Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Zviedru kārtslēcējs labo pasaules U20 rekordu

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Zviedru kārtslēcējs labo pasaules U20 rekordu
Armands Duplantiss pagājušā gada pasaules čempionātā
Foto: Scanpix/Imago

Talantīgais Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss uzstādījis jaunu pasaules U20 rekordu kārtslēkšanā telpās, pārvarot 5,83 metru augstu latiņu.

Rekords tika sasniegts tikai kārtslēcējiem paredzētās sacensībās Nevadas štatā, Reno. Arī iepriekšējais rekords, kas tika sasniegts pērnā gada martā, piederēja Duplantisam - 5,82 metri. Tāpat viņam pieder arī pasaules junioru rekords stadionā, kas ir vēl par septiņiem centimetriem augstāks (5,90 m).

Duplantiss, kurš ir dzimis ļoti atlētiskā ģimenē (tēvs savulaik bijis labs kārtslēcējs, bet māte viena no Zviedrijas 80. gadu labākajām septiņcīņniecēm), pirms nedaudz vairāk kā diviem mēnešiem nosvinēja tikai savu astoņpadsmito dzimšanas dienu. Lielāko daļu savas bērnības viņš ir pavadījis tieši ASV, Zviedriju apmeklējot tikai vasarās, turklāt zviedru valodu viņš tikpat kā neprot.

Pēdējo trīs gadu laikā sportists ir izcīnījis vairākus augsta līmeņa panākumus, kļūstot par pasaules U18 čempionu un Eiropas U20 čempionu, kā arī izcīnot augsto 9. vietu pērnā gada pasaules pieaugušo čempionātā Londonā. Tāpat Duplantiss pērn debitēja arī IAAF Dimanta līgā, kur Jūdžinas posmā izcīnīja 4. vietu, bet Lozannas posmā - 7. vietu.