Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas OS kvalifikācijas termiņš būs nākamā gada 29. jūnijs

Rolands Eliņš

Tokijas OS kvalifikācijas termiņš būs nākamā gada 29. jūnijs
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) informējusi nacionālās olimpiskās komitejas, ka nākamajā gadā OS kvalifikācijas termiņš būs 29. jūnijs. Par konkrētākām izmaiņām kvalifikācijā tiek solīts izlemt tuvākajās nedēļās.

SOK noteikusi kvalifikācijas termiņu Tokijas olimpiskajām spēlēm 29. jūnijā, līdz kuram visos sporta veidos kvalifikācijas sacensībām jābūt pabeigtām. Savukārt termiņš, lai iesniegtu kvalificējušos sportistu sarakstu SOK, būs piektais jūlijs.

Jāatgādina, ka SOK nolēma pārcelt Tokijas olimpiskās spēles un pašreizējais plāns ir tās sākt 2021.gada 23. jūlijā.

Noteiktais termiņš attiecas uz visiem sporta veidiem, taču katra sporta veida starptautiskā federācija varēs izvēlēties pati savu kvalifikācijas sistēmu un termiņu (ne vēlāku par 29. jūniju).

Jaunā kvalifikācijas sistēma tiks izveidota pēc iespējas ātrāk, lai sniegtu informāciju sportistiem un Nacionālajām Olimpiskajām komitejām. Pirmajā kvalifikācijas sistēmas versijā netiks iekļauta pilnīga informācija par konkrētiem sacensību datumiem un norises vietām, jo tas ir atkarīgs no Covid-19 ierobežošanas visā pasaulē. Līdz aprīļa vidum būs pieejama informācija par kvalifikācijas sistēmas principiem, ziņots Latvijas olimpiskās komitejas mājaslapā pēc SOK sniegtās informācijas saņemšanas.

SOK arī apstiprinājusi, ka sportisti, kuri jau bija ieguvuši olimpisko ceļazīmi, šīs tiesības saglabās arī uz pārceltajām sacensībām. Aplēses liecina, ka šobrīd ir noskaidroti apmēram 53% olimpiešu no pieejamajām kvotām.

SOK nostāja ir tāda, ka šajā laikā federācijām nevajadzētu saskarties ar papildu ierobežojumiem, tādēļ SOK sniegs starptautiskajām federācijām iespējas pašām izvēlēties kvalifikācijas principus, taču aicina censties tos saglabāt pēc iespējas tuvākus oriģināli plānotajiem. Tāpat SOK atstās starptautisko federāciju ziņā lēmumu par vecuma limitu, proti, vai tie sportisti, kuri šogad vēl bija par jaunu, lai kandidētu uz vietu 2020. gada olimpiskajās spēlēs, būs tiesīgi to darīt 2021. gada OS.

Izmantotie resursi:
Kvalifikācija Tokijas Olimpiskajām spēlēm...
https://www.ocregister.com/2020/04/...