Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federera labdarības pasākumā Keiptaunā labots tenisa mača apmeklētības rekords

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federera labdarības pasākumā Keiptaunā labots tenisa mača apmeklētības rekords
Foto: EPA/Scanpix

Rodžers Federers piektdien futbola stadionā Keiptaunā labdarības mačā ar 6:4, 3:6, 6:3 uzvarēja savu ilggadējo sāncensi Rafaelu Nadalu. Cīņu klātienē vēroja 51954 skatītāji, kas ir jauns tenisa mača apmeklētības rekords.

Federers piedalījās arī iepriekšējā rekorda tapšanā, kad novembrī Mehiko uzstājās kopā ar Aleksandru Zverevu. Viņu šovu skatījās 42517 skatītāji.

Sieviešu tenisa rekords tika uzstādīts 2010. gadā Briselē, kur Beļģijas zvaigzne Kima Klijstersa 35618 skatītāju klātbūtnē ar 6:3, 6:2 uzvarēja Serēnu Viljamsu.

Keiptaunā notikušajā sestajā "Match for Africa" pasākumā tika saziedoti 3,5 miljoni ASV dolāru Federera fondam, kas atbalsta Āfrikas bērnu izglītības un sporta programmas. Federers pirmoreiz uzstājās mātes Linetes dzimtajā Dienvidāfrikā.

Ar Federeru un Nadalu tenisu kopā spēlēja arī miljardieris Bils Geitss un Dienvidāfrikā dzimusī TV personība Trevors Noa, kuri bija attiecīga Federera un Nadala pārinieki dubultspēlē.