Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vienspēļu pusfināliste Stricova kopā ar Šjē uzvar Vimbldonas dubultspēļu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vienspēļu pusfināliste Stricova kopā ar Šjē uzvar Vimbldonas dubultspēļu turnīrā
Barbora Stricova un Sūveja Šjē. Foto: PA Wire/Scanpix

Vimbldonas sieviešu dubultspēļu turnīrā uzvarēja Taivānas un Čehijas komanda Sūveja Šjē/Barbora Stricova, finālā ar rezultātu 6:2, 6:4 pieveicot Kanādas un Ķīnas duetu Gabriela Dabrovski/Jifana Su. Čempiones sešos mačos nezaudēja nevienā setā. Šjē kļuva par trīskārtēju "Grand Slam" čempioni, bet Stricova izcīnīja pirmo titulu un pirmdien kļūs par jauno ranga līderi.

Vimbldonā šovasar dominēja pasaules spēcīgākās komandas – pusfinālos iekļuva visas ar pirmajiem četriem numuriem izsētās komandas. Ar trešo numuru izliktās Šjē un Stricova ar 7:6(5), 6:4 pieveica pirmā numura īpašnieces Timeju Babošu un Kristinu Mladenoviču, kuras nesen uzvarēja "French Open". Savukārt ceturtā numura īpašnieces Dabrovski/Su ar 6:1, 3:6, 6:3 apspēlēja ar otro numuru izsētās pagājušā gada čempiones Barboru Krejčikovu un Kateržinu Sinjakovu.

No finālistu kvarteta "Grand Slam" sieviešu dubultspēļu finālā iepriekš bija spēlējusi tikai Šjē, kurai bija divi sekmīgi fināli ar ķīnieti Šuaju Pungu. Viņas 2013. gadā uzvarēja Vimbldonā un nākamajā sezonā ieguva "French Open" trofeju. Stricova šonedēļ ar sesto mēģinājumu uzvarēja pusfinālā. Dabrovski ir divkārtēja jaukto dubultspēļu čempione, 2017. gadā ar Indijas tenisistu Rohanu Bopannu uzvarot "French Open" un 2018. gadā ar horvātu Mati Paviču iegūstot "Australian Open" titulu.

Stricova 33 gadu vecumā Vimbldonā sasniedza labāko "Grand Slam" rezultātu gan dubultspēlēs, gan vienspēlēs, kur viņa 53. "major" turnīrā pirmoreiz tika līdz pusfinālam, tur ar 1:6, 2:6 piekāpjoties septiņkārtējai čempionei Serēnai Viljamsai. Savukārt panākums dubultspēļu sacensībās Stricovai ļaus rīt pirmoreiz kļūt par ranga līderi, 1. vietā nomainot Mladenoviču. Stricovas pāriniece Šjē jau bijusi 1. vietā, to sasniedzot pirms pieciem gadiem.