Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

SOK Tokijas spēļu pārcelšanas izdevumiem novirza 741 miljonu eiro

Rolands Eliņš

SOK Tokijas spēļu pārcelšanas izdevumiem novirza 741 miljonu eiro
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs publiski paziņojis, ka SOK rēķinās ar Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanas radītām izmaksām 741 miljona eiro apmērā. No šīs summas 139 miljoni eiro tiks novirzīti starptautiskajām sporta federācijām un nacionālajām olimpiskajām komitejām.

SOK novirzījusi minēto summu palīdzībai olimpiskajai kustībai un Tokijas spēļu organizētājiem. 139 miljoni eiro tiks novirzīti starptautiskajām sporta federācijām un nacionālajām olimpiskajām komitejām, tiesa, pagaidām nav skaidrs, kā tieši šiem līdzekļiem pieteikties un vai noteikti ierobežojumi. Savukārt 603 miljoni eiro tiks novirzīti pārcelto Tokijas spēļu sarīkošanai.

Saskaņā ar SOK un Japānu 2013. gadā noslēgto līgumu, spēļu pārcelšanas izdevumi pārsvarā gulstas uz Japānas pleciem. Japānā savukārt rēķinās ar ekonomisko krīzi un OS rīkošanas jautājums kļuvis problemātisks, izraisot arī publisku diskusiju ar SOK. Šodienas paziņojumā SOK prezidents Tomass Bahs norādīja, ka novirzītie līdzekļi palīdzēs olimpiskajai kustībai tikt galā ar Covid-19 radītajām sekām.

Tāpat SOK sadarībā ar Šveices valdību arī piedāvās starptautiskajām sporta veidu federācijām iespēju aizdevumiem. Federācijas, kas bāzētas Šveicē, varēs pieteikties uz aizdevumiem, ko SOK un Šveices valdība atbalstīs līdzvērtīgi, bet citur bāzētās federācijas varēs saņemt aizdevumus no tikai no SOK.

Bahs sarunā ar medijiem atteicās komentēt izskanējušo iespēju, ka Tokijas OS 2021. gadā varēs norisināties tikai tad, ja būs izstrādāta Covid-19 vakcīna: „Mēs pilnā sparā strādājam pie spēļu pārcelšanas uz 2021. gadu un pie tā, lai nodrošinātu drošu vidi visiem OS dalībniekiem. Mums līdz spēļu atklāšanai vēl ir 14 mēneši. Mums nevajadzētu nodoties spekulācijām par nākotnes scenārijiem.”

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...