Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

PČ dalībnieces neapmierinātas ar filmēšanu no apakšas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

PČ dalībnieces neapmierinātas ar filmēšanu no apakšas
Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters, Imago / bild.de

Kataras galvaspilsētā Dohā turpinās pasaules čempionāts vieglatlētikā. Vācu sprinteres Džina Lukenkempere un Tatjana Pinto bija sašutušas par starta blokos ievietotajām kamerām, kas filmē no apakšas. Šīs sportistes ar Vācijas Vieglatlētikas asociācijas starpniecību iesniedza sūdzību IAAF, kas pieņēma mērus, lai sprinterēm neradītu nepatīkamas emocijas.

Vācijas sprintere Džina Lukenkempere: "Dodoties uz startu, kāpt pāri šādai kamerai apspīlētā apģērbā man šķiet ļoti nepatīkami. Un tā es nezinu, vai jums patiktu, ja jūs filmētu no apakšas. Nekad agrāk nebiju redzējusi šādus starta blokus. Domāju, ka šī kamera nav tik superīga, jo vērsta augšup. Tās uzstādīšanā noteikti nav bijusi iesaistīta sieviete, jo mums taču ir jāvelk apspīlēts apģērbs."

------

100m sprinta sacensību starta blokos uzstādītās kameras vērstas uz augšu, lai pirms starta parādītu sportistu sasprindzinājumu tuvplānā. Tādējādi televīzijas ekrānos tiek mēģināts padarīt vieglatlētiku pievilcīgāku. "Vieglatlētikas sacensībās ir neparastas krāsas un kustības, mēs to vēlamies aizraujošā veidā nodemonstrēt visai pasaulei," skaidro IAAF televīzijas vadītājs Džeimss Lords.

"Seiko" rīkotājdirektors Harumitsu Akai atklāj, ka ideja pār šādām kamerām nāca no IAAF. "Dzirdēju, ka vācu sprinterēm ar tām ir problēmas. Es viņas pat varu saprast. Bet mums nebija tāda nodoma [sagādāt nepatikšanas]. Tā ir jauna attīstība, pie tās katram jāpierod," saka kameru ražotāja pārstāvis.

Pēc iesniegtās sūdzības IAAF pieņēma mērus, lai sprinterēm neradītu nepatīkamas emocijas. Filmēšana no starta blokiem tika ierobežota, šādi video vairs nav pieejami arhīvā.

Izmantotie resursi:
ARD / noz.de
DPA / faz.net
bild.de

  +8 [+] [-]

, 2019-10-01 19:45, pirms 5 gadiem
Ha,nu savs skaistums jau tajā visā ir..

  +3 [+] [-]

, 2019-10-02 00:26, pirms 5 gadiem
Nākamās būs augstlēcējas, kuras ļaus sevi filmēt tikai no sāniem, jo no aizmugures lēciena brīdī ir tāds izliekums.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-02 00:29, pirms 5 gadiem
Es iesniegtu lielāku protestu par viena skrējiena finišu - 5000m vai 3000 šķ sievietēm, kur baltā medaļniece āfrikānieti apskāva ļoti jēli, bet nepārprotami ar rases pārākuma apziņu...
Karstens Vārholms gan visus pasaules jozējus mīļi sveica pateicībā par ciņu ar vikingu!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-02 05:23, pirms 5 gadiem
Laikam baidās kad atklās ka Karlīna agrāk bija Kārlis

  +4 [+] [-]

, 2019-10-02 12:59, pirms 5 gadiem
khm,dīvani,ka džeki neprotestē - jeb viņus no citiem leņķiem filmē vai arī meitenēm viņi nav interesanti,un tik mēs "riebīgie puikas" skatāmies nevis sportu,bet zemsvārkiem?...murgs...kamēr nebija šis raksts,pat nebiju par šo domājis...ka tik kko safantazēt...slimie "mēteļvirinātāji"būs vienmēr,bet tāpēc jau visi nav jāpieraksta pie nevis sporta cienītājiem,bet pie cilvēkiem ar nenormālu psihiku
vakar skatījos čempionātu un tur viena (liekas no AE) skrēja lakatā - ieņēma godpilno pēdējo vietu - lūk tas man liekas ir absurdi...skriet lakatā?!!!!damn

  +5 [+] [-]

, 2019-10-02 13:10, pirms 5 gadiem
Smieklīgas tās vācietes! Un kompleksu nomocītas!😵
Slēpts komentārs: oxa

     [+] [-]

, 2019-10-02 20:28, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Tāda filmēšana ir perversa, protams, un tapat visi kas tādu atbalsta!
Ja tā būtu jūsu māsa vai māte, jūs citādi domatu!
Nu tad bāz savu māsu hidžabā, musulmani. Te nekas nav redzams, ja tu nestartē ar svārkiem. Tu esi sportists un tevi laukumā filmēs kā gribēs. Nu vismaz kaut ko tās viduvējības vinnēja, jo sporta jomā neko neparadīja.

     [+] [-]

, 2019-10-02 21:20, pirms 5 gadiem
ovečka rakstīja: Nu tad bāz savu māsu hidžabā, musulmani. Te nekas nav redzams, ja tu nestartē ar svārkiem. Tu esi sportists un tevi laukumā filmēs kā gribēs. Nu vismaz kaut ko tās viduvējības vinnēja, jo sporta jomā neko neparadīja.
Nav vairs tālu kad Muslimi naks pie varas un ieviesīs kārtību!

     [+] [-]

, 2019-10-04 00:43, pirms 5 gadiem
Nez, es sacensību laikā skatoties uz sievietēm īsajos tērpos neredzu tur neko pārāk seksīgu. Ja nu kāda šķiet pievilcīga, ieguglēju ... leaked sex video vai tml.

     [+] [-]

, 2019-10-04 12:56, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Tāda filmēšana ir perversa, protams, un tapat visi kas tādu atbalsta!
Ja tā būtu jūsu māsa vai māte, jūs citādi domatu!
Labi ka tu neesi mana māsa vai māte. Droši vien es būtu izaudzis tik pat aptaurēts, kā tu...