Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Jau vienreiz pārcelto svarcelšanas EČ pārceļ uz 2021. gadu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jau vienreiz pārcelto svarcelšanas EČ pārceļ uz 2021. gadu
Artūrs Plēsnieks. Foto: EPA/Scanpix

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Eiropas Svarcelšanas federācija (EWF) nolēmusi 2020. gada Eiropas čempionātu pārcelt uz nākamo gadu. Turnīra rīkošanas tiesības saglabā Krievijas galvaspilsēta Maskava.

Šis turnīrs sākotnēji bija ieplānots 2020. gada aprīlī, tomēr koronavīrusa pandēmijas dēļ tā sākumu pārcēla uz 31. oktobri. "Vēlamies un esam gatavi aizvadīt turnīru šogad, taču detaļās mums nav skaidra situācija ar koronavīrusu Eiropā. Zinām, ka kādās valstīs situācija pasliktinās, dažviet sportisti joprojām nevar pilnvērtīgi trenēties, liegts izbraukt no valsts un tā tālāk. Devām iespēju EWF izlemt," atklāj Krievijas Svarcelšanas federācijas prezidents Maksims Agapitovs. "Ņemot vērā neprognozējamo situāciju, pastāv daudz risku. Liekot lietā veselo saprātu, labāk sportistiem dot iespēju sekmīgi sagatavoties Eiropas čempionātam 2021. gadā."

EWF tagad nolēma 2020. gada Eiropas čempionātu pārcelt uz nākamo gadu. "Tas izdarīts tāpēc, lai visi sportisti būtu līdzvērtīgos apstākļos. Sacensību norises vieta paliek Maskava. Pagaidām nav zināms, uz kuru mēnesi čempionāts tiek pārcelts - tas saistīts ar televīziju translāciju īstenošanas iespējām," informē organizācijas viceprezidents Sergejs Sircovs.

Atgādinām, ka 2019. gadā Eiropas čempionāts notika Gruzijas trešajā lielākajā pilsētā Batumi, kur Latvijas svarcelšanas zvaigznes iekļuva četriniekā - Rebeka Koha izcīnīja savu otro zeltu, Ritvars Suharevs ieguva bronzu, bet 2016. gada čempions Artūrs Plēsnieks ierindojās ceturtajā vietā.

Rebeka Koha šovasar paziņoja par karjeras beigām. Čempionāta tagadējās pārcelšanas dēļ vismaz teorētiski palielinās cerība, ka latviete pārdomās un tomēr mērķēs uz trešo Eiropas zeltu pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru