Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Hartigana pauti

Hartigana pauti
Marks Hartigans meistarīgi un gudri novērtēja spēles situāciju, atļaujot Dinamo kapteinim publiski atrādīt savus atkailinātos nervu galus...

Vai tas, ko spēlē pret Maskavas CSKA uz laukuma izdarīja Rīgas Dinamo komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, bija provokācija vai nesportiska rīcība?

Jau kopš mača sākuma Ozoliņš bija uzvlicies kā vilks. Iespējams, ka viņa niknuma ugunskurā 95 markas benzīnu ielēja jau spēles ievads, kad Dinamo kapteinis sapiktojās par arēnas gaismām, kas vienu no spēles zonām atstāja vieglā mijkrēslī. Skatītājiem tādas nianses paliek varbūt neievērotas, bet spēlētāji to uztver visai saasināti – īpaši jau vārtsargi... Tad nu Ozoliņš tiesnešiem norādīja, ka nav smuki sākt spēli, ja visas lampas nav iedegtas. Taču soģiem šis mājinieku vadoņa untums drīzāk bija kā spēles psiholoģiskās taktikas pavērsiens – uz laukuma hokejisti mēdz visādi izpildīties, tāpēc tā brīža kapteiņa nervozitāti viņi ignorēja. Saprotams, tas varoni varēja saniknot vēl vairāk un atlika tikai sagaidīt brīdi, kad viņš par savu neapmierinātību atgādinās vēlreiz. Tiesneši jau arī nav vakarējie un uz laukuma jūt katra spēlētāja lomu, tāpēc ilgi viņiem nenācās savu modrību trenēt.

Piedod, Sandi, bet sportā nerviem ir izšķiroša nozīme. Ja Hartigana lielā mute spēj uzvilkt vienu no pieredzējušākajiem KHL aizsargiem līdz nesavaldības robežai, tad šī mute patiešām ir bijusi liela. Turklāt, Dinamo kapteinis pēc savas būtības nekad nav ļāvies šādai kacināšanai, patiesībā – pats ir diezgan rūdīts ķecers. Komanda patiešām tajā brīdī spēlēja jēli, turklāt notikumi pie apmales patiesībā tajā brīdī izskatījās nevainīgi. Dopingu vai adrenalīnu vajadzēja, bet rupjības cena bija par lielu.

Ozoliņa nūjas kustība Hartigana kājstarpes virzienā, brīdī, kad spēle ir apturēta, kad blakus stāv trīs tiesneši un spēli vēro 10 300 skatītāju – nebija musketiera cienīga. Vēl vairāk tāpēc, ka tā bija klasiska nesportiska rīcība, kas nav atdarināšanas vērta. Ja pavēro situāciju atkārtojumā, abi brašuļi viens otram piestāv – pirmkārt, Ozoliņš uzvedās kā saimnieks un pareizi darīja, bet palūkojiet, cik filigrāni viņš novērtēja Hartigana pautu smagumu. Gluži kā stāvot pie molberta ar krāsu otu – viens smalks vēziens, kas citā gadījumā paliktu neievērots. Paliktu, ja vien arī pretspēlētājs nebūtu no šīs pašas līgas – Hartigans patiešām dabūja starp kājām un citkārt vīrieša iedzimtais lepnums viņa sejā neatklātu pat mazāko sāpju vaibstu, tāpat kā nenodrebētu kanādieša trenētais stāvs. Tas būtu citkārt, bet tobrīd spēle bija kulminācijā un Marks atcerējās, ka amatieru teātris kopumā ir cieņā visā pasaulē. Sarāvies čokurā, viņš patiešām apstiprināja, ka ir atrāvies pa olām, ko tiesneši nemaz savādāk nevarēja klasificēt, bet viss tālākais jau ir vēsture...

Ozoliņš tika nodzīts no laukuma un noteikti saņems arī diskvalifikāciju – uz vienu vai vairākām spēlēm, tas būs droši vien čempionāta nolikuma un disciplinārās komisijas jautājums. Taču kopumā jāatzīst – šoreiz Hartigana pauti izrādījās stiprāki par Ozoliņa nerviem. Varbūt izglābtais punkts bija tieši augstāk aprakstīto notikumu iespaidā, jo Dinamo bija spiesti dramatiski pārkārtot savu spēles modeli, bet – varbūt tieši šis incidents neļāva paņemt mums no šī mača vairāk. Jo Ozoliņš laukumā var dot lielāku labumu, nekā sēžot ģērbtuvē. Protams, ja runājam par tādu komandas kapteini, kas laukumā demonstrē raksturu, hokeja noteikumu ietvaros. Arī tad, ja nagi niez kādam ievilkt pa zobiem vai zemākām vietām.

1 2 3 4 113 komentāri

 +21 [+] [-]

, 2009-12-30 09:01, pirms 14 gadiem
raksts jau labs, bet...., tagad ozoliņš būs sakot ļoti sašļucis, ka neveicinās viņa labo spēli.

  +9 [+] [-]

, 2009-12-30 09:01, pirms 14 gadiem
FYI Hartigans ir kanādietis nevis amerikānis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: davidovic

 +19 [+] [-]

, 2009-12-30 09:03, pirms 14 gadiem
Gendalfs baltaiss rakstīja: knapi pieskaraas,un ne jau nu speciali
Slikti ka knapi būtu riktīgi tad jau šis netēlotu bet smalkā balsī šņukstētu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2009-12-30 09:14, pirms 14 gadiem
Laba bilde, ļoti atbilstoša

  +5 [+] [-]

, 2009-12-30 09:14, pirms 14 gadiem
davidovic rakstīja: Labi ir ka aizgaaja no Dinamo Riga mums taadus l***s nevajag, kas nevis speeelee bet teelo.
Vajag tādus! Atceries viņu pērn un tad jau mēs priecājamies! A Kerču atceraties!

  +9 [+] [-]

, 2009-12-30 09:15, pirms 14 gadiem
agents slieka rakstīja: vai tad Hartigana tēlošana NAV nesportiska rīcība?
Jēziņ, vajadzēja maukt stiprāk, lai nav jātēlo Hartijam
piekrītu par 100%!!!

  +4 [+] [-]

, 2009-12-30 09:17, pirms 14 gadiem
Vispār jau hokejistiem šai vārīgajai vietai ir speciāli aizsargi. Būtu dabūjis pa olām, tad arī "iedzimtais vīrieša lepnums" nepalīdzētu. Cita lieta, ka Ozoliņš parādīja savu tajā brīdī vājo nervu sistēmu.
Nu arī mums ir savs Zidāns.
Slēpts komentārs: ANFK

 +37 [+] [-]

, 2009-12-30 09:22, pirms 14 gadiem
Runāt var daudz,bet man patīk Ozo spēles stils šosezon, varbūt reizēm par šerpu, bet kopumā pirms sezonas negaidīju tik agresīvu hokeju no viņa. Par Ozo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-12-30 09:29, pirms 14 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: Spēlētu Hartigans RD, visi priecātos par 5 min pretiniekiem, nevis būtu sašutuši par Hartigana tēlošanu, tā ka nevajag...
Ja spēlētu RD Hartigans un šādi notēlotu,5min nebūtu,tas ir droši,savukārt par tēlošanu iespējams RD būtu dabūjuši savas 2 min!Tāds ir KHL!

 +12 [+] [-]

, 2009-12-30 09:33, pirms 14 gadiem
Man par vakardienas spēli gan vairāk ir pārdomas citā virzienā..
Kārtējo reizi komandai ir nepieciešams papildus emocionālais lādiņš (kaut vai piemērs ar Jēkaba kautiņu), lai tā sāktu spēlēt hokeju!
Tieši tāpat kā vakar - līdzko uz laukuma notiek kas tāds, kas džekus uzvelk, tā arī RD rādītā spēle sāk vismaz līdzināties hokejam.
Cēloņi tam var būt dažādi, bet galvenokārt, manuprāt, šeit jārunā par treneru spēju noskaņot spēlētājus cīņai!!!
Ja visi džeki sāks kapāties un spēlēt ātru, azartisku uz pretinieku vārtiem tendētu hokeju, kurā būtu kaut nedaudz spēka spiediena uz pretiniekiem jau no pirmās sekundes, tad arī Kapteinim nevajadzēs censties visu darbu padarīt vienam!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-30 09:37, pirms 14 gadiem
vajadzēja pa taisno,jo hartiganam tiešām ir liela mute un tikai.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-30 09:40, pirms 14 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja spēlētu RD Hartigans un šādi notēlotu,5min nebūtu,tas ir droši,savukārt par tēlošanu iespējams RD būtu dabūjuši savas 2 min!Tāds ir KHL!
nu, cik atceros no pagājušās sezonas, diezgan raksturīgi Hartiganam bija bakstīt, provocēt pretiniekus, pietēlot klāt pretinieku atbildēm un līdzko briest rubaks, pēc iespējas ātrāk notīties viņš tā spēlē un palīdz savai komandai - pagājušā sezonā RD, un tad neviens šeit par to neraudāja

  -3 [+] [-]

, 2009-12-30 09:44, pirms 14 gadiem
Vēl mazliet par RD spēlēto hokeju.. - var jau būt, ka kļūdos, bet man šķiet, ka citām komandām mēs pašlaik zaudējam ne tik daudz meistarībā, cik fiziskajā sagatavotībā!
Ja citas komandas pat Rīgā (tajā skaitā jau pasen notikušajā spēlē ar Amur!!!!!!!!!!!!!) skrien ātrāk, tad kaut kas nav kārtībā!!!

 +18 [+] [-]

, 2009-12-30 09:44, pirms 14 gadiem
Ja Jūs cienijamais Pučes kungs paskatītos atkartojumu kārtīgāk,nekā tamlīdzīga no OZO puses nebija.Hartigans bija satvēris Ozo nūju,un Ozo nūju rāva uz savu pusi,un nekāda dūriena vai sitiena tur nebija noteikti.Hartigans prot tēlot,to tak skaidri un gaiši varēja redzēt atkartojumā.Un tiesneši vispār ļoti slikti tiesāja šo spēli.Par cik pats esmu izbijis profesionāls sportists.Bet nu kā saka tiesneša lēmumu mainīt nevar.Bet prieks kaut vai par izcīni'to punktu.Malači,tikai es vēlētos redzēt vēl sportiskā ziņā vēl agresīvāku spēli no Dinamo puses,kā ari'vairāk metirnu.Lai veicas Jaunaja gadā,es ticu mūsu komandai,tāpat arī LV izlasei.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-30 09:47, pirms 14 gadiem
Puče kam Tev tagad kurināt tautu ar šādiem raxtiem ?!!! experts ibio

  +7 [+] [-]

, 2009-12-30 09:48, pirms 14 gadiem
Un neuzskatu ka Ozo ir vāja nervu sistēma.Tas ir adrenalīns.Varbūt mazliet pārdega un tas arī viss.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-30 09:49, pirms 14 gadiem
Bet bilde gan laba fonā ielikta

 +16 [+] [-]

, 2009-12-30 09:50, pirms 14 gadiem
Ozo vismaz nav vienalga, kas notiek uz laukuma!!!
Slēpts komentārs: kibaii

  -1 [+] [-]

, 2009-12-30 09:52, pirms 14 gadiem
Eiropai jāpamaina noteikumi un jāpieskaņojas NHL noteikumiem,tad arī nekādas 5min nebūtu,bet ja būtu tad vismaz par kautiņu.

  +7 [+] [-]

, 2009-12-30 09:54, pirms 14 gadiem
armand man tev jautajums vai tu kadreiz esi atravies pa to vietu???
Tad tu zinatu ka tad sap labu laicunu. Bet Hartginas neizradija nekadas sapec un ari nebija tur nekadas sapes. Visliktakaja gadijuma ozolins knapi pieskaras un varak bija domats ka nomierinies dzekin.
Cerams ka Tiesnesu preiksnieki so epizodi novertes ka neko un ozolins speles

  +1 [+] [-]

, 2009-12-30 09:59, pirms 14 gadiem
bench rakstīja: nu, cik atceros no pagājušās sezonas, diezgan raksturīgi Hartiganam bija bakstīt, provocēt pretiniekus, pietēlot klāt pretinieku atbildēm un līdzko briest rubaks, pēc iespējas ātrāk notīties viņš tā spēlē un palīdz savai komandai - pagājušā sezonā RD, un tad neviens šeit par to neraudāja
Bet es jau nerakstiju par to!Hartigana spēles stilu esmu ievērojis,provocēšanu.......
Es rakstīju par tiesneša lēmumu pielietošanu,ja vēl neesi ievērojis pag. sezonu tiesneši nesa mūs cauri bez variantiem vismaz 70% spēļu ko redzēju,un pat tad bijām 10 vietā!
Šo sezonu sākumā tiesneši bija tādi kādiem ir jābūt,noliek mūs pašās beigās,tad atlaiž grožus un nu gūstam punktus,paceļamies virs ūdens līmeņa(8 v.),nu krievi saprot, nav labi ,atkal saskaramies ar nežēlīgu tiesāšanu,slīdam uz leju,KHL (jeb krieviem) neesam vajadzīgi izslēgšanas mačos!iUn uz to viņi iet!Bet nekas!Uztrenējamies, un uz to krievi ar laiku mums kāsīs PČ un OL spēlēs!Tur tiesneši viņiem nelīdzēs!
Slēpts komentārs: karabine

  +4 [+] [-]

, 2009-12-30 10:04, pirms 14 gadiem
Uzvaras sasniegšanai visi līdzekļi ir labi. Nenosodu Hartiganu, kā arī visi nenosodija Kerču kad pēc viņa trikiem LR izlase vairākumā guva vārtus.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-30 10:10, pirms 14 gadiem
Andris5, 09:29, pirms 31 minūtes, citēt


Ja spēlētu RD Hartigans un šādi notēlotu,5min nebūtu,tas ir droši,savukārt par tēlošanu iespējams RD būtu dabūjuši savas 2 min!Tāds ir KHL!

Skatos Jūs kungs arī hokejā esat savā ampluā,Izrādās ne tikai Liepājas Metalurgu futbolā pietiesā,bet arī Rīgas Dinamo hokejā,Tiesnešus ziepēs!!!

 +11 [+] [-]

, 2009-12-30 10:11, pirms 14 gadiem
Nekas nākošā spēle notiks arī Rīga nu tad Sandis sabazīs mutē Hartiganam viņa paša pautus!!!

     [+] [-]

, 2009-12-30 10:14, pirms 14 gadiem
Pārsteidza vakar Toļika neobjektivitāte.

1) neviens mēs nezinam, ko Sandim pateica un vai bija iespējas rīkoties savādāk. Tāpat mēs nezinam, vai šāda rīcība nosēdina pretinieku labāk par "bietē iedošanu" vai nē (Kā J.Rēdlihs mācīja studijā). Citiem vārdiem mēs nezinām, vai vajadzēja Ozo tā rīkoties.

2) Taču ir pilnīgi skaidrs ir tas, ka kļuškas bāzšana starp kājām, ja tas tiek darīts, lai izprovocētu konflitku, iebiedētu vai pazemotu, ir pārkāpums. Un tiesnesim uz to ir jāreaģē. Un, kas svarīgi, tiesnesis lēmumu var pieņemt, nesaņemot ekspertu atzinu par Hartigana p..tiem nodarītajiem postījumiem.

Karoče, sāpēja vai nesāpēja, tēloja vai netēloja, vajadzīgi vai pilnīgi lieki, kļušku iebāza starp kājām, lai pazemotu otru hokejistu.
Pričom te tiesnešu vaina. Bet Toļiks noskatās atkārtojumu un spriež par kaut kādām tiesnešu augstajā instancēm.. tāda sūdzība būtu izsmiekls.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 113 komentāri