Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Maratonu organizators Nords no MK sagaida skaidrību par iespējām organizēt sacensības

Jānis Celmiņš

Maratonu organizators Nords no MK sagaida skaidrību par iespējām organizēt sacensības
Aigars Nords un pasaules rekordiste maratonā Pola Redklifa. Foto: Lattelecom

“Aizvadītajā nedēļā pieņemtajos Ministru kabineta lēmumos gan es, gan citi sporta pasākumu organizatori visvairāk gaidīja skaidrību nevis tuvākajam mēnesim, bet gadam kopumā – kā minimums vasarai un rudenim,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka “Rimi Rīgas maratona” direktors Aigars Nords.

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien nolēma atļaut organizētus sporta treniņus, taču jāievēro vairāki nosacījumi, no kuriem galvenais ir, ka tajos drīkst piedalīties ne vairāk kā 25 personas. Sporta treniņa laiks iekštelpās nedrīkst pārsniegt trīs stundas, bet ārtelpās ierobežojumu nav. Nodarbības atļauts vadīt personām, kuras atbilst normatīvajos aktos par sporta speciālistu sertifikāciju noteiktajām prasībām. Personām jāievēro divu metru distance.

“Tas, ka ierobežojumi sporta sacensību norisei saglabāsies, bija sagaidāms. Tas ir saprotams, jo sacensību dalībnieku drošība ir pirmajā vietā. Tomēr aizvadītajā nedēļā pieņemtajos Ministru kabineta lēmumos gan es, gan citi sporta pasākumu organizatori visvairāk gaidīja skaidrību nevis tuvākajam mēnesim, bet gadam kopumā – kā minimums vasarai un rudenim. Pasākumus, it īpaši starptautiski nozīmīgus sporta notikumus, plāno mēnešiem un gadiem uz priekšu, tāpēc no valdības puses ļoti novērtētu nevis piesardzīgu taustīšanos, bet skaidru valodu – datumus un nosacījumus pasākumu norisei,” situāciju komentē Aigars Nords.

Virknē Eiropas valstu lielo publisko pasākumu norises nosacījumi ir izziņoti, ļaujot organizatoriem pieņemt lēmumus un plānot uz priekšu. Pamatojot šo Nords piesauc citu valstu pieredzi: “Piemēram, Berlīnes un Hamburgas maratonu organizatorus jau pagājušajā mēnesī valdība informēja, ka pasākumi, kuros piedalās vairāk par 5000 dalībnieku, līdz 24.oktobrim notikt nevarēs. Tātad, skaidri spēles noteikumi, lai arī, iespējams, skarbi, tomēr organizatoriem dod iespēju strādāt, komunicēt ar dalībniekiem, sponsoriem, attīstīt jaunas idejas, piemēroties jaunajai starptautiskajai konkurences situācijai.”

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka jau tuvākajās dienās varētu tikt sasaukta Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde, kurā varētu tikt lemti vairāki būtiski lēmumi, tajā skaitā arī par iespējām organizēt sporta sacensības.

     [+] [-]

, 2020-05-12 14:18, pirms 4 gadiem
Nolemt nolēma, bet ko nolēma neviens nesaprot. Ar esošajiem atvieglojumiem nekāds kvalitatīvs treniņu process tāpat nevar notikt ne sporta skolās, ne sporta klubos nepārkāpjot noteikumus. Un neticu, ka visi ievēros higieānas normas un būs nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi. Par sporta skolu treniņu atsākšanu vispār nav ko runāt, vairums sporta skolās pārklājas gan nodarbības, tiek izmantots viens un tas pats inventārs utt. Un kā jūs bērniem iestāstīsiet, ka jāievēro 2m distance? Bērni uz treniņiem nāk izdauzīties un izskrieties ar saviem skolas biedriem, un tagad gribat teikt, ka viņiem kā zaldātiņiem vienam no otra jāstāv 2m attālumā, labi, futbolā vēl tas būtu iespējams. Bet, piemēram, brīvajā cīņā? Nekad miljons gados tas nenotiks.

Labāk, tad neko nebūtu lēmuši.