Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis Prāgā piedzīvo zaudējumu "Challenger" turnīra dubultspēļu finālā

Agris Suveizda

Lībietis Prāgā piedzīvo zaudējumu "Challenger" turnīra dubultspēļu finālā
Miķelis Lībietis. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

LETA. Latvijas tenisists Miķelis Lībietis sestdien piedzīvoja zaudējumu Prāgas "Challenger 75" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālā.

Lībietis kopā ar amerikāni Hanteru Rīzu, ar kuru viņš kopā iepriekš spēlējis gan NCAA sacensībās, gan profesionālajā tenisā, finālspēlē ar rezultātu 4-6, 3-6 zaudēja turnīra trešajiem numuriem Albano Oliveti un Danam Adedam no Francijas. Par iekļūšanu finālā Lībietis nopelnīja 50 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Pirmās kārtas spēlē Lībietis un Rīzs ar 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja turnīra ceturto duetu Žonatans Eiseriks (Francija)/Aisams Kureši (Pakistāna), ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:3) - Čehijas duetu Petrs Nouza/Endrū Polsons, bet pusfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja īpašo ielūgumu saņēmušos čehus Hineku Bartonu un Jakubu Menšiku.

Pērn Lībietis pēc piecu gadu pauzes, kas bija saistīta ar smagiem savainojumiem, atgriezās profesionālajā tenisā un uzvarēja četrās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) dubultspēļu M-25 sacensībās pēc kārtas. 2014.gadā Lībietis kopā ar Rīzu Tenesī Universitātes komandas sastāvā uzvarēja NCAA čempionāta dubultspēļu finālturnīrā. Tajā pašā gadā, arī spēlējot pārī ar amerikāni, viņš izcīnīja savu pirmo "Challenger" sacensību uzvarētāja titulu, bet divus gadus vēlāk šāda ranga sacensībās latvietim izdevās izcīnīt vēl vienu trofeju.

2017.gadā Lībietis uz neilgu brīdi Ernestam Gulbim atņēma valsts pirmās raketes godu vienspēlēs.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-05-13 19:16, pirms gada
Tiesneši bija totāli idioti. Ļoti negodīgi tiesāja šo maču. Viņi ļoti daudzas Lībieša un Rīza tīri uzvarētās izspēles nosauca par autiem un ļoti daudzus Olivetti un Adeda autus nosauca par tīri uzvarētām izspēlēm. Šā mača tiesnešus vajag no darba atlaist par šitādu rīcību.