Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Staģis: "Vieglatlētika ir tikpat dziļā peļķē kā futbols"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Staģis: "Vieglatlētika ir tikpat dziļā peļķē kā futbols"
Madara Palameika. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kataras galvaspilsētā Dohā noslēdzies pasaules čempionāts vieglatlētikā. Latvijas sportisti šoreiz nostartēja bez īpaša spožuma. Sarunā ar laikrakstu "Diena" vieglatlētikas komentētājs Guntis Peders norāda uz krīzi pašmāju vieglatlētikā, savukārt šī sporta veida statistiķis Andris Staģis atzīst, ka "tik slikti vēl nav bijis".

Andris Staģis sarūgtināts par Latvijas sportistu rezultātiem pasaules čempionātā: "Vieglatlētu sniegums patiešām ir jāvērtē kritiski, jo tik slikti vēl nav bijis. Vieglatlētika ir tikpat dziļā peļķē kā futbols. Dohā es sportistu acīs īsti neredzēju uguntiņu, bija tāda kā apātijas un nolemtības sajūta."

Pieredzējušais statistiķis uzskata, ka Tokijas olimpiādes normatīvus izpildīs ļoti maz mūsējo. Būs jāpiedalās daudzos komercmačos, lai kvalificētos pēc ranga.

Guntis Peders atzīmē 800m skrējējas Līgas Velveres iekļūšanu PČ pusfinālā. Citiem mūsējiem neizdevās pārvarēt kvalifikācijas kārtu, ja neskaita soļošanu un maratonu, kur uzreiz notika cīņa par galīgo vietu secību. "Šis ir sliktākais pasaules čempionāts," bargs ir speciālists. "Rezultāti arī bija patālu no sezonas labākajiem sasniegumiem."

Vērtējot mūsu vieglatlētu sezonu kopumā, Peders lepojas tikai ar Sindijas Bukšas izcīnīto U23 Eiropas čempiones titulu. Kā zināms, pērnā gada labāko vieglatlētu balvas saņēma Sindija Bukša un Jānis Leitis, kurš šogad nekvalificējās pasaules čempionātam. "Var teikt, ka vieglatlētikā patlaban ir krīze," atzīst sporta veida eksperts.

Latvijas sportistu sasniegumi pasaules čempionātā Dohā

DatumsSportists (-e)DisciplīnaVieta
27.09.Laura IgauneVesera mešana22.
28.09.Līga Velvere800 m23.
28.09Arnis Rumbenieks50 km soļošana21.
28.09.Ruslans Smolonskis50 km soļošanaDQ
30.09.Anete KociņaŠķēpmešana24.
30.09.Madara PalameikaŠķēpmešana18.
30.09.Sindija Bukša200 m36.
30.09.Gunta Vaičule200 m30.
30.09.Līna MūzeŠķēpmešana24.
05.10.Gatis ČakšsŠķēpmešana21.
05.10.Rolands ŠtrobindersŠķēpmešana17.
05.10.Dmitrijs SerjoginsMaratons48.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Māris Zembergs

  -1 [+] [-]

, 2019-10-07 19:07, pirms 5 gadiem
Kā Palameika sāka pa Instagram dzīvot tā rezultāti pazuda. Nuu un kad parādījās melnis tad vispār beigās pienāca..

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 19:39, pirms 5 gadiem
Pag, pag, futeni pārspēt var tikai Dinamo

  +6 [+] [-]

, 2019-10-07 19:53, pirms 5 gadiem
Patiesi vārdi...Nu bet arī valstī vieglatlētiku ne mīl,ne atbalsta..sava veida patrioti tik vel palikuši..

     [+] [-]

, 2019-10-07 21:07, pirms 5 gadiem
Acis patiešām nedeg. Ekskursantu sindroms...

     [+] [-]

, 2019-10-07 21:54, pirms 5 gadiem
nepiekrītu - futbolā vismaz ir daudz jauniešu, kas trenējas un infrastruktūra attīstās ..

     [+] [-]

, 2019-10-07 22:04, pirms 5 gadiem
Laikam pareizāk ir teikt dziļā".irsā" LV čempionātā šogad A/L vīriem ar 193 cm trešā vieta Uzvarētājs 203cm.
Tāllēkšana 3. vieta 660 cm!!

Ar tādiem rezultātiem kādreiz nevarēji ne tikai novinnēt jauniešu čempjos, bet pat iekļūt trijniekā!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 09:45, pirms 5 gadiem
Tās jau tikai ir sekas tam, ka Latvijā, jo īpaši Rīgā vieglatlētikai "infrasturktūra" nav vispār un viss turās uz entuziastu pleciem, un līdz pieaugušo vecuma pasaules līmeņa sportistiem izaug tikai retais - vai nu supertalants vai superfanatikjis. Un atbalsts sportistiem tak ir nulle. OV atbalsta ja Tu esi jau Pasules TOP, bet līdz tai aizsniegties nav nekāda atbalsta. Esmu runājis pirms 3-4 gadiem ar dažiem sportistiem, kas šogad bija Dohā un kas netika, tad gandrīz ikvienam bija jādomā kā saņemt jebkāda veida finansiālo palīdzību, vai nu treniņnometnei, vai uzturam vai tml.... tas ka Vieglatlētika ir visam pamatā- tas nevienam valstī nerūp! Tagad gaidam vienu manēžu, bet Rīgai tas nav NEKAS!

     [+] [-]

, 2019-10-08 16:01, pirms 5 gadiem
sandza rakstīja: Tās jau tikai ir sekas tam, ka Latvijā, jo īpaši Rīgā vieglatlētikai "infrasturktūra" nav vispār un viss turās uz entuziastu pleciem, un līdz pieaugušo vecuma pasaules līmeņa sportistiem izaug tikai retais - vai nu supertalants vai superfanatikjis. Un atbalsts sportistiem tak ir nulle. OV atbalsta ja Tu esi jau Pasules TOP, bet līdz tai aizsniegties nav nekāda atbalsta. Esmu runājis pirms 3-4 gadiem ar dažiem sportistiem, kas šogad bija Dohā un kas netika, tad gandrīz ikvienam bija jādomā kā saņemt jebkāda veida finansiālo palīdzību, vai nu treniņnometnei, vai uzturam vai tml.... tas ka Vieglatlētika ir visam pamatā- tas nevienam valstī nerūp! Tagad gaidam vienu manēžu, bet Rīgai tas nav NEKAS!
ka daži sportisti nevar personisko sasniegt pasaules chempi bet gan komercmachos, tas ir rigas manezhas vaina?? jau cik gadus nekas nemainaas, bet agrak vismaz labak nostarteeja

  +1 [+] [-]

, 2019-10-11 20:25, pirms 5 gadiem
Mjā...izcili izsmeļošs raksts. Cienījamais autors, laikam gribēja raisīt te kādu diskusiju, pasviežot sen zināmu patiesību, kuru izsaka kāds pieredzējušais speciālists vai eksperts ...
Latvijas Vieglatlētikas savienībai sen būtu laiks izveidot kādu labo ideju banku - kā lai uzlabo dzīvi pašmāju vieglatlētiem, ņemot vērā ierobežoto finanšu atbalstu no valsts. Visi tik kritizējam un lamājam, lamājam un kritizējam...
Lai veicās parastajiem fanātiski strādājošiem vieglatlētikas treneriem, jo funkcionāri, pat neskatoties uz visu savu ārējo (un kādam iespējams arī iekšējo) vēlmi attīstīt un pilnveidot, atduras pret stulbuma sienu, kas apzīmēta ar atrunu un lozungu grafiti.
Lai funkcionāriem stipri nervi un milzu pacietība. Jo, ja pie šābrīža valdības, kurā ministru prezidents ir cilvēks, kura paša bērni Rīgā trenējas vieglatlētikā, LV galvaspilsētā netiks uzcelta vieglatlētikas manēža... tad laikam, tas nenotiks vēl tuvāko 10 gadu laikā.