Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Par dopinga lietošanu diskvalificēts vēl viens augsta līmeņa Kenijas skrējējs

Par dopinga lietošanu diskvalificēts vēl viens augsta līmeņa Kenijas skrējējs
Vincents Jators. Foto: AFP/Scanpix

„Athletics Integrity Unit” paziņojusi, ka uz četriem gadiem diskvalificēts Kenijas skrējējs Vincents Jators, kuram bijušas pozitīvas dopinga analīzes.

Vincents Jators ir 30 gadus vecs vieglatlēts, kurš dopinga lietošanā tika pieķerts iepriekšējā gadā, tieši pēc sava karjeras labākā rezultāta maratonā uzrādīšanas. Viņš iepriekš ir izcīnījis trešo vietu Honolulu maratonā 2018. gada decembrī, kā arī ieņēma ceturto vietu Sadraudzības valstu spēlēs 2010. gadā 5km skrējienā.

Jators apstrīdēja sev piešķirto sodu, norādot, ka aizliegtās vielas viņa organismā nonāca ar zālēm, kas viņam bija izrakstīts pēc ciešanas ceļu satiksmes negadījumā. Taču soda apmērs tik un tā tika noteikts četri gadi. Viņa diskvalifikācija būs spēkā līdz 2023. gada oktobrim.

Jators ir kārtējais Kenijas augsta līmeņa skrējējs, kuram nesen konstatēti antidopinga programmas noteikumu pārkāpumi. Pēdējā pusgada laikā diskvalificēti vairāki šīs valsts pārstāvji ar Asbelu Kipropu, olimpisko čempionu 1500m skrējienā priekšgalā.

Līdzīgi kā Krievijas gadījumā, bija izskanējuši aicinājumi diskvalificēt Keniju no starptautiskajām vieglatlētikas sacensībām sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ, taču šīs valsts vieglatlētikas federācijas prezidents nesen publiski izteica savu prieku par to, ka pēdējā laikā ir tik daudz sodītu Kenijas sportistu, jo tas parādot, ka cīņa pret noteikumu pārkāpējiem turpinās.

Izmantotie resursi:
https://www.athleticsintegrity.org/...


, 2020-04-04 17:08, pirms 4 gadiem
Dopings banānos???
🍌
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.