrai aizliegtai vielai ir savs tulkojums kā tas ir palīdzējis uzlabot rezultātus?

Ko dod ja lieto oksandrolonu?

  -1 [+] [-]

, 2018-11-24 17:43, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Jā, es to biju domājis burtiski, un nav jau tā, ka viņš gadiem ilgi liedzās, vai ne?!
Ja tev nepieciešama uzvara debatēs un tādēļ esi gatavs kaut rāpus to panākt, tad ņem to.Normāli cilvēki atzīst savu izteikumu nepilnīgumu un viss.

     [+] [-]

, 2018-11-24 17:55, pirms 5 gadiem
Agris 77 rakstīja: Dopingu var uzņemt neapzināti, bet nozagt netīšām nav iespējams.
Ej nu ej.Padomju laikos viss skaitījās kopīpašums un visi zaga uz vella paraušanu.Ja kāds nezaga, to uzskatīja par idejisko un stukaču.Netīšām pazuda vairāk nekā spēšu uzrakstīt.Pats esmu ņēmis, lai nebūtu tas, kurš ir neuzticams un pārējiem bīstams.Pat ja tie bija tikai sliktas kvalitātes āboli, kas atvesti lopbarībai.Protams, ka bija arī tādi, kas pa detaļām stiepa ārā no rūpnīcām visādas ierīces un mājās lika kopā.Labi, ka tie laiki ir beigušies, jo toreiz tas likās kruta, ja ko tādu izdevās īstenot.Domāju, ka Krievija tā dzīvo joprojām, tāpēc tur ir tāda razruha ārpus megapolisēm.

     [+] [-]

, 2018-11-24 17:57, pirms 5 gadiem
KristsT rakstīja: Un tas arguments (ne no viņas, bet citiem), ka visi lieto, nav attaisnojums.
Ja man apkārt visi zagtu, vai tas dotu man morālas tiesības zagt arī? Nē.
Ja starp sportistiem ir kaut daļa, kas ir tīri, tad ir bijušas iegūtas negodīgas priekšrocības pret viņiem. Un ar to pietiek.
...Ja man apkārt visi karotu, vai tas dotu man morālas tiesības karot arī?

  +2 [+] [-]

, 2018-11-24 18:00, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Katrai aizliegtai vielai ir savs tulkojums kā tas ir palīdzējis uzlabot rezultātus?

Ko dod ja lieto oksandrolonu?
https://en.wikipedia.org/wiki/Oxand...

  +3 [+] [-]

, 2018-11-24 18:06, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Labāk jau atbalstīt, nekā noriet vispār neko nezinot
Mēs viņu varam morāli atbalstīt, bet ne apsūdzēt vai attaisnot. Bet tieši tu vienīgais rakstīji, uzbrūk ārvalstu ierēdņi. Visi sportisti piedaloties sacensībās, piekrīt ievērot noteikumus, atzīt kontrolējošo iestāžu (ierēdņu) lēmumus. Ko tu gribi, lai mēs arī uzvedamies kā vaņkas, parakstam, bet neko neievērojam?

     [+] [-]

, 2018-11-24 18:09, pirms 5 gadiem
Londonas Olimpiskie frizieri bija aizdomīgi ar savām pudelītēm,,,,

  +4 [+] [-]

, 2018-11-24 18:54, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Personīgi man no šīs WADA atklāsmes ne silts ne auksts un attieksmi pret Radeviču nemaina, izcila sportiste un lielisks cilvēks.

Ja kko var atklāt tad kkādi termiņi arī ir jāievēro, tad jau pēc gadiem 5iem gaidam ko WADA būs atklājusi Bolta atkārtotajās analīzēs, jo tās ņemtas vēl tikai 2016 gadā RIO OS.


Tas ir kkāds murgs ņem vecās analīzes un atkal pārbauda un 6 gadus pēc visiem notikumiem tiek PĒKŠŅI kkas atrasts!

Tad sanāk tā ka viņi pēc Londonas OS ir pavirši veikuši savu darbu jo tad jau bija kkas jāatklāj, bet nekā nebija!!
Šim nepiekritīšu. Ja dopings ir aizliegts, tad šāda iespēja sodīt vainīgos arī pēc 8 gadiem (kas laikam ir maksimums cik ilgi viņi var analīzes glabāt) ir principā vienīgais veids, kā reāli tos dopingotājus var noķert, jo kā zināms - farmācija un dopings vienmēr būs soli priekšā tiem, kas mēģina vainīgos noķert. Nekad dopinga ķērājiem nebūs iespēja atklāt vielas ko paši naudīgākie un spicākie lieto dotajā brīdī, jo nu pārsvarā tiem vienmēr būs pieeja kaut kādiem jauniem savienojumiem, jaunām metodēm kas neļauj tiem tik viegli iekrist utml. Līdz ar to, ja samazinātu noligumu līdz kādiem 2 gadiem, tad principā zustu jēga no tādām dopinga analīzēm - noķertu tikai nabagus un muļķus, kas lieto plaši izplatītas un WADA zināmas vielas un/vai neprot tos lietot tā, lai maksimāli izvairītos no dopinga konstatēšanas.

Protams, daudz kur noteikti stāv liela nauda apakšā un esmu pārliecināts, ka tuvākajos gados, ja nenotiks baigie pavērsieni, tad noteikti nedzirdēsim ka Bolts ir dopingotājs (lai arī es uzskatu, ka ir maza iespēja, ka tāds viņš nav), jo tas būtu visas vieglatlētikas krahs, zustu prestižs, skatītāju atbalsts, ienākumi utt. Varbūt kaut kad vecumdienās Bolts pats atzīsies, bet diez vai savādāk. Iespējams, ka ir vēl visādas aizkulišu spēlītes, kas nosaka kuras analīzes šo 8 gadu laikā iziet atkārtotas pārbaudes, kuras nē, bet nu to mums 'mirstīgajiem' tāpat neuzzināt.

     [+] [-]

, 2018-11-24 18:55, pirms 5 gadiem
nevar būt

  -4 [+] [-]

, 2018-11-24 19:00, pirms 5 gadiem
Atgādiniet, cik Radēvičai jāatgriež naudas atpakaļ Valsts Kasē par prēmiju, ko saņēma Londonas Olimpisko Spēļu rezultātus apstiprinot!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-24 19:01, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Atgādiniet, cik Radēvičai jāatgriež naudas atpakaļ Valsts Kasē par prēmiju, ko saņēma Londonas Olimpisko Spēļu rezultātus apstiprinot!
... tā neesmu es,,,,

  +1 [+] [-]

, 2018-11-24 19:11, pirms 5 gadiem
15 tk OS
10 EČ
5 PČ
aptuveni
1 2 56 komentāri