Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mūze: "Svarīgākie mači ir ļoti neizdevušies, milzīga vilšanās"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mūze: "Svarīgākie mači ir ļoti neizdevušies, milzīga vilšanās"
Līna Mūze. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība

Kataras galvaspilsētā Dohā turpinās pasaules čempionāts vieglatlētikā. Mūsu šķēpmetējas vakar neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Pēc neveiksmīgā starta tikai mūsu šķēpmešanas līdere Līna Mūze bija drosmīga un Latvijas Vieglatlētikas savienības kameras priekšā komentēja notikušo. Sportiste atzina, ka ir ļoti liela vilšanās.

Kā jau ziņots, PČ sieviešu šķēpmešanas kvalifikācijā Latvijas rekordiste Madara Palameika vakar sasniedza 59.95m, mūsu Anete Kociņa uzrādīja 56.70, zem savām iespēju robežām nostartēja arī Līna Mūze - 55.66m. Visas trīs latvietes netika fināla tuvumā, ierindojoties attiecīgi 18., 24. un 27. vietā. No sezonas rezultātu ranga desmitnieka tagad finālā neiekļuva tikai latviete Līna Mūze (#9) un turciete Eda Tugsuza (#10). Izrādījās, ka finālam vajadzēja vismaz 60.90m.

"Vispār jau grūti kaut ko komentēt. Fiziski biju gatava. Vienkārši nevarēju uzskriet uz "markas" - kā biju tuvāk līnijai, tā uzreiz vienkārši parāvu seju uz leju, un šķēps nelidoju tur, kur vajadzēja," saka Līna Mūze.

18. maijā Mūze sasniedza personīgo rekordu (64.87m) un tādējādi izpildīja olimpisko normatīvu, taču sezonas turpinājums vairs nebija tik labs. Kā vērtē sezonu? "Diezgan slikti. Svarīgākie mači ir ļoti neizdevušies. Milzīga vilšanās. Olimpiskais normatīvs ir, taču šosezon nevaru mest stabili. Ļoti daudz vēl ir jāstrādā, un..."

Kā ar plānu par gatavošanos olimpiskajai sezonai? "Trenerim ir plāns. Ja šeit labi nostartētu, varbūt man tagad būtu trīs nedēļas brīvas. Bet uz doto mirkli izskatās, ka pēc šāda starta, visticamāk, nebūs nevienas. Nu grūti, esmu vīlusies, ļoti vīlusies," atzīst mūsu šķēpmetēja.

.

Izmantotie resursi:
Latvijas Vieglatlētikas savienība

  +2 [+] [-]

, 2019-10-01 13:04, pirms 5 gadiem
nu ko atkal slinko...kāpēc nav ar pārējām intervijas vai ar treneriem

 +15 [+] [-]

, 2019-10-01 13:13, pirms 5 gadiem
Es īsti nesaprotu tos kas gaida tos superrezultātus no mūsu dalībniekiem. Būsim godīgi, neviens no viņiem pirms PČ nekotējās ne tuvu pirmajam 10niekam.
Visi viņi nevis liek uzsvaru uz sagatavošanos PČ, bet gan uz sezonas vidu, lai paspētu izpildīt normatīvu, jo tikai tā var tikt pie dalības un ko tur liegt, pie neliela Valsts finansējuma lai kaut kā atmaksātu izdevumus un būtu par ko dzīvot. Un nav mums tur ko pārmest, ne mums Rīgā normāls stadions kur trenēties, ne manēža, katrs sportists kas ir PČ, tur ir tikai pateicoties savam un treneru fanātismam!

     [+] [-]

, 2019-10-01 13:19, pirms 5 gadiem
Latvijas skepmeteju sindroms, setas macos personigie rekordi, ka sezonas starti, ta totala izgasanas! Kauns

 +10 [+] [-]

, 2019-10-01 13:22, pirms 5 gadiem
Šis PČ ir īpašs, tas notiek ļoti vēlu pēc sezonas. Uz to sagatavoties normāli var tikai paši augstākās klases atlēti, kas ar pusspēku var izpildīt normatīvu sezonas sākumā un tad jau sezonas beigas pieskaņot formas virsotni tieši priekš PČ kā Lasickene, Sidorova, Čepkoeča.
Ne viens vien stārs un SB saimnieks palicis ārpus fināla tikai tāpēc ka kādas likstas dēļ nav sanācis laika sagatavoties speciāli PČ.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-01 13:30, pirms 5 gadiem
DrFreeman rakstīja: Šis PČ ir īpašs, tas notiek ļoti vēlu pēc sezonas. Uz to sagatavoties normāli var tikai paši augstākās klases atlēti, kas ar pusspēku var izpildīt normatīvu sezonas sākumā un tad jau sezonas beigas pieskaņot formas virsotni tieši priekš PČ kā Lasickene, Sidorova, Čepkoeča.
Ne viens vien stārs un SB saimnieks palicis ārpus fināla tikai tāpēc ka kādas likstas dēļ nav sanācis laika sagatavoties speciāli PČ.
Nedaudz tu laid garām, runājot pa to pašu Lasickeni. Viņa pilnīgi visu sezonu lēca stabili un jau kuro gadu. Šeit nav runa pa garo sezonu. Tai pašai Mūzei normatīvs bija jau sezonas sākumā, lai sagatavoties līdz PČ, laiks bija atlikām.

     [+] [-]

, 2019-10-01 13:30, pirms 5 gadiem
Andrejczyk said that she saw other girls throwing beautifuly and yet the javelin would not fly. something was wrong with the air condition

  +2 [+] [-]

, 2019-10-01 13:37, pirms 5 gadiem
Latviešu klasika...

     [+] [-]

, 2019-10-01 14:22, pirms 5 gadiem
Laikam ''Valmieras šķēpi'' ir griesti.

  +3 [+] [-]

, 2019-10-01 15:04, pirms 5 gadiem
Nezinu, es esmu jau pieradis. Kā nāk galvenie mači, tā neviens neko neparāda.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-01 16:24, pirms 5 gadiem
Nu viss, ja nav ta nav. Met šķēpu pie malas. Dari kko citu dzīvē. Nav ko te šņukstēt.
Gaidam nākamos censoņus.
Slēpts komentārs: Raitcha

  +5 [+] [-]

, 2019-10-01 17:20, pirms 5 gadiem
Man arī žēl, bet es sportistiem nepārmetu. Ja viņi ir smagi strādājuši treniņos, bet sacensībās nav sanācis, neko darīt, tā gadās. Viss vienmēr sanāk tikai gudrajiem dīvāna ekspertiem. Šīs nav pēdējās sacensības, gan jau būs labi.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-01 18:04, pirms 5 gadiem
talsins rakstīja: Nedaudz tu laid garām, runājot pa to pašu Lasickeni. Viņa pilnīgi visu sezonu lēca stabili un jau kuro gadu. Šeit nav runa pa garo sezonu.
Lasickene ir supercilvēks, nekas tāds iepriekš sieviešu a/l nav redzēts, fantastiski nosvērta, reizēm liekas ka vispār nekādas emocijas. Atbrauc uz komercmačiem, pārlec visu 2.00 ieskaitot ar pirmo mēģinājumu un bez izmaiņām sejas vaibstos pazūd no sektora. Ar fantastisku ātrumu un atsperīgumu apveltīta, tādas rodas reizi 50 gados. Ar Stefku K nesalīdzinu, tie bija citi laiki, arī no farmas viedokļa.

     [+] [-]

, 2019-10-01 18:49, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Nezinu, es esmu jau pieradis. Kā nāk galvenie mači, tā neviens neko neparāda.
Un šajā gadījumā nav pat attaisnojuma. Traumu nav, fizuha ir, OS normatīvs arī.

     [+] [-]

, 2019-10-01 21:47, pirms 5 gadiem
DrFreeman rakstīja: Es īsti nesaprotu tos kas gaida tos superrezultātus no mūsu dalībniekiem. Būsim godīgi, neviens no viņiem pirms PČ nekotējās ne tuvu pirmajam 10niekam.
Visi viņi nevis liek uzsvaru uz sagatavošanos PČ, bet gan uz sezonas vidu, lai paspētu izpildīt normatīvu, jo tikai tā var tikt pie dalības un ko tur liegt, pie neliela Valsts finansējuma lai kaut kā atmaksātu izdevumus un būtu par ko dzīvot. Un nav mums tur ko pārmest, ne mums Rīgā normāls stadions kur trenēties, ne manēža, katrs sportists kas ir PČ, tur ir tikai pateicoties savam un treneru fanātismam!
ko var muldet, abaam jau 4 meneshus ir normativs, pasha sezonas saakuma jau izpildija! prieks kam rigas stadioni un manezhas jaapiemin, ja Muze trenejas Somija un Kjinaa, Palameika Talsos? vienkarshi izgashanas. Kocinja jau negatava knapi aizbrauca, tas vel ok. Bet shitas divas gan... un neviens neprasa superrezultats vai top10 bet gan nostartet vismaz sb limenii, ja pb ir parak augsta latinja jau 10 gadus...

     [+] [-]

, 2019-10-02 00:33, pirms 5 gadiem
DrFreeman rakstīja: Lasickene ir supercilvēks, nekas tāds iepriekš sieviešu a/l nav redzēts, fantastiski nosvērta, reizēm liekas ka vispār nekādas emocijas. Atbrauc uz komercmačiem, pārlec visu 2.00 ieskaitot ar pirmo mēģinājumu un bez izmaiņām sejas vaibstos pazūd no sektora. Ar fantastisku ātrumu un atsperīgumu apveltīta, tādas rodas reizi 50 gados. Ar Stefku K nesalīdzinu, tie bija citi laiki, arī no farmas viedokļa.
Mahučiha nāk!