Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

ASV pārstāvošais latviešu spēkavīrs Līcis pārspējis Ginesa rekordu

Krišs Upenieks

ASV pārstāvošais latviešu spēkavīrs Līcis pārspējis Ginesa rekordu
Mārtiņš Līcis
Foto: Ultimate Strongman

LETA. ASV pārstāvošais latviešu spēkavīrs Mārtiņš Līcis aizvadītajā nedēļas nogalē Ohaio pilsētā notikušajās sacensībās "Arnold Sports Festival" pārspējis Ginesa rekordu.

Fitnesa festivāla ietvaros noslēdzošajā dienā risinājās rekordu pārspēšanas pasākums, kurā katrs unikāla rezultāta sasniedzējs saņem 5000 dolāru (4000 eiro) prēmiju, kā arī viņa vārds tiek ierakstīts Ginesa rekordā.

Līcis veica Henrija Šteinborna vārdā nosauktu vingrinājumu, kurā svaru stienis sākumā atrodas pacelts uz sāniem, spēkavīrs to uzliek uz pleciem, veic pietupienu un tad vēlreiz nolaiž uz zemes šādā pat stāvoklī. Līdzšinējais rekords bija 250 kilogrami, ko 1920.gadā pacēlis pats Šteinborns.

Līcim rekordu šajā vingrinājumā, kas tiek uzskatīts par ļoti traumatisku, uzlabojis līdz 254 kilogramiem, līdz ar to ar savu vārdu iekļuvis Ginesa rekorda grāmatā, turklāt pārspējis vienu no spēka sporta pionieriem.

Pērn Līcis izcīnīja ceturto vietu Botsvānā notikušajās prestižajās "World’s Strongest Man" sacensībās.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-03-08 01:46, pirms 6 gadiem
1920. (!) gadā iepriekšējais rekords no jaunatklājēja??? Nu ko, laikam neviens ar tik traumatisku vingrinājumu negrib ķēpāties.

Nez, Ginesam arī ir kādi ierobežojumi vai arī jebkurš var pats savu variāciju izdomāt, kā to smagumu kaut kur aizbīdīt un Giness reģistrēs?