Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Par dopinga lietošanu diskvalificēts vēl viens augsta līmeņa Kenijas skrējējs

Rolands Eliņš

Par dopinga lietošanu diskvalificēts vēl viens augsta līmeņa Kenijas skrējējs
Vincents Jators. Foto: AFP/Scanpix

„Athletics Integrity Unit” paziņojusi, ka uz četriem gadiem diskvalificēts Kenijas skrējējs Vincents Jators, kuram bijušas pozitīvas dopinga analīzes.

Vincents Jators ir 30 gadus vecs vieglatlēts, kurš dopinga lietošanā tika pieķerts iepriekšējā gadā, tieši pēc sava karjeras labākā rezultāta maratonā uzrādīšanas. Viņš iepriekš ir izcīnījis trešo vietu Honolulu maratonā 2018. gada decembrī, kā arī ieņēma ceturto vietu Sadraudzības valstu spēlēs 2010. gadā 5km skrējienā.

Jators apstrīdēja sev piešķirto sodu, norādot, ka aizliegtās vielas viņa organismā nonāca ar zālēm, kas viņam bija izrakstīts pēc ciešanas ceļu satiksmes negadījumā. Taču soda apmērs tik un tā tika noteikts četri gadi. Viņa diskvalifikācija būs spēkā līdz 2023. gada oktobrim.

Jators ir kārtējais Kenijas augsta līmeņa skrējējs, kuram nesen konstatēti antidopinga programmas noteikumu pārkāpumi. Pēdējā pusgada laikā diskvalificēti vairāki šīs valsts pārstāvji ar Asbelu Kipropu, olimpisko čempionu 1500m skrējienā priekšgalā.

Līdzīgi kā Krievijas gadījumā, bija izskanējuši aicinājumi diskvalificēt Keniju no starptautiskajām vieglatlētikas sacensībām sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ, taču šīs valsts vieglatlētikas federācijas prezidents nesen publiski izteica savu prieku par to, ka pēdējā laikā ir tik daudz sodītu Kenijas sportistu, jo tas parādot, ka cīņa pret noteikumu pārkāpējiem turpinās.

Izmantotie resursi:
https://www.athleticsintegrity.org/...

     [+] [-]

, 2020-04-04 17:08, pirms 4 gadiem
Dopings banānos???
🍌