Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Lindsteds Vimbldonas finālā bez iespējām zaudē "French Open" čempioniem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Lindsteds Vimbldonas finālā bez iespējām zaudē "French Open" čempioniem
Vimbldonas finālisti Aļona Ostapenko un Roberts Lindsteds. Foto: AP/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Zviedrijas tenisistu Robertu Lindstedu Vimbldonas jaukto dubultspēļu turnīra finālā bez lielām pretenzijām ar 2:6, 3:6 zaudēja ar astoto numuru izsētajam Taivānas un Horvātijas pārim Latiša Čana/Ivans Dodigs.

Latvijas un Zviedrijas komanda pirmo geimu ieguva vien tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:5. Sestajā geimā servi noturēja Lindsteds, bet pēc tam izdevās atspēlēt vienu breiku, kad servēja Čana. Ostapenko ar apvedošo sitienu apspēlēja Dodigu, panākot 2:5 deficītu. Aļonai pēc tam nesekmīga servēšana, setu pabeidzot ar dubultkļūdu.

Lindsteds 2. setā atspēlēja piecas breikbumbas – divas ceturtajā geimā ar spēli pie tīkla, kad servēja Ostapenko, bet vēl trīs sestajā geimā, kad servēja pats. Viņš ieservēja divas neatsistas serves un vienu breikbumbu atspēlēja ar apvedošo sitienu. Ostapenko un Lindsteda pretestība bija galā astotajā geimā, kad Lindsteds Ostapenko serves geimā pie 3:4, 15:40 iesita tīklā "smešu". Dodigs pēc tam izservēja maču.

Gan Ostapenko, gan Lindsteds pirmoreiz spēlēja jaukto dubultspēļu finālā, turklāt 42 gadus vecais zviedrs kļuva par vecāko finālistu Vimbldonas vēsturē. Viņš zaudējis visos četros Vimbldonas finālos – Lindsteds no 2010. līdz 2012. gadam trīs gadus pēc kārtas ar rumāni Koriju Tekau zaudēja vīriešu dubultspēļu finālā.

Ostapenko sesto reizi piedalījās "Grand Slam" jauktajās dubultspēlēs. Viņas iepriekšējais labākais rezultāts bija pusfināls 2016. gadā Vimbldonā kopā ar austrieti Oliveru Maraku. Šovasar ar fināla sasniegšanu viņa nopelnīja 29 000 mārciņu prēmiju.

Kamēr Ostapenko pirmoreiz spēlēja kopā ar Lindstedu, daudz labāku sapratni izveidojušajai Čanas un Dodiga komandai Vimbldonā bija sestais turnīrs vienā komandā. Viņai uzvarējuši trīs "Grand Slam" turnīros – "French Open" (2018-19) un Vimbldonā (2019).

  +2 [+] [-]

, 2019-07-14 18:05, pirms 5 gadiem
Virsrakstā galīgi neder frāze "bez iespējām", jo viņiem pilnīgi noteikti bija iespēja uzvarēt (ņemot vērā, ka viņi piedalījās spēlē).

  +3 [+] [-]

, 2019-07-14 18:09, pirms 5 gadiem
Pēc online tiešraides Delfos varēja saprast, ka tieši Ostapenko noraka šo spēli, jo ļoti daudz kļūdījās.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-14 18:12, pirms 5 gadiem
Aļona bija kā enkurs, diemžēl, visu sita pārsvarā tīklā vai autā. Toties pretiniece Čana sita kā vecis. Nezinu, kāpēc tieši finālā tik slikti Aļona nospēlēja, izskatījās, ka viss ir ar galvu sakārtots, bet...

  +3 [+] [-]

, 2019-07-14 18:28, pirms 5 gadiem
RAIZ rakstīja: Aļona bija kā enkurs, diemžēl, visu sita pārsvarā tīklā vai autā. Toties pretiniece Čana sita kā vecis. Nezinu, kāpēc tieši finālā tik slikti Aļona nospēlēja, izskatījās, ka viss ir ar galvu sakārtots, bet...
Viņa sakreņķējās pēc vairākām kļūdām un tad arī pārservēt vairs nevarēja. Žēl, galvenokārt Lindsteda dēļ, jo gribējās, lai viņš beidzot uzvar finālā, bet kopumā šis Aļonai ar jaunu partneri ir ļoti labs sasniegums.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-14 18:31, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Viņa sakreņķējās pēc vairākām kļūdām un tad arī pārservēt vairs nevarēja. Žēl, galvenokārt Lindsteda dēļ, jo gribējās, lai viņš beidzot uzvar finālā, bet kopumā šis Aļonai ar jaunu partneri ir ļoti labs sasniegums.
Jā, Lindsteda točna žēl.

  -2 [+] [-]

, 2019-07-14 18:36, pirms 5 gadiem
Bet viena latviete finālā uzvarēja
LATIŠA

  -2 [+] [-]

, 2019-07-14 19:07, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Viņa sakreņķējās pēc vairākām kļūdām un tad arī pārservēt vairs nevarēja. Žēl, galvenokārt Lindsteda dēļ, jo gribējās, lai viņš beidzot uzvar finālā, bet kopumā šis Aļonai ar jaunu partneri ir ļoti labs sasniegums.
Jāārstē galva un nopietni speciālisti jāpiesaista jo ja tādā līmenī grib vēl jebkad kaut ko uzvarēt tad tik viegli ir AIZLIGTS vienkārši sakreņķēties !

  -2 [+] [-]

, 2019-07-14 19:19, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Bet viena latviete finālā uzvarēja
LATIŠA
o, jā, arī šito pamanīju... labs humors!

Starp citu, ja vēl ir kāds lielā tenisa fans, kas neskatās , iesaku pavērot tiešraidi, kā cīnās Federers pret Džokoviču.

Rit izšķirošais sets:

https://tennis-stream.net/live/roge...

  +1 [+] [-]

, 2019-07-14 19:37, pirms 5 gadiem
Pirmo sētu neredzēju, bet otrajā Alonai gandriz katrs otrs sitiens tīklā. Pirmo servi man liekās tikai vienreiz trāpīja, turējās galvenokārt Lindsteda dēļ. Bija smukas izspēles arī Alonai bet nepietiekoši lai aizķerties.

     [+] [-]

, 2019-07-14 20:07, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: Jāārstē galva un nopietni speciālisti jāpiesaista jo ja tādā līmenī grib vēl jebkad kaut ko uzvarēt tad tik viegli ir AIZLIGTS vienkārši sakreņķēties !
Un kas tad Tev liedz ārstēt savu galvu?