Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Stousura pēc 13 gadu pārtraukuma uzvar "Grand Slam" dubultspēļu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stousura pēc 13 gadu pārtraukuma uzvar "Grand Slam" dubultspēļu turnīrā
Samanta Stousura un Šuaja Džana. Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā triumfēja mājinieces Samantas Stousuras un ķīnietes Šuajas Džanas duets. Viņas finālā ar 6:3, 6:4 uzveica pagājušā gada čempiones Timeju Babošu un Kristinu Mladenoviču.

Ungārijas un Francijas komanda finālu sāka labāk, taču 1. setā pēc izvirzīšanās vadībā ar 3:1 neuzvarēja nevienā geimā. Savukārt 2. setā bija tikai viens breiks, kas notika septītajā geimā. Stousura pēdējā geimā ar "smešu" atspēlēja breikbumbu, neļaujot eiropietēm atspēlēties.

Stousura un Džana ceļā uz titulu pieveica abas ar pirmajiem diviem numuriem izsētās komandas – šodien finālā otrā numura īpašnieces, bet ceturtdaļfinālā ar 7:6(2), 7:6(4) uzvarētas ar pirmo numuru izliktās čehietes Barbora Krejčikova/Kateržina Sinjakova.

34 gadus vecā Stousura tieši dubultspēlēs vispirms guva lielus panākumus, tikai vēlāk kļūstot par "Grand Slam" čempioni vienspēlēs (2011. gada "US Open"). Semai tobrīd dubultspēlēs jau bija divi tituli un pieci zaudēti fināli. Viņa kopā ar amerikānieti Līzu Reimondu 2005. gadā uzvarēja "US Open" un 2006. gadā izcīnīja "French Open" trofeju, togad kļūst par ranga līderi.

30 gadus vecā Džana savus lielākos panākumus "Grand Slam" dubultspēlēs sasniegusi pēdējos divos turnīros. Viņai pagājušajā gadā "US Open" bija pusfināls kopā ar Stousuru, bet tagad tituls Austrālijā. Džana ar Stousuru "US Open" pusfinālā zaudēja savām šodienas pretiniecēm, Babošai un Mladenovičai toreiz piekāpjoties ar rezultātu 4:6, 6:7(4).

     [+] [-]

, 2019-01-25 09:55, pirms 5 gadiem
Nu vismaz mājinieki ar tiek pie savas čempiones