Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lasickene aicina Krievijas vieglatlētikas vadītājus atkāpties

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lasickene aicina Krievijas vieglatlētikas vadītājus atkāpties
Marija Lasickene (bij. Kučina). Foto: AFP/Scanpix

Augstlēkšanas zvaigzne Marija Lasickene (bij. Kučina), komentējot Krievijas Vieglatlētikas federācijas kārtējo atstādināšanas pagarināšanu, ir drosmīga, jo vainu saskata savas valsts funkcionāros un treneros.

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē IAAF nolēma pagarināt Krievijas Vieglatlētikas federācijas atstādināšanu, kas ilgst jau kopš 2015. gada novembra. Krievijas sportisti tādējādi turpinās start kā neitrāli atlēti - bez sava karoga un himnas.

Marija Lasickene: "Pēdējo trīs ar pusi gadu laikā 200 reizes esmu dzirdējusi, ka viss ir paveikts un tūlīt mūs atjaunos. Bet tas ir tikai skaists iesaiņojums, ko mums cenšas uzspiest. Visiem šiem cilvēkiem šķiet, ka sportisti neko neredz un nesaprot. Mums tikai jālec un jāklusē. Viņi aizmirsuši, ka bez sportistiem jebkuras sporta organizācijas vai federācijas pastāvēšanai nav jēgas. Viņi vienkārši atgaiņājas no mums un piesedz viens otru. Mēs varam nodarboties ar sevis mānīšanu, cik vien vēlamies, runājot par to, kā Rietumi baidās no mūsu sportistiem, par ceļa kartes miljoniem punktu, kas tika izpildīti uz papīra. Bet tas, ko šajos dažos gados savām rokām esam paveikuši ar mūsu vieglatlētiku, neviens papīrs neizturēs. Es ceru, ka cilvēkiem, kas iesaistīti šajā bezgalīgajā kaunā, tomēr pietiks drosmes atkāpties. Pašiem. Un nedomājiet, ka es runāju tikai par vadību, runa ir arī par strādājošajiem treneriem, kuri joprojām ir pārliecināti, ka bez dopinga nav iespējams uzvarēt. Viņiem jau sen ir laiks aiziet. Mūsu vieglatlētu jaunajai paaudzei jāizaug ar citu filozofiju, ko jebkuram sportistam nodod tieši treneris. Nevietā ir runas, ka visa pasaule sēž uz dopinga. Nevajag glābt visu pasauli, jāsaglābj to, kas palicis no Krievijas vieglatlētikas."

Marija Lasickene trīs reizes uzvarējusi Dimanta līgas kopvērtējumā, divas reizes triumfējusi pasaules čempionātā, pērn ieguva arī Eiropas čempiona titulu. Pērn pārtrūka Lasickenes iespaidīgā uzvaru sērija - bija uzvarējusi vairāk nekā 40 sacensībās pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
instagram.com/lasitskene.maria
rsport.ria.ru

  +1 [+] [-]

, 2019-06-10 16:37, pirms 5 gadiem
Viņa ir augstlecēja

  +5 [+] [-]

, 2019-06-10 16:59, pirms 5 gadiem
Krievijas Federācijas skaidrojošā vārdnīca "Kas ir kas?"

Dzimtenes nodevējs: cilvēks, kas kritizē Partiju un Valdību.

Amerikāņu aģents: skat. Dzimtenes nodevējs.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-10 17:41, pirms 5 gadiem
zdarova lisij rakstīja: Viņa ir augstlecēja
un?

  +5 [+] [-]

, 2019-06-10 18:48, pirms 5 gadiem
Drosmīga sportiste,visu cieņu!

  +3 [+] [-]

, 2019-06-10 20:36, pirms 5 gadiem
thekurmis autors sākumā viņu nosauca par tāllecēju