Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Francija ar lielām grūtībām uzvar bez Nišikori spēlējošo Japānu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Francija ar lielām grūtībām uzvar bez Nišikori spēlējošo Japānu
Nikolā Maū un Pjērs-Igs Erbērs. Foto: AP/Scanpix

Francijas vīriešu tenisa izlase Madridē notiekošo Deivisa kausa finālturnīru sāka ar grūtu 2:1 uzvaru pret Japānu, esot nepieciešamībai uzvarēt dubultspēlē, kur panākumu nodrošināja pagājušajā nedēļā ATP finālturnīrā uzvarējušie Pjērs-Igs Erbērs un Nikolā Maū.

Francijai mačs sākās "pēc plāna", kad Žo-Vilfrīds Congā (#29) ar 6:2, 6:1 sagrāva Jasutaku Učijamu (#81). Pasaules 10. numurs Gaels Monfīss nākamajā spēlē ar 5:7, 2:6 zaudēja Jošihito Nišiokam (#73), kurš guva tikai otro Top 10 uzvaru (2-7). Pirmā izcīnīta augustā Sinsinati ar 7:6(2), 6:4 pret Japānas superzvaigzni Kei Nišikori, kurš tolaik bija piektais numurs.

Nišikori labās rokas/elkoņa savainojuma dēļ sezonu beidza pēc zaudējuma "US Open" 3. kārtā. Monfīsam šodien bija pirmais mačs kopš mēneša pirmajā dienā piedzīvotā pamatīgā fiasko savās mājās Parīzes "Masters 1000" ceturtdaļfinālā, kur viņš ar 2:6, 2:6 kapitulēja Denisam Šapovalovam. Francūzis uzvaras gadījumā būtu kvalificējies "ATP Finals".

Francijai uzvaru nodrošināja pēdējos 10 mačos nepārspētie dubultspēļu meistari Pjērs-Igs Erbērs un Nikolā Maū, kuri svētdien uzvarēja "ATP Finals" turnīrā Londonā, bet pirms tam triumfēja Parīzes "Masters 1000" sacensībās. Titulētais Francijas pāris Madridē ieradās tikai vakar ar minimālu aklimatizācijas laiku pierast spēlēt augstienes apstākļos. Viņi grūtā cīņā ar 6:7(4), 6:4, 7:5 pieveica Učijamu un Benu Maklahlanu.

Japānas komandā par vājo posmu kļuva Jaunzēlandē dzimušais Maklahlans, kurš divreiz pieļāva dubultkļūdu breikbumbas izspēlē. Viņš 2. seta piekto geimu pabeidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, frančiem iegūstot pirmo breiku. Maū 3. setā pie 5:4 neizservēja maču, bet Eiropas komanda tūlīt ieguva otro iespēju, kad Maklahlanam dubultkļūda 11. geima beigās. Erbēra serves geims bija sekmīgs.

Otrdienas rīta sesijā Argentīna reģionālā duelī ar Djēgo Švarcmana un Gido Pellas pūlēm vēl pirms dubultspēles nodrošināja uzvaru pret Čīli (3:0), kuras jaunie spēlētāji Kristians Garins un Nikolass Džarrī gada otrajā pusē nespēlē tik spilgti kā sezonas pirmajā daļā. Dienvidamerikas izlases tikās 18. reizi, Argentīnai pārsvars ar 10-8.

Kazahstāna ar 2:1 pieveica Nīderlandi, uzvarot izšķirošajā dubultspēlē, kur Mihails Kukuškins un Aleksandrs Bubļiks ar 6:4, 7:6(2) uzvarēja Robinu Hāsi un Žanu-Žuljēnu Rožē.

Deivisa kausa finālturnīrs 2019 "La Caja Mágica" Madridē uz cietā seguma

Gr.MačsRez.
AFrancija – Japāna2:1
BHorvātija – Krievija0:3
CArgentīna – Čīle3:0
DBeļģija – Kolumbija2:1
EKazahstāna – Nīderlande2:1
FItālija – Kanāda1:2