Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Plēsnieks šogad neaizstāvēs Eiropas čempiona titulu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Plēsnieks šogad neaizstāvēs Eiropas čempiona titulu
Rebeka Koha un Artūrs Plēsnieks
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

2016. gada Eiropas čempions svarcelšanā Artūrs Plēsnieks nestartēs kontinentālajās meistarsacīkstēs, kas 2.-8. aprīlī risināsies Horvātijas otrajā lielākajā pilsētā Splitā. Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašniece Rebeka Koha ir starp galvenajām favorītēm uz Eiropas čempionāta zeltu.

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas vadošais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks (25) vēl atgūstas pēc pleca operācijas, rehabilitācija norit labi, taču Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Mūsu vadošais svarcēlājs plāno startēt pasaules čempionātā, kas novembra beigās sāksies ASV pilsētā Anaheimā.

Kā jau ziņots, 2016. gada aprīlī Plēsnieks pirmoreiz kļuva par Eiropas čempionu, savukārt augusta olimpiskajās spēlēs izcīnīja astoto vietu svara kategorijā līdz 105 kg.

Pirms šī gada kontinentālajām meistarsacīkstēm izveidots svarcēlāju reitings, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists eventuāli varētu pacelt.

58 kilogramu sacensībām pieteiktas 24 svarcēlājas. Trešā jaunākā dalībniece Rebeka Koha (18) orientējas uz 205 kg summu. Tieši tādu smagumu iecerējusi arī trīs gadus vecākā ukrainiete Veronika Ivasjuka, savukārt poliete Katažina Kraska orientējas uz 202 kilogramiem. 11 dāmas cer pacelt vismaz 200 kg!

Atgādinām, ka marta sākumā Koha debitēja Latvijas čempionātā, kur izmantoja tikai četrus mēģinājumus no sešiem un noformēja 201 (91+110) kilogramus - tas bija labākais rādītājs starp visu svara kategoriju sievietēm. 2016. gada Eiropas čempionātā ventspilniece izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 53 kg, bet olimpiskajās spēlēs ieguva ceturto vietu.

77 kilogramu sacensībām pieteikti 22 svarcēlāji. Jaunākais dalībnieks Ritvars Suharevs (18) orientējas uz 335 kg summu, kas ir septītais labākais rādītājs. Galvenais favorīts ir divu gadu diskvalifikāciju izcietušais albānis Daniels Godelli (362), otrajā pozīcijā kotējas viņa tautietis Erkands Kerimajs (355), savukārt divi baltkrievi mērķē uz 346 kilogramiem.

94 kilogramu sacensībām pieteikti 30 svarcēlāji. Daugavpils atlēts Vadims Koževņikovs (23) plāno 350 kilogramu summu, kas ir 17. labākais rādītājs. Galvenie favorīti ir Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Aurims Dižbalis no Lietuvas un Ukrainas pārstāvis Dmitro Čumaks.

Izmantotie resursi:
ewfed.com

     [+] [-]

, 2017-03-10 17:41, pirms 7 gadiem
starp Favorītenēm!

     [+] [-]

, 2017-03-10 19:30, pirms 7 gadiem
Pēc olimpiskajā gadā valsts prēmijas labi ripotu, bet ilgtermiņā pareizi, ka saārstējas.