Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Viljamsai tikšanās ar Pliškovu, Džokovičam mačs pret maratonistu Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai tikšanās ar Pliškovu, Džokovičam mačs pret maratonistu Nišikori
Serēna Viljamsa. Foto: AFP/Scanpix

Karolīna Pliškova ir Serēnu Viljamsu uzvarējusi "US Open". Kei Nišikori ir Novaku Džokoviču pieveicis "US Open". Vai viņiem tas būs pa spēkam trešdien Austrālijā? Tas būs zināms "Australian Open" ceturtdaļfinālu otrajā dienā.

Serēna Viljamsa savā jubilejas 50. "Grand Slam" ceturtdaļfinālā (36-13) tiksies ar tenisisti, kurai vienreiz zaudējusi "Grand Slam" mačā. Serēna 2016. gadā "US Open" pusfinālā Karolīnai Pliškovai zaudēja ar 2:6, 6:7(5). Abas Ņujorkā tikās arī 2018. gadā, kad Viljamsa revanšējās, ar 6:4, 6:3 uzvarot ceturtdaļfināla mačā. Abu kontā ir vēl tikai viena tikšanās, arī tā notika Amerikā, kad Viljamsa 2014. gada vasarā ar 7:5, 6:2 uzvarēja Stenfordā.

Pliškovai "Grand Slam" ceturtdaļfinālu mačos ir negatīva 2-4 bilance, ieskaitot 0-2 Austrālijā, kur viņa pusfinālā mēģinās iekļūt trešo gadu pēc kārtas. Karolīna 2017. gadā zaudēja Mirjanai Lučičai-Baroni un 2018. gadā piekāpās Simonai Halepai.

Rītdienas mača zaudētājai trešdien būs pirmais zaudējums šogad. Brisbenā uzvarējusī Pliškova gadu sākusi ar 9-0 bilanci, bet Viljamsai ir 4-0 oficiālajos mačos un 7-0, skaitot trīs mačus Hopmana kausā, kur viņa uzvarēja visās trīs vienspēlēs. Viljamsa šogad zaudējusi tikai vienā setā, kas notika pirmdien 4. kārtas mačā pret Simonu Halepu (6:1, 4:6, 6:4).

Uzvarot Pliškovu, 319 nedēļas ranga 1. vietā pavadījusī Viljamsa pirmoreiz kopš dzemdībām atgrieztos pirmajā desmitniekā. Serēnas zaudējuma gadījumā 28. janvārī Top 10 pirmoreiz iekļūtu Arina Sabaļenka. Tikmēr Pliškovai nepieciešams tituls, lai vēlreiz kļūtu par pasaules pirmo numuru.

"US Open" čempione Naomi Osaka sasniegusi garāko "Grand Slam" uzvaru sēriju kopš 2017. gada vasaras, kad arī 11 mačos pēc kārtas uzvarēja viņas vienaudze Aļona Ostapenko, toreiz pēc uzvaras "French Open" tiekot līdz ceturtdaļfinālam nākamajā "major" turnīrā Vimbldonā. Osakai tagad ir "Australian Open" ceturtdaļfināls pēc "US Open" titulu un lielākas izredzes pret Eļinu Svitoļinu nekā Ostapenko Vimbldonā pret Venusu Viljamsu.

Šajā mačā rezultāts būs atkarīgs no Osakas uzbrukuma tenisa. Naomi pret Svitoļinu ir negatīva 2-3 bilance, toties vienu no savām divām uzvarām pret Svitoļinu viņa guvusi Melburnā, kur 2016. gadā ar 6:4, 6:4 bija pārāka 2. kārtas mačā. Osaka toreiz rangā bija vēl tikai 127. vietā. Tagad viņa ir ceturtais numurs ar iespējām pēc "Australian Open" būt 1. vietā. Osakai rīt nepieciešama uzvara, bet sacensību turpinājumā Čehijas spēlētāju neveiksmes – Petras Kvitovas netikšana finālā un Pliškovas nekļūšana par čempioni.

Osakas izredzes uz vēl vienu uzvaru pret Svitoļinu vairo Ukrainas tenisistes labā pleca savainojums, kas viņas servi padarījis viegli ievainojamu. Citas agresīvas tenisistes Šuaja Džana un Medisona Kīsa iepriekšējās divās kārtās savas iespējas neizmantoja, tagad kārta Osakai. Svitoļina vēl nav spējusi uzvarēt "Grand Slam" ceturtdaļfinālos (0-3) un pirms gada Austrālijā šajā posmā ar 4:6, 0:6 zaudēja Elīzei Mertensai. Arī toreiz viņai bija savainojums (gurns).

Novakam Džokovičam pret Kei Nišikori ir 14 uzvaru sērija un kopējā bilance 15-2. Japānis abas uzvaras guva sen – 2011. un 2014. gadā. Nišikori pēdējo no savām divām uzvarām guva pirms vairāk nekā 5,5 gadiem "US Open" pusfinālā, Džokoviču toreiz Ņujorkā uzvarot ar 6:4, 1:6, 7:6(4), 6:3.

Nišikori aizraušanās ar piecu setu maču spēlēšanu pamatīgi samazinājusi viņa izredzes pārtraukt ilgo zaudējumu sēriju pret Džokoviču. Nišikori ceļā uz ceturtdaļfinālu trīs no četrām uzvarām guva piecu setu mačos. Viņš nospēlējis 13:47 stundas, no kurām 5:05 bija 4. kārtā pret Pablo Karenjo Bustu. Salīdzinājumam – Džokovičam ir tikai 9:44 stundas.

Nišikori ne tik ļoti nepatīkamā, bet līdzīgā situācijā bija pirms minētā 2014. gada "US Open" mača. Viņš iepriekšējās divās kārtās nospēlēja 10 setus, bet, neskatoties uz to, spēja atrast enerģiju Džokoviča uzvarēšanai. Tas gan bija viss viņa izpildījumā tajā turnīrā Ņujorkā, kur Nišikori savā vienīgajā "Grand Slam" finālā ar 3:6, 3:6, 3:6 zaudēja Marinam Čiličam.

Milošs Raoničs mačā pret Luku Puiji dosies ar pamatotām cerībām sasniegt pusfinālu. Viņš šī turnīra laikā teicami servējis un aktīvi spēlējis garajās izspēlēs, kopumā atstājot ļoti stabilu iespaidu. Puije pirms šī gada "Australian Open" bija bez uzvarām Melburnā (0-5), bet 2006. gada čempiones Amēlijas Moresmo vadībā atradis uzvaras formulu. Francūzim Austrālijā ir trešais "Grand Slam" ceturtdaļfināls (0-2). Viņš 2016. gadā Vimbldonā zaudēja Tomāšam Berdiham un "US Open" piekāpās Gaelam Monfīsam.

Raoničs ir trīs reizes uzvarējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, vienu uzvaru gūstot Austrālijā, kur 2016. gadā apspēlēts Monfīss. Raoničam ir 3-0 bilance pret Puiji, viņu uzvarot arī visos septiņos setos. Abu ceļi Melburnā krustojās arī 2016. gadā, kad Kanādas sportists 1. kārtā uzvarēja ar 6:1, 6:4, 6:4. Lukam tajā mačā nebija nevienas breikbumbas. Trīs cīņās kopumā viņam pret Raoniču bijušas tikai divas breikbumbas (1/2).

     [+] [-]

, 2019-01-22 20:31, pirms 5 gadiem
Visi četri mači bez intrigas.
Ja Svitoļina nebūtu savainota (vai tad Gaels nevarēja plecu izmasēt ), tad vēl ar Osaku būtu tuvu 50/50

  +4 [+] [-]

, 2019-01-22 20:39, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Visi četri mači bez intrigas.
Ja Svitoļina nebūtu savainota (vai tad Gaels nevarēja plecu izmasēt ), tad vēl ar Osaku būtu tuvu 50/50
Ceru, ka Karolīna labi servēs un būs intriga

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 06:19, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Ceru, ka Karolīna labi servēs un būs intriga
Tev taisnība.