Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Faraha bijušais treneris diskvalificēts par dopinga pārkāpumiem

Andrejs Siliņš

Faraha bijušais treneris diskvalificēts par dopinga pārkāpumiem
Alberto Salazars. Foto: Reuters / Scanpix

Izcilā britu skrējēja Mo Faraha kādreizējais treneris Alberto Salazars saņēmis četru gadu diskvalifikāciju no Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) sankcionētām sacensībām par pārkāpumiem saistībā ar neatļauto vielu izmantošanu.

ASV Antidopinga aģentūra veikusi izmeklēšanu četru gadu garumā, kam sekojusi divu gadu ilga cīņa tiesā aiz slēgtām durvīm, bet tagad pieņemts publisks lēmums - diskvalificēt Salazaru uz četriem gadiem. Salazars esot pārvadājis testosteronu, nodarbojies ar cita veida neatļaut darbībām, tostarp traucējis dopinga pārbaužu procesu.

Diskvalifikāciju saņēmis ne vien Salazars, bet arī cits šīs organizācijas pārstāvis - endokrinologs Džefrijs Brauns, kurš aprūpējis daudzus Salazara paspārnē esošos atlētus. Pats amerikāņu sporta speciālists par šādu lēmumu paudis neizpratni: ""Nike Oregonas Projekts" [organizācija, ko vada Salazars] nekad nav izmantojusi dopingu. Apelēšu, lai tiktu līdz patiesībai."

Viens no Salazara slavenākajiem atlētiem ir britu skrējējs Mo Farahs, kurš bija "Oregonas Projekta" sportists no 2011. līdz 2017. gadam. Šajā laikā Farahs izcīnīja sešus pasaules zeltus un četrus olimpiskos zeltus. 2017. gadā Farahs beidza karjeru stadionos, lai nodotos maratona skriešanai, bet šogad atgriezās arī stadionos, lai censtos tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm nākamgad.

Izmantotie resursi:
BBC