Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Kļaviņš: "Manā vietā citi prezidenti rīkotos līdzīgi!"

Andrejs Siliņš

Kļaviņš: "Manā vietā citi prezidenti rīkotos līdzīgi!"
Ēriks Strauss un Aivars Vīnbergs
Foto: LTV Sports

Otrdien LTV7 "Sporta studijā" tika runāts par sieviešu basketbola finālsēriju Latvijā – "TTT Rīga" pret SK"Cēsis", tāpat par jaunāko skandālu un cēsinieču trenera Ainara Zvirgzdiņa atlaišanu no darba. Abas konfliktējošās personas – "Cēsu" prezidents Krišjānis Kļaviņš un treneris Ainars Zvirgzdiņš savu viedokli izteica telefona sarunā tiešraidē, studijā par basketbola sprieda treneris Aivars Vīnbergs un žurnālists Ēriks Strauss.

Otrdienas vakarā gan cēsinieces sagādāja pārsteigumu – pretēji runām un baumām, visas spēlētājas (izņemot Ievu Tāri) bija ierindā un komanda jau trenera Vara Krūmiņa vadībā pieveica TTT/Rīgu. Sērijā neizšķirts 2 pret 2. Aivars Vīnbergs :

”Acīmredzot viss psiholoģiski bija kārtībā, Vara Krūmiņa devumu vienā spēlē gan nevajadzētu pārvērtēt, jo komandas mehānisms ir gadu gaitā iestrādāts, trenera uzdevums – nesabojāt to un Varim tas izdevās.” Ēriks Strauss godīgi atzina, ka viņu gan šī uzvara ceturtajā spēlē nepārsteidza un to viņš esot prognozējis, kaut A.Vīnbergam pirms mača bija pavisam citādas domas.” Man kaut kāda iekšējā balss teica : nesteidzies un es vēl nepasludināju rīdzinieces par čempionēm, virsraksts trešdienai arī vēl nebija sagatavots.”

Ceturtās spēles fragmentus skatītāji varēja redzēt studijā un Cēsu kluba prezidents emocionālo uzvaru ar trim punktiem komentēja tā :” Atmosfēra hallē bija fantastiska, vairāk nekā tūkstots līdzjutēju, pretinieču komandas vadība bija atbraukusi un jau gribēja sveikt savējās ar čempionu titulu. Pēdējo 24 stundu laikā mūsu komanda ļoti pārvērtās un visas spēlētājas cīnījās godam.” K.Kļaviņš stāstīja par konfliktu ar treneri Zvirgzdiņu, kas būtībā sācies ne jau finālsērijas laikā. Jau pirms sezonas prezidents esot brīdinājis treneri, ka naudas iespējas būs ierobežotas un visas vēlamās spēlētājas nebūšot iespējams iegādāties, sastāvs kļūs vājāks nekā iepriekš.”Pēdējā regulārā čempionāta savstarpējā spēlē pret TTT Zvirgzdiņš apzināti nelaida laukumā labākās spēlētājas un spēle tika zaudēta ar mīnus 25 punktu starpību. Pat tad es viņam nekā neteicu, bet punktu pielika tikšanās pirms otrās spēles ar pretinieču komandas treneri un ģenerālmenedžeri savā dzīvoklī, to var dokumentāli apstiprināt. Tad arī pateicu – ja viņš neuzvar nākamās divas spēles, tad tiek atlaists, manā vietā tā būtu rīkojušies 99 procentu prezidentu. Kā var uzticēties trenerim, ja netici, ka viņš spēlē godīgi un var uzvarēt?”

A.Vīnbergs studijā tūdaļ atzina, ka K.Kļaviņa viedoklis ir visai skarbs un tiešs. Pats arī bieži ar pretinieču treneri pirms spēles padzerot kopā kafiju un parunājas, tas neesot nekas ārkārtējs. ”Diezin vai Nerips kopā ar Lūsi var lemt tādus likteņus, tad vajadzēja būt klāt kādam no kluba valdes vai Rīgas Domes.” E.Strauss piemetināja, ka Krišjānim tad nevajadzēja izvirzīt par galveno iemeslu šo tikšanos, ja jau viņam ir tādi pierādījumi par negodīgu rīcību spēlēs pret TTT. ”Kur tad vispār loģika, ka šā brīža galvenais treneris runā ar konkurentu, lai tas ieņemtu viņa vietu?”

Tūdaļ pat savu viedokli izteica treneris Ainars Zvirgzdiņš :” Nekādas tikšanās nav bijis, tie ir absolūti maldi. Smagais zaudējums TTT 7.martā bija kārtējā sagadīšanās, mūsu komanda bija gatavota plānveidīgi uz fināliem, mūsu četras līderes bija traumētas, es nevarēju viņas visu laiku turēt laukumā. Jautājums ir cits : kāpēc šie objektīvie iemesli netika uzklausīti ?” Otrdienas vakarā gan joprojām it kā traumētā Mena spēlēja un spēlēja ļoti labi. Vai tas nepārsteidza? ”Nē , jo šī komanda tika gatavota tieši uz fināliem. Ja nebūtu bijis šī skandāla, stresa meitenēm, tad varbūt arī iepriekšējā spēlē Rīgā būtu bijis pavisam savādāks rezultāts.” Iepriekš treneris tika solījis tiesāties ar kluba prezidentu, kaut tagad to noliedza. ”Es nekādiem tiesas darbiem negatavojos, tādas iespējas atlaist treneri kluba prezidentiem ir . Vienīgi sāp, ka tas izdarīts fināla sērijas laikā. Visu sezonu tika deklarēts , ka mēs esam mazbudžeta klubs, ka rezultāts nav tik svarīgs, bet mēs vienalga divas reizes uzvarējām Eirolīgas komandu, vinnējām Eirokausu komandas . Un pēc tam tiek prasīts, ka jāvinnē fināls ar 3 pret 0, turklāt vairākas spēlētājas ir traumētas. Šādas ambīcijas manā skatījumā nebija pamatotas. Neesmu teicis, ka necīnīšos arī ar šādu sastāvu, bet nu tagad man atliek meklēt citu darbu.”.

Aivars Vīnbergs atzina, ka pats neesot bijis tik lielas naudas tuvumā un nezinot, kā tas maina cilvēku, bet Zvirgzdiņu pazīstot kā bezkompromisa cilvēku un pietiekami ambiciozu. ”Nestādos priekšā, ka viņš kaut kādu tālejošu mērķu labā varētu upurēt kaut ko šodien, tam es neticu, var jau būt, ka nauda izmaina cilvēku.” Kurai komandai tad vispār ir lielāks budžets – TTT vai Cēsīm? Ē.Strauss domā, ka TTT tas varētu būt caurspīdīgāks :”Es pat esmu mēģinājis uzzināt Cēsu kluba naudas apjomu, bet tās summas , kas uzrādītas Lursoft datu bāzē īsti neiet kopā ar spēlētājām un to atalgojumu. Vispār jau kopumā TTT budžetam būtu jābūt drusku lielākam.” Treneris Vīnbergs arī piekrita, ka TTT/Rīgas budžetam jābūt lielākam, ja klubs vienas sezonas laikā var nomainīt vairākas ārzemnieces, kas tomēr ir dārgāk nekā nolīgt uz visu gadu.

Diezin vai šāds skandāls bijis vajadzīgs, bet :”Krišjānis Kļaviņš ir pietiekami aktīvs, reizēm pat divos naktī savā blogā ieliek kādu jaunāko informāciju, bet ja viņam reiz šis pasākums piegriezīsies, cēsinieces ne tuvu nevarēs noturēties pašreizējā līmenī.”

Vēlāk tika paanalizēts mūsu dāmu basketbols uz spēcīgāko Eiropas komandas fona un šajā ziņā nekā iepriecinoša nav. A.Vīnbergs :”Faktiski jau vienmēr tiek uzsvērts, ka mūsu divās labākajās komandās spēlē itin daudz izlases basketbolistes, taču tās faktiski ir izlases rezervistes. Kas tad gūst vairums punktu šo divu komandu labā – tikai ārzemnieces. Izlasē arī – ja nespēlēs Anete, ja vēl veselības dēļ nevarēs spēlēt Kubliņa vai vēl kāda, mēs varam nekvalificēties arī Eiropas finālturnīram.” Daži līdzjutēji izteicās, ka mūsu sieviešu basketbolā nav vairs tādu treneru kāds bija Raimonds Karnītis. Vīnbergs par to tikai pasmējās – mums nav vairs arī tādu spēlētāju kā Uļjanas Semjonovas un laiki pavisam citi. ”Toreiz jau nekādas demokrātijas nebija, bet uz ārzemēm visas gribēja aizbraukt, šobrīd tas nav nekāds papildus stimuls, tās sviras vairs nestrādā.”

Raidījuma beigās vēl tika parunāts par vīriešu basketbolu - LBL izšķirošām spēlēm un arī izlases iespējamo komplektāciju. Abi viesi finālā prognozēja spēlējām Ventspili un Baronu. Par izlases spēlētāju diskvalifikācijām – ja jau tās esot iedotas, tad lēmumi jāiztur līdz galam. Vīnbergs aicināja pirms tam visu vairāk apsvērt, jo var iznākt, ka nav vairs kam spēlēt. ”Es arī pats agrāk brīnījos, kāpēc basketbolisti tik bieži paradās dzeltenajā presē, bet to veicina kopējais izglītības līmenis. Sievietes visas mācījušās, izņemot Aneti Jēkabsoni, kurai tas naudas maiss varbūt būs pilns pēc karjeras un pietiks visam mūžam, bet šie puiši taču nebūs sapelnījuši visai dzīvei.” Žurnālists Strauss teica, ka līdzjutējiem vienmēr vajadzīgas uzvaras, bet viņš pats rudenī jau esot gatavs sagaidīt daudzus izlases zaudējumus, tie nepārsteigšot. Tajā pašā laikā novēlot Ainaram Bagatskim visu to labāko. Visbeidzot vēl tika ironizēts par nepārdomāto basketbola vadības lēmumu – ceturtdien LSBL izšķirošā spēle un arī LBL pusfināls jāaizvada vienā zālē, olimpiskajā centrā. No prognozēm sieviešu finālam A.Vīnbergs atturējās , kaut Ē.Strauss tomēr nedaudz nosliecās par labu TTT/Rīgas uzvarai.

Informāciju sagatavoja
LTV Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-04-14 09:46, pirms 14 gadiem
vikings33 rakstīja: nezinu gan,bet man jau drīzāk liekas,ka,ja klubā viss būtu kārtībā tāds mudaks kā kk vispār nebūtu ne tuvu klubam,nemaz nerunājot par prezidenta amatu.nesaprotu ar kuru galu domā cilvēki,kas ar mazo krišiņu vispār ielaižas kautkādās darīšanās
ja nebūtu KK, tad Cēsīs vispār nebūtu sieviešu basketbols vai labākajā gadījumā būtu D-pils līmenī. Cita lieta, ka KK šī komanda ir kā spēlmantiņa, ar kuru var izrīkoties pēc saviem ieskatiem.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-14 09:49, pirms 14 gadiem
vakar biju uz spēli cēsīs - ja nu kādam ar galvu nav kaut kas kārtībā, tad tas ir klavins. tā uzvedība drausmīga - staigā un klaigā apkārt kā it kā vadītu madrides real! skrien pie tiesnešu galdiņa, tad izrādās laukumā kopā ar citiem. ne jau par savu naudu to visu dara - tāpēc jau izskatās tik komiski.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 10:45, pirms 14 gadiem
Ja spēle rītdien būs ātrāk par 18:30, tad LBS un visi pārējie EJIET D.IRST. Skataties paši savu basketbolu! Un ceru, ka Cēsis nākošgad pārorientēsies uz citu sporta veidu, kur nav vadībā tādi duraki, kādi ir LBS!

  -2 [+] [-]

, 2010-04-14 11:16, pirms 14 gadiem
Paldies KK , lai arī ko viņš darījis , bet dāmu basketu pacēlis -neviens nav enģelis, bet ir maz to kas dara un daudz , kas di.š! Par Cēsu uzvaru un KK , lai kapā!!!

     [+] [-]

, 2010-04-14 11:18, pirms 14 gadiem
Un Varonis var iet .......kur grib , tā dara visi , kam rūp savs klubs un rezultāts!
Slēpts komentārs: cesinieks7

  -3 [+] [-]

, 2010-04-14 11:25, pirms 14 gadiem
vikings33 rakstīja: nezinu gan,bet man jau drīzāk liekas,ka,ja klubā viss būtu kārtībā tāds mudaks kā kk vispār nebūtu ne tuvu klubam,nemaz nerunājot par prezidenta amatu.nesaprotu ar kuru galu domā cilvēki,kas ar mazo krišiņu vispār ielaižas kautkādās darīšanās
Gudri dir st nav malku cirst.

  -4 [+] [-]

, 2010-04-14 11:32, pirms 14 gadiem
varonis rakstīja: vakar biju uz spēli cēsīs - ja nu kādam ar galvu nav kaut kas kārtībā, tad tas ir klavins. tā uzvedība drausmīga - staigā un klaigā apkārt kā it kā vadītu madrides real! skrien pie tiesnešu galdiņa, tad izrādās laukumā kopā ar citiem. ne jau par savu naudu to visu dara - tāpēc jau izskatās tik komiski.
visu laiku lasu komentus,jau vairakas dienas betklus'eju...jo gaidu kam b'us taisniba...un kam zelts...koment'ari dsa'zadi...no t'adiem,kas ir g'ajis garam sporta z'alei un zina,ka tur sp'ele basi...vair'ak neko...daudzi tom'er saprot...un kas saproot,tad zin ...KK ir viens no lab'akajiem komandas prezidentiem latvij'a...
mazas c'esis ir 'cempiones basi un florbol'a...un ja 'sogad b'us sudrabs,tad ari tas b'us labi...pluss v'el cinisies par zeltu bas'i lietuv'as 'cempi...kura v'el mazpilseta var ar ko tadu lepoties...
kk m'ak organiz'et,pisaistit sponsorus...var teikt d'zeks 25 gados ir pac'elis c'esis vismaz basi,florbolu...ari volejbola esam augst'akaj'a l'ig'a...tikai mu'l'kis turpm'ak var nolikt KK...
tikai nesakat par toto...to piemin bezsmadze'nu cilv'ecini...
vnk liel'akai da'lai te jauno cilv''eku skau'z,ka d'zeks var at'lauties dziv'e visu ko v'elas...bet j'us plastmasas alus dz'er'aji...turpiniet gaudot...ha-ha..
un tu VARONI zini kas ir pleiof sp'eles k'ada sporta veid'a..? ja iet runa par zeltu...tas nav 'sahs...'aksts...paklau uz k'adu sp'eli tu biji..?
pasl'epes sp'eleji pagalm'a...?

  -3 [+] [-]

, 2010-04-14 12:24, pirms 14 gadiem
Ja Zvirgzdins nebutu ticies ar TTT cilvekiem,tad vins neteiktu,ka netiesasies ar Cesim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 13:09, pirms 14 gadiem
9ball rakstīja: nevajag jau nu tik asi te visus kritizeet, runa nav par to, kaa KK dara savu darbu, kas saistiits ar sponsoru piesaisti utt. Visus interesee situaacija starp vinju un AZ, arii es uzskatu, ka vinsh riikojaas nepareizi. Un te nu ir tas pie kaa mees nonaakam, vinjam ir 25 un nav tik lielas pieredzes shajaa lietaa, var buut ka vinsh raksturiigi cilveekam, vienkaarshi kljuudijaas emociju uzpluudaa un tagad nekas cits kaa tureet savu poziiciju, neatliek. Ja jau vinjam ir tie pieraadiijumi, kaapeec mees vinjus veel neesam redzeejushi? kur vinji ir?
Par AZ var teikt ka vinsh ir fanaats savaa jomaa un pagaidaam iemeslu vinjam neticeet nav.
varbūt viņš viens pats nepieņēma tādu lēmumu .... varbūt viņam ir kāds padomnieks, kam nav 25! Kā Tu to vari zināt? Vai tad kāds izņemot ineta d.irsējus ir prasījis pierādījumus'? ....

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 13:39, pirms 14 gadiem
cesinieks7 rakstīja: visu laiku lasu komentus,jau vairakas dienas betklus'eju...jo gaidu kam b'us taisniba...un kam zelts...koment'ari dsa'zadi...no t'adiem,kas ir g'ajis garam sporta z'alei un zina,ka tur sp'ele basi...vair'ak neko...daudzi tom'er saprot...un kas saproot,tad zin ...KK ir viens no lab'akajiem komandas prezidentiem latvij'a...
mazas c'esis ir 'cempiones basi un florbol'a...un ja 'sogad b'us sudrabs,tad ari tas b'us labi...pluss v'el cinisies par zeltu bas'i lietuv'as 'cempi...kura v'el mazpilseta var ar ko tadu lepoties...
kk m'ak organiz'et,pisaistit sponsorus...var teikt d'zeks 25 gados ir pac'elis c'esis vismaz basi,florbolu...ari volejbola esam augst'akaj'a l'ig'a...tikai mu'l'kis turpm'ak var nolikt KK...
tikai nesakat par toto...to piemin bezsmadze'nu cilv'ecini...
vnk liel'akai da'lai te jauno cilv''eku skau'z,ka d'zeks var at'lauties dziv'e visu ko v'elas...bet j'us plastmasas alus dz'er'aji...turpiniet gaudot...ha-ha..
un tu VARONI zini kas ir pleiof sp'eles k'ada sporta veid'a..? ja iet runa par zeltu...tas nav 'sahs...'aksts...paklau uz k'adu sp'eli tu biji..?
pasl'epes sp'eleji pagalm'a...?
klau, a ko Tu pats saki par biatlonu, negribi mums atgādināt...? tāda dubulta morāle...

  -2 [+] [-]

, 2010-04-14 16:26, pirms 14 gadiem
9ball rakstīja: nevajag jau nu tik asi te visus kritizeet, runa nav par to, kaa KK dara savu darbu, kas saistiits ar sponsoru piesaisti utt. Visus interesee situaacija starp vinju un AZ, arii es uzskatu, ka vinsh riikojaas nepareizi. Un te nu ir tas pie kaa mees nonaakam, vinjam ir 25 un nav tik lielas pieredzes shajaa lietaa, var buut ka vinsh raksturiigi cilveekam, vienkaarshi kljuudijaas emociju uzpluudaa un tagad nekas cits kaa tureet savu poziiciju, neatliek. Ja jau vinjam ir tie pieraadiijumi, kaapeec mees vinjus veel neesam redzeejushi? kur vinji ir?
Par AZ var teikt ka vinsh ir fanaats savaa jomaa un pagaidaam iemeslu vinjam neticeet nav.
bet tu to'cno zini,ka Zvirgzdi'n's nav ticies ar TTT p'arstavjiem..? pareizi nervozais saka,ka tikko AZ grib'eja tiesaties...p'ek's'ni n'e...!!!
pav'erosim v'el kur AZ strad'as pec sezonas....

  -2 [+] [-]

, 2010-04-14 16:29, pirms 14 gadiem
boleks rakstīja: klau, a ko Tu pats saki par biatlonu, negribi mums atgādināt...? tāda dubulta morāle...
par biatlonu es sen teicu ,ka tas ir Latvij'a ir beidzies...t'a vizin'a'san'as pa trasi jau nav biatlons...
KK ta'cu nevar ari v'el biatlonu pacelt l'imen'i...ja tu dom'a par to...
izsakies konkr'et'ak...KK jau nav vainigs pie Latvijas biatlona,lai gan feder'acija var'eja pam'acities,kas j''adara ar treneri,kad pan'akumu nav,bet ir tikai p'edej'as vietas....

  +1 [+] [-]

, 2010-04-14 20:24, pirms 14 gadiem
Kļaviņš: "Manā vietā citi prezidenti rīkotos līdzīgi!" ....iespējams, ka tā arī būtu pie viena noteikuma, ja tie citi slimotu ar tādām pašām kaitēm kā KK.

     [+] [-]

, 2010-04-15 08:24, pirms 14 gadiem
breksis rakstīja: Kļaviņš: "Manā vietā citi prezidenti rīkotos līdzīgi!" ....iespējams, ka tā arī būtu pie viena noteikuma, ja tie citi slimotu ar tādām pašām kaitēm kā KK.
KK pie AB!!!!!!!