Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Man nav nekādu problēmu ar Ostapenko"

Sevastova: "Man nav nekādu problēmu ar Ostapenko"
Anastasija Sevastova. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Jūrmalas WTA turnīrā ar pirmo numuru izliktajai Anastasija Sevastova jau ilgstoši ir problēmas ar gurniem, tam esot cēlonim arī sāpēm mugurā un kājās. Tenisiste ekskluzīvā intervijā ar Sportacentrs.com pauda, ka viņai nav saspīlētas attiecības ar Latvijas otro raketi Aļonu Ostapenko.

Vai esi apmierināta ar savu sniegumu šosezon?

Sevastova: Īsti nē. Nevaru gaidīt, ka sezona būs labāka vai sliktāka, vienmēr ir grūti. Man bija traumas, dažās spēlēs nevarēju par 100% spēlēt. Diezgan labi aizvadīju "Grand Slam" turnīrus, bet sezona vēl nav beigusies. Kā vienmēr, gatavošos "US Open", cerot aizvadīt veiksmīgu turnīru.

Pirms nedēļas atradies tikai deviņu punktu attālumā no desmitās vietas WTA rangā. Vai nav neliela sāpe, ka neiekļuvi Top 10?

Par to neesmu domājusi. Tikai dzirdēju no kāda, ka deviņi punkti pietrūkst, bet man par to nesāp. Esmu apmierināta ar 11. vietu.

Kā vērtē Jūrmalas WTA turnīra organizatorisko līmeni, salīdzinot ar citiem "International" līmeņa pasākumiem?

Varu teikt tikai to labāko. Ļoti laba laukumu un treniņu kvalitāte, arī apkārtne ir skaista.

Pērn tev savstarpējās attiecībās ar Aļonu Ostapenko viss bija labi, spēlējāt dubultspēlēs kopā. Kurā brīdī attiecības sašķobījās?

Domāju, ka visi zina, kurā brīdī tas notika. Tas nebija Štutgartes turnīrā, bet gan Federācijas kausā. Tas bija saistīts tikai ar tenisu, nevis ko citu. Man nav nekādu problēmu ar Ostapenko.

Vai Latvijas izlasē Federācijas kausā pret Vāciju nespēlēji tikai seguma dēļ?
Jā. Mani sašpricēja tieši pirms Federācijas kausa. Ļoti sāpēja, spēlējot uz cietā seguma. Ārsti ieteica, lai labāk spēlēju uz māla. Ieguvu vairāk laika, lai labāk sagatavotos turpmākajai sezonai un varētu nomierināt sāpes mugurā.

Biji solījusi savā dzimšanas dienā Liepājā atklāt tenisa halli.

Diemžēl nevarēju aizbraukt, jo tieši tobrīd mani špricēja.

Vai pēdējās nedēļas tevi nomoka tā pati trauma?

Traumām cēlonis ir gurni. Dažreiz sāpes pāriet uz muguru vai kājām. Uz māla seguma mugura tik ļoti nesāp, pēc špricēm vispār nejūtu sāpes. Gurni ir cēlonis arī problēmām ar kājām. Mazliet sāp, kad slīdu uz māla. Nedomāju, ka atlikušajā sezonas daļā uz "hard" seguma būs grūtāk, jo tagad kontrolēju traumu. Uz "hard" kustos starp bumbu un nav tik daudz apstāšanās, bet uz māla visu laiku slīdi, stājies un vēl jākustas atpakaļ. Tas sagādā sāpes. Uz "hard" un zāles seguma varu paveikt to kustību.

Tāpat Sevastova bija pieejama žurnālistiem preses konferencē, kurā atzina, ka pirms Jūrmalas turnīra ir mazliet satraukusies, tomēr iepriekšējās dienas labi patrenējusies un turnīram gatava.

"Korti nav pārāk lēni. Ir labi laukumi. Jā, mazliet slīd un ir ātrāki, bet arī bumbiņas ātrākas - "Roland Garros" bumbiņas," teica Sevastova, uz jautājumu vai jau ir pieradusi pie māla, ar smaidu atbildot, ka nē. "Jā, nav tik viegli pāriet no zāles uz mālu, tomēr es principā visu dzīvi spēlēju uz māla, no pirmajiem gadiem - jāatceras dažas kustības, kas ir citādākas, un jāspēlē. Domāju, ka arī Jūrmalā skatītāji varēs redzēt manus saīsinātos sitienus - tos uz māla ir iespējams taisīt, tomēr jāskatās uz pozīciju laukumā, kur pretinieks atrodas. Tā kā korti ir ātri, iespējams, tiem var izskriet pakaļ, bet, ja būs labs taimigs, varēšu tādus taisīt."

"Pagājušajā nedēļā Bukarestē nospēlēju labu un kvalitatīvu maču, kas bija trīs stundas ilgs, bet tad sāka sāpēt gūža. Tagad man tā vairs nesāp, jūtos labāk nekā pirms pāris dienām un domāju, ka būšu gatava," teica Sevastova, kura savā pirmās kārtas mačā otrdienas vakarā tiksies ar WTA ranga 128. pozīcijā esošo krievieti Varvaru Flinku. "Mazliet paskatījos viņas spēles "Youtube". Tieši pirms gada Maskavā trenējos ar viņu, bet par spēles stilu zinu tikai to, ko redzēju "Youtube". It kā zinu, kā viņa spēlē, bet to, kā tiešām spēlē, redzēsim rīt."

Sevastova nevēlējās skaļi solīt, ka finālā līdzjutējiem būs iespējams redzēt viņas spēli pret Ostapenko. "WTA tūrē neko nevar prognozēt, līdz finālam ir garš ceļš. Man galvenais, ka kāja nesāp, lai nospēlētu labu pirmo maču."

Latvijas tenisiste stāsta, ka viņai patīk spēlēt arī "International" ne tikai pašos prestižākajos turnīros. "Piemēram, Maljorkā šogad bija 3-4 ranga divdesmitnieka spēlētājas un daži turnīri sastāva ziņā jau pietuvojas "Premier" sacensībām. Nevaru teikt, ka man nepatīk spēlēt "International" turnīros, jo allaž gribu uzvarēt jebkurā turnīrā. Jā, tie ir mazāki turnīri, bet katrs turnīrs ir svarīgs. Nevar tā, ka iebraukšu, paspēlēšu un aizbraukšu, katrs turnīrs ir svarīgs. Protams, ka man arī gribas šeit uzvarēt, neviens nevēlas zaudēt."

Tāpat Sevastova atklāja, ka viņai patīk aizvadīt divus māla turnīrus, kas ir starp zālāja sezonu un cietā seguma sezonu, īpaši uzsverot, ka viņai patīk spēlēt Bukarestes turnīrā, kurā sportiste jau trīs reizes bijusi izlikta ar pirmo numuru. Ceturtā šāda reize ir šonedēļ Jūrmalā, kurā viņai otrdien plānots atklāt vakara sesiju, spēli aizvadot ne agrāk kā plkst. 19:00. Pēc viņas un Flinkas spēles kortā dosies arī Aļona Ostapenko pret amerikānieti Bernardu Peru.

  -2 [+] [-]

, 2019-07-22 19:51, pirms 5 gadiem
Kaut kādi no gaisa sagrābstīti jautājumu, mazliet no visa.
Par to cik "interesanta" ir šī intervija pasaka jau virsraksts, kurš ir dzeltenās preses cienīgs.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-22 20:51, pirms 5 gadiem
Izklausās pēc profesionālās diplomātijas, ja viņa saka, ka ar Ostapenko viņai problēmu nav. Tikai nez vai no savas puses to godīgi apstiprinātu Ostapenko.

     [+] [-]

, 2019-07-22 21:33, pirms 5 gadiem
Toties Deruma kungam ir !

  -2 [+] [-]

, 2019-07-22 21:37, pirms 5 gadiem
Abas intervijas ar tenisistēm nevis ekskluzīvas, bet gan smieklīgas un amatieriskas. Dzeltenās preses cienīgi jautājumi. Žēl abas tenisistes kurām bija jāatbild uz tik stulbiem jautājumiem.

 +15 [+] [-]

, 2019-07-22 21:42, pirms 5 gadiem
Paldies par interviju ar normālu bildi. Būtu labi, ja tādas būtu biežāk, jo es nemaz nezināju, ka viņai jau ilgstoši ir veselības problēmas. Mums te parasti izstāsta par viņas uzvarēto pretinieču kaitēm. Nastjai novēlu panākumus Jūrmalas turnīrā un labu veselību.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-22 22:35, pirms 5 gadiem
Zaudētajā spēlē Rumānijā acīmredzami bija veselības problēmas. Izskatījās kaut kas ar kāju, ik pa laikam. Piemēram, otrajā setā pie pretinieces serves Nastja panāca 30:15 par labu sev, bet sejas izteiksme liecināja par raudiena nākšanu! Sāpējā tā, ka asaras sasprāga acīs.
Slēpts komentārs: Boston United

  +6 [+] [-]

, 2019-07-22 23:31, pirms 5 gadiem
Jā,es ar neko nezināju par viņas veselības problēmām. Skatījos,kā viņa spēlēja pēdējās spēles,šķita,ka spēles garšu pazaudējusi un bez emocijām. Izrādās,ka cilvēks ar sāpēm mocījies,nu,skaidrs tagad. Visu cieņu un lai veicas! Jāaizbrauc būs uz Lielupi paskatīties. Smuki tie korti beidzot renovēti.

  -4 [+] [-]

, 2019-07-22 23:57, pirms 5 gadiem
kas tad viņai atkal ar to Ostapenko bija?

  +2 [+] [-]

, 2019-07-23 07:57, pirms 5 gadiem
Atceramies, ka viņai tūlīt 30; profesionāla sportista ķermenis šajā vecumā mēdz būt pamatīgi nolietojies. Ok, ir izņēmumi - Federers, Konorss, taču viņi spēlē/spēlēja citādu tenisu.
Anastasijas teniss balstās uz lielu funkcionālu sagatavotību. Ļoti līdzīgi kā Mareja.
Kad teicu, ka viņai top līmenī palicis gads vai divi, daži "eksperti" mani norēja.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-23 09:45, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Atceramies, ka viņai tūlīt 30; profesionāla sportista ķermenis šajā vecumā mēdz būt pamatīgi nolietojies. Ok, ir izņēmumi - Federers, Konorss, taču viņi spēlē/spēlēja citādu tenisu.
Anastasijas teniss balstās uz lielu funkcionālu sagatavotību. Ļoti līdzīgi kā Mareja.
Kad teicu, ka viņai top līmenī palicis gads vai divi, daži "eksperti" mani norēja.
Es piekritu par top līmeni, ar viņas pieredzi var spēlēt arī ilgāk.
Tas, ka hroniski sāp, bet nešķiro turnīrus un nemēģina lietas uzlabot, protams, viņas pašas ziņā

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 11:03, pirms 5 gadiem
da skaidrs, ka nav nekādu problēmu ar Ostapenko.
Pāris lamu vārdi jau uzreiz nenozīmē, ka jābūt problēmām.

tas te tikai Derums un duriks1992 lej asaras par tādiem niekiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 11:52, pirms 5 gadiem
Problēmas ir un vēl kādas!😈

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 12:23, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Es piekritu par top līmeni, ar viņas pieredzi var spēlēt arī ilgāk.
Tas, ka hroniski sāp, bet nešķiro turnīrus un nemēģina lietas uzlabot, protams, viņas pašas ziņā
Reka šķiro gan - uz FedCup neatbrauca tieši seguma dēļ.
Un ir situācijas, kad daudz ko vairs neizlabosi - kā Endija Mareja gadījums; līdzēt var tikai advancēta ķirurģija, kas tāpat gūžas gadījumā prasa turpat gadu rehabilitāciju. Un ja jau ir 30, tad ir smagi jādomā, vai ir vērts.
Ceļgala meniskus var slīpēt vairākkārt, tur atlabšanai pietiek ar neilgu laiku; ar gūžas locītavām ir citādi.