Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Misāns: "Muskuļa trauma man kļuva par īstu nokdaunu"

Misāns: "Muskuļa trauma man kļuva par īstu nokdaunu"
Elvijs Misāns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu tāllēcējs Elvijs Misāns portālam Sportacentrs.com pastāstīja par pavasarī gūto augšstilba muskuļa traumu un atklāja, ka pirmās sacensības šosezon plāno aizvadīt jūnija beigās Itālijā.

Šībrīža Latvijas labākajam tāllēcējam šis gads iesācies neveiksmīgi. Eiropas čempionātā telpās marta sākumā Prāgā viņš palika bez rezultāta, bet maija sākumā viņam plīsa viens no augšstilba pievilcējmuskuļiem, kā dēļ vasaras sezona Elvijam joprojām vēl nav sākusies.

"Trauma ir nepatīkama. Tagad jau viss ir sadzijis, tikai galva vēl nav sadzijusi. Tā visu laiku saka, ka kaut kas sāp," stāsta Misāns. "Pievilcējmuskulis ir viens no svarīgākajiem muskuļiem tieši lēcējiem. Diemžēl šis muskulis arī visbiežāk plīst. Nekad nevari zināt, kad tas var notikt. Tajā plīsums nav garenisks kā kvadricepsā. Pievilcējmuskulī pēc plīsuma izveidojas tāds kā caurums. Vairs vispār nevari veikt asas kustības. Tiklīdz mēģini, tā iedur asa sāpe."

Sportists atzīst, ka šī viņa karjerā nav pirmā šāda veida trauma, taču šoreiz tā ir izsitusi no ierindas uz krietni ilgāku laiku nekā iepriekš. "Pirmo nedēļu nevarēju darīt neko, bet tad jau pamazām sāku kustēties. Skriet un lēkt nevarēju, bet gāju uz trenažieru zāli. Strādāju ar svariem, nenoslogojot traumēto muskuli, taču neko daudz tāpat nevarēju darīt."

Lai gan Eiropas komandu čempionātā, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Grieķijas pilsētā Iraklijā, Misāns nav iekļauts Latvijas izlases sastāvā (tāllēkšanā startēs Jānis Leitis), viņš par saviem līdzekļiem dosies līdzi trenerei Mārītei Lūsei. Krētā Misāns plāno nedēļu trenēties un gatavoties vasaras sezonas pirmajiem mačiem, kas paredzēti 27. jūnijā Itālijā.

"Uz pilnu slodzi trenējies tā arī vēl neesmu. Bet tiklīdz to sākšu darīt, tā varēšu arī startēt," pārliecināts ir tāllēcējs. "Treniņnometnē Horvātijā jutos riktīgi labi. Likās, ka nu tik būs! Un bija arī - trauma..."

Misāns uzskata, ka tagad mazāk izjūt spriedzi, jo visiem pārējiem sezona jau ir sākusies. Viņš pats šobrīd koncentrējas uz sadziedēšanu, nevis uz konkrētiem rezultātiem. Ja ar veselību viss būs kārtībā, būs arī rezultāti, uzsver Elvijs. Arī par neveiksmi Eiropas čempionātā telpās viņš jau esot aizmirsis. "Dzīve iet uz priekšu. Par to, kas un kāpēc notika Prāgā, esmu ticis skaidrībā, taču tas lai paliek pie manis. Man tā bija rūgta mācība."

"Vai Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvs (8,15 metri) ir reāls? Kamēr neesmu tik tālu aizlecis, nevaru teikt,ka tas ir reāls," saka Misāns, kura personiskais rekords ir 8,05 metri, bet Jurim Tonem piederošais Latvijas rekords - 8,07 metri. "Būtu jau labi, ja varētu ar vienu lēcienu labot savu personisko rekordu un Latvijas rekordu, kā arī izpildīt pasaules čempionāta normatīvu (8,10) un olimpisko normatīvu. Bet, vai man tas izdosies? Laiks rādīs. Esmu kļuvis piesardzīgāks. Dzīve uz to piespiež."

  +1 [+] [-]

, 2015-06-15 15:41, pirms 9 gadiem
Būs ok

  -1 [+] [-]

, 2015-06-15 16:05, pirms 9 gadiem
Treniņos cik ir aizlēcis?

     [+] [-]

, 2015-06-15 16:45, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Treniņos cik ir aizlēcis?
tuvu pie 90m
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-06-15 18:42, pirms 9 gadiem
Mazāk kost, vairāk ievērot disciplīnu! Veiksmi turpmāk!

  -1 [+] [-]

, 2015-06-15 18:45, pirms 9 gadiem
Misānam pēdējais laiks iedot "vilka pasi" savai trenerītei.

     [+] [-]

, 2015-06-19 21:21, pirms 9 gadiem
Kādi gan līdzekļi var būt savi ,ja nekas ,nekur un nekad nav sasniegts .Tev pat uzkrājumu veidot nav no kā!
Kamēr nebeigs kost, 8,15 neredzēt!