Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Krievija atspēlē trīs mačbumbas pret Serbiju un sasniedz Deivisa kausa pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krievija atspēlē trīs mačbumbas pret Serbiju un sasniedz Deivisa kausa pusfinālu
Karens Hačanovs un Andrejs Rubļovs ieveda Krieviju pusfinālā. Foto: Reuters/Scanpix

Karena Hačanova un Andreja Rubļova duets piektdien Madridē Deivisa kausa ceturtdaļfināla izšķirošajā dubultspēlē ar 6:4, 4:6, 7:6(8) uzvarēja Novaka Džokoviča un Viktora Troicka pāri. Serbi neizmantoja trīs mačbumbas, no kurām divas bija ar savu servi. Krievija sestdien pirmajā pusfinālā tiksies ar Kanādu, kas ar 2:1 apspēlēja Austrāliju.

Troickim kļūdas mačbumbās, Krievija sasniedz pusfinālu

Serbijai mačs sākās ar pamatīgu pērienu, kad Filips Krajinovičs (#40) tikai 52 minūtes ilgušā spēlē ar 1:6, 2:6 bez iebildumiem kapitulēja neatlaidīgi uzbrukumā nospēlējušajam Andrejam Rubļovam (#23). Serbijas tenisists 1. setā pirmo geimu dabūja ar pēdējo iespēju, kad pie 0:5 uzvarēja serves geimā, savukārt 2. setā pie 0:4 (arī ar savu servi). Rubļovs nākamajā geimā atspēlējās no 15:40, izceļoties ar četrām lieliskām servēm pēc kārtas – viena neatsista un trīs eisi. Rubļovam visā mačā 13 eisi.

Pasaules otrais numurs Novaks Džokovičs uzvarēja visos serves geimos un trīs reizes nobreikoja Karenu Hačanovu (#17), uzvarot ar rezultātu 6:3, 6:3. Džokovičs 1. setā bija pārāks trīs geimos pēc kārtas ar vienu breikbumbu. Hačanovs trešajā geimā uzvarēja vienā no turnīra skaistākajām izspēlēm – Karenam pēc "hotdoga" izdevies tikt klāt serba saīsinātajai bumbiņai un izcelties ar apvedošo sitienu, tā dabūjot breikbumbu. Džokovičs to atvairīja ar pirmo servi, kuru Hačanovs atsita autā.

Hačanovs nākamajā geimā nespēja atspēlēt Džokoviča breikbumbu, kad vāji nospēlēja pie tīkla, un Džokovičs atbildēja ar lielisku "sveci", Hačanovam nespējot aizsniegt bumbiņu. Hačanovam uzreiz bija iespēja atspēlēties, taču viņš piektajā geimā breikbumbas izspēlē izsita kreisajā sānu autā ar "backhand", un rezultāts drīz kļuva 4:1, nevis 3:2. Savukārt 2. setā Džokovičs "ātrumus pārslēdza" sestajā geimā un no 2:3 uzvarēja četros geimos pēc kārtas.

Kamēr Krievijai ir tikai divi spēlētāji, šonedēļ visos mačos spēlējot Hačanovam un Rubļovam, Serbija grupu turnīrā dubultspēlēs izmantoja Viktora Troicka un Janko Tipsareviča duetu. Tāds plāns sākotnēji bija arī šodien, taču, dubultspēlei kļūstot izšķirošai, notika izmaiņa, Tipsareviča vietu ieņemot Džokovičam. Tādējādi Tipsareviča vakar ar Troicki piedzīvotais 4:6, 4:6 zaudējums Pjēram-Igam Erbēram un Nikolā Maū kļuva par Tipsareviča karjeras pēdējo maču.

Džokovičs ar Troicki šodien 1. setā no 3:1 zaudēja četros geimos pēc kārtas un neatguvās. 2. setā bija līdzīga situācija – serbi atkal pēc breika iegūšanas izsēja pārsvaru, no 4:1 rezultātam kļūstot 4:4. Šoreiz galotnē bija citādāks iznākums, jo pie 4:5 nesekmīgi servēja Hačanovs. Viņš ar jaudīgajām pirmajām servēm atspēlēja divas setbumbas, bet ar trešo setbumbu galā netika, kad ieservēja dubultkļūdu.

Izšķirošajā setā breikbumbas bija tikai krieviem, kuri divas neizmantoja piektajā geimā. Savukārt pašiem problēmas radās seta otrajā pusē. Rubļovs no 4:5, 0:30 paņēma četrus punktus pēc kārtas. Serbi taibreikā nerealizēja trīs mačbumbas. Divas no tām bija ar savu servi (6:5 un 8:7), abos gadījumos Troickim pieļaujot "volley" sitienu kļūdas pie tīkla – pirmajā gadījumā trāpījums tīklā, bet otrajā reizē auts.

Vidējo mačbumbu atspēlēja Rubļovs, pie rezultāta 6:7 Hačanova serves izspēlē ar asu leņķi bumbiņu nogriežot pie tīkla tā, ka Troickis, ar grūtībām aizsniedzies, nespēja to pārcelt pāri tīklam. Džokovičam pie 8:8 liels "backhand" auts pāri gala līnijai ar nepiespiesto kļūdu, dodot krieviem viņu pirmo mačbumbu. Rubļovs ieservēja jaudīgu pirmo servi, kas tika atsista tīklā.

Austrālija bez Kiriosa pirmoreiz zaudē Kanādai

Nika Kiriosa (#30) nespēlēšana pret Vaseku Pospišilu (#150) pirmajā vienspēlē sākotnēji tika uzskatīta kā atpūtas došana Austrālijas šī sasaukuma draudīgākajam spēlētājam, taču komandas kapteinis Leitons Hjuits vēlāk atzina, ka Niks nevarēja palīdzēt pleca savainojuma dēļ, tāpēc Austrālijai nācās piespiedu kārtā viņa vietā laist Džonu Milmanu (#48), kurš Pospišilam zaudēja ar 6:7(7), 4:6.

Milmana aizsardzības teniss bija tuvu uzvarai 1. setā, kur Milmans divreiz bija vadībā. Viņš uzvarēja pirmajos trīs geimos, bet vēlāk taibreikā neprata realizēt divas setbumbas. Agresīvais Pospišils abas atspēlēja ar precīziem uzbrukumiem, turklāt pirmo novērsa uzņemšanā pie rezultāta 5:6, kad ar "backhand" sitienu pa kreiso līniju vareni uzbruka austrālieša pirmajai servei. Savukārt otrā atvairīta ar savu servi pie 6:7, garā izspēlē piespiežot Milanu trāpīt tīklā. Ar tādu pašu sitienu, šoreiz paša pieļautu austrālieša kļūdu, arī beidzās sets.

Arī otrajā vienspēlē bija dažādu spēles stilu sadursme, un šajā mačā aizsardzības/pretuzbrukumu teniss bija pārāks, kad Alekss de Minors (#18) ar 3:6, 6:3, 7:5 apspēlēja Denisu Šapovalovu (#15). Kanādas tenisistam 3. setā nebija nevienas breikbumbas, bet pats atspēlēja 7/8, beidzot esot spiests atzīt sakāvi 11. geimā, kur no 0:40 pozīcijas visu izlieto ūdeni nesasmēla.

Potītes savainojuma upuri Fēliksu Ožē-Aliasimu ļoti sekmīgi aizstājušais Pospišils Madridē kļuvis par Kanādas galveno varoni, šonedēļ vienspēlēs uzvarot visos sešos setos. Vaseks bija spilgtākais spēlētājs arī izšķirošajā dubultspēlē, kur kopā ar Šapovalovu uzvarēja Džona Pīrsa un Džordana Tompsona komandu – 6:4, 6:4.

Kanāda pirmoreiz uzvarēja Austrāliju (1-9). Visi iepriekšējie mači bija ļoti sen – pēdējais notika 1964. gadā. Kanādai šonedēļ otro reizi izdevās pieveikt titulētu komandu, pret kuru tai līdz šim nebija panākumu – grupu turnīrā ar 2:1 pārspēta ASV izlase (1-15). Kanādas izlase Madridē atkārtojusi savu labāko rezultātu Deivisa kausā, pusfinālu sasniedzot trešo reizi (1913, 2013, 2019).

Pārējie divi ceturtdaļfināli sāksies vienlaicīgi plkst. 18:30, kad mājiniece Spānija tiksies ar Argentīnu un Lielbritānija spēkosies ar Vāciju.

     [+] [-]

, 2019-11-22 19:44, pirms 4 gadiem
Tagad visi, sevišķi Tipsarevičs pats, varēs domāt, kā būtu bijis, ja dubultspēlē būtu bijis viņš.. Krieviem liels panākums ar šādu sastāvu. Un ir labas iespējas arī pret Kanādu.