Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Pirms gada trīs "Grand Slam" tituli pēc kārtas šķistu maz ticami"

Agris Suveizda

Džokovičs: "Pirms gada trīs "Grand Slam" tituli pēc kārtas šķistu maz ticami"
Novaks Džokovičs. Foto: SIPA/Scanpix

Novaks Džokovičs vakar ar 6:3, 6:2 un 6:3 neatstāja nekādas cerības Rafaelam Nadalam un septīto reizi kļuva par "Australian Open" čempionu, kā arī izcīnīja jau piecpadsmito "Grand Slam" titulu.

Džokovičs: "Tā bija perfekta spēle"

"Šī spēle starp maniem "Grand Slam" fināliem ierindojas pašā augšā. Šādos apstākļos, spēlējot pret Nadalu, tik svarīgā spēlē – apbrīnojami. Pusfinālā un finālā, šķiet, pieļāvu tikai 15 nepiespiestas kļūdas – tas man ir diezgan patīkams pārsteigums, lai gan, protams, vienmēr esmu ticējis, ka varu šādi spēlēt, un esmu iztēlojies, ka šādi spēlēju. Kā jau teicu, šādā līmenī, šādos apstākļos tā bija perfekta spēle," sacīja Novaks Džokovičs.

Pirmajā setā Nadals pie Džokoviča serves izcīnīja tikai vienu punktu. "Tā noteikti bija spēles atslēga, proti, tik labs spēles sākums," teica serbs. "Jau no paša sākuma spēlēt ar tik lielu intensitāti un agresivitāti un likt viņam izjust spiedienu – tas, protams, bija spēles plāns. Jau otrajā geimā spēju viņu nobreikot, desmit minūtēs trīs geimus uzvarēju sausā. Tas bija ļoti, ļoti svarīgi, jo Nadals allaž spēlē ar milzīgu intensitāti un koncentrēšanos. Enerģija un spēks, kādu viņš ieliek jau no pirmās izspēles, ir ļoti biedējoša, taču tas, šķiet, liek vairāk koncentrēties – es biju to gaidījis un biju vēl vairāk gatavs labi sākt. Domāju, ka tas kļuva par izšķirošo brīdi spēlē."

"Ja kāds man būtu teicis, ka uzvarēšu trīs "Grand Slam" pēc kārtas? Teiktu, ka tas nav neiespējami, taču maz ticams," atbildēja Džokovičs. "Nevēlos izklausīties iedomīgs, bet vienmēr ticu saviem spēkiem. Pašpārliecinātība, sevis iztēlošanās par uzvarētāju, cenšanās vienmēr būt pozitīvam droši vien ir mana un, domājams, jebkura cita sportista viena no lielākajām panākumu atslēgām. To pateikt gan, protams, ir daudz vieglāk, nekā izdarīt. Es patiešām ticu vizualizācijai. Es to daru ļoti bieži. Un domāju, ka iepriekšējo 12 mēnešu laikā pēc operācijas esmu to darījis vairāk, nekā jebkad iepriekš, jo nespēlēju labi, kortā nejutos labi un visu apšaubīju, šaubījos, vai varēšu spēlēt visaugstākajā līmenī, jo nezināju, cik ļoti elkoņa operācija ietekmēs manu spēli. Tā man bija ļoti liela mācība, viss šis process bija ļoti īpašs, un esmu pateicīgs, ka izgāju tam cauri. Ja man būtu iespēja atgriezties laikā, nemainītu neko, jo viss ir tā, kā tam būtu jābūt. Taču, jā, pirms 12 mēnešiem uzvara trīs "Grand Slam" turnīros pēc kārtas būtu ļoti maz ticama."

Nadals: "Es nebiju gatavs spēlēt tik labi, cik nepieciešams pret Džokoviču"

"Grūti teikt, vai tas bija labākais Džokoviča sniegums pret mani. Protams, viņš spēlēja fantastiski, taču tajā pašā laikā, kad viņš spēlē šādi, man vajag parādīt kaut ko vairāk. Bet, godīgi sakot, es nebiju gatavs parādīt ko vairāk," sacīja Rafaels Nadals. "Nav šaubu, ka viņš spēlēja neticami. Tomēr tajā pašā laikā tā ir tiesa, ka fiziskā ziņā es nebiju spējīgs. Tiesa, šo divu nedēļu laikā es spēlēju fantastiski, bet droši vien, spēlējot tik labi, es šo divu nedēļu laikā pārāk daudz necietu. Nespēlējot piecus mēnešus, nesaņemot pretī lielu izaicinājumu, man šajā mačā vajadzēja parādīt ko vairāk [nekā es rādīju iepriekš]. Bet šā kaut kā vairāk man vēl nav."

"Domāju, ka abas nedēļas lieliski spēlēju uzbrukumā. Aizsardzību es daudz trenēju un trenēju ļoti labi, taču operācijas un Abū Dabī notikušā dēļ pie aizsardzības nevarēju piestrādāt pietiekami daudz. Džokovičam spēlējot šādi, man vajadzēja labu aizsardzību, lai tiktu pie iespējas spēlēt uzbrūkoši," Nadals turpināja. "Mums abiem ir 32 gadi. Man ir 32 ar pusi. Šī nebija pirmā savstarpējā spēle, un šī nebija pirmā reize, kad viņš mani sakāva šādi. Es nevaru būt bēdīgs, tas nebūtu taisnīgi. Spēlēju pret tenisistu, kurš šodien bija labāks par mani. Par to nav nekādu šaubu, tas arī viss."

"Daudz mēnešu biju bez iespējas trenēties un sacensties. Un tagad aizvadīju divas pozitīvas nedēļas. Vienīgais, ko man vajag, ir laiks un spēļu prakse. Šo divu nedēļu laikā lielākoties spēlēju uzbrukumā. Šodien tā nebija. Protams, viņš spēlēja labāk nekā savās iepriekšējās spēlēs, un šis droši vien bija viņa labākais mačs. Kad viņš spēlē šādi, grūti ir jebkuram. Taču, ja es varētu skriet par visiem 100% un cīnīties par katru bumbiņu, tad arī parādītos iespējas. Tas, kas viņa izpildījumā šķita ļoti vienkārši, kļūtu nedaudz sarežģītāk paveicams, ja tas būtu jādara vēl un vēl, un vēl. Nebiju spējīgs viņam likt to darīt vēl vienu papildu reizi. Man vajag laiku, darbu un vairāk tādu nedēļu kā šī. Neesmu pārāk noraizējies. Man vajag tikai laiku."

  -1 [+] [-]

, 2019-01-28 12:34, pirms 5 gadiem
Tas viņa sacītais par vizualizāciju ir vērā ņemams. Par to daudzi ierēc, taču no savas pieredzes arī zinu, ka tas darbojas.
Būsim godīgi, Džokovičs nospēlēja bezmaz pārcilvēcīgā līmenī.

Un, jā, par šo jau rakstīju - tieši agresīvasi spēles sākums Nadalu izsita no komforta zonas un radīja Nadalā sasprindzinājumu, kā rezultātā Nadala līmenis bija zem viņa parastā. Negatīvu lomu nospēlēja Nadala pārlieku vieglais ceļš uz finālu bez zaudētiem setiem. Turnīra gaitā Nadalam nebija iespējas saņemt "vakcīnu imunitātei" pret spriedzi.

     [+] [-]

, 2019-01-28 18:39, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe
Ja ari Mihails Sumahers pirms sacikstem vizualizeja un needa-tas ir startjea ar tuksu vederu,jo ediens atnem energiju uz ta parstradi.Iespejams,vizualizesana strada tapec,ka dzivojam kvantu realitate,proti realitate ir augstas kvalitates iluzija....Var jau ari savadak to skaidrot-vienkarsi teik veidoti neironu celini smadzenes....Bija tacu viens petijums kura basketbolisti sadalijas trijas grupas uz trispunktniekiem-vieni trenejas reali,citi tikai vizualizeja,tresa grupa neko nedarija un tiem kas tikai vizualizeja rezultati bija gandriz tadi pasi ka tiem kas trenejas mest...
Lai vai ka,pats nepielietoju,jo vajag pasdisciplinu...Bet VIENS IR SKAIDRS DZIVE UN REALITATE NAV TADA KA MUMS TO SKOLA IEMACA-ka jacinas zem saules,par katru cenu...VAR ARI CITADAK!Protams,bez treniniem ari nekas nebutu...Dzokovics ari edienam pievers uzmanibu.Interesanti kadu vizualizacijas metodi vins izmantoja-sikak nepateica