Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergam neveiksme finālā un 8. vieta pasaules čempionātā

Jānis Pārums

Štrombergam neveiksme finālā un 8. vieta pasaules čempionātā
Štrombergs
Foto: bmxlatvia.com

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs šovakar Birmingemā (Lielbritānija) pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu. Finālbraucienā latvietis kopā ar vairākiem konkurentiem krita, kas liedza ieņemt augstāku vietu.

Ceļš līdz finālam Latvijas riteņbraucējam bija pārliecinošs. Štrombergs pārliecinoši uzvarēja savā ceturtdaļfināla braucienā, bet pusfinālā ierindojās trešajā vietā. Finālu latvietis iesāka ar lielisku startu, izvirzoties vadībā, taču pirmajā līkumā savas pozīcijas zaudēja, palaižot priekšā vairākus konkurentus. Diemžēl vēlāk Štrombergam priekšā krita viens no konkurentiem un Māris nespēja izvairīties sadursmes.

Finālā tādejādi Štrombergs ieņēma astoto vietu, bet par pasaules čempionu kļuva austrālietis Sems Vilobijs. Otro vietu izcīnīja pērnā gada pasaules čempions Žoriss Dodē no Francijas, bet trijnieku noslēdza viņa tautietis Moana Mo Kalē.

Elites ceturtdaļfinālā izstājās gan Eiropas čempions Edžus Treimanis, gan Toms Mankus, kuri iekļuva kritienos un savos braucienos ieņēma, attiecīgi, piekto un septīto vietu.

Sieviešu Elites pusfinālā iekļuva Sandra Aleksejeva, taču pusfināla brauciens viņai bija neveiksmīgs - piedzīvotais kritiens liedza ieņemt augstāko vietu par astoto savā braucienā. Jāpiebilst, ka čempionāta izšķirošajos braucienos kopumā bija daudz kritienu.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Fināls

VietaSportistsValsts
1.Sems VilobijsAustrālija
2.Žoriss DodēFrancija
3.Moana Mo KalēFrancija
4.Entonijs DīnsAustrālija
5.Deivids HermansASV
6.Denijs RobinsonsASV
7.Marks VilerssJaunzēlande
8.Māris ŠtrombergsLatvija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-05-26 23:47, pirms 12 gadiem
Štromberg turies, cerams uz OS būsi labākajā formā un atvadīsi uz latviju zeltu

  +2 [+] [-]

, 2012-05-27 00:07, pirms 12 gadiem
Šķiet, tā nebija Māra trase. Būtu standarta garuma 1.taisne(20...30m garāka), domāju, ka no virāžas būtu ārā 1. Kā jau teikts - BMX nav tik paredzams kā skriešanas sprints uz atsevišķiem celiņiem, kas to padara tik intriģējošu un skatītāju nervus "vārošu".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-05-27 00:35, pirms 12 gadiem
Principā pusfinālā daudz kas tika zaudēts. Finālā jau viss bij ok, starts bij labs, bet nu dēļ pusfināla 3. vietas, vidējais celiņš + tas, ka pirmajā celiņā bija iespējams 2. labākais startu ņēmējs pasaulē, tas kopā arī neatstāja daudz variantus finālā izcelt. Būtu pa pirmo celiņu kāds vājāks startētājs bijis, tad arī iespējams no tā vidējā celiņā štrombis būtu paspējis nogriezt priekšā, bet nu bija kā bija. Nekas, galvu augšā, gan jau beigās viss būs ok

  +7 [+] [-]

, 2012-05-27 01:26, pirms 12 gadiem
Ne jau Strombergam nepaveicas, vnk paveicas konkurentiem!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-27 02:20, pirms 12 gadiem
Maris vienkarsi lava papriecaties caliem pirms OS spelem!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-27 07:59, pirms 12 gadiem
killo2000 rakstīja: Principā pusfinālā daudz kas tika zaudēts. Finālā jau viss bij ok, starts bij labs, bet nu dēļ pusfināla 3. vietas, vidējais celiņš + tas, ka pirmajā celiņā bija iespējams 2. labākais startu ņēmējs pasaulē, tas kopā arī neatstāja daudz variantus finālā izcelt. Būtu pa pirmo celiņu kāds vājāks startētājs bijis, tad arī iespējams no tā vidējā celiņā štrombis būtu paspējis nogriezt priekšā, bet nu bija kā bija. Nekas, galvu augšā, gan jau beigās viss būs ok
Pilnībā piekrītu viss tika zaudeets jau pusfinaalaa !!!! Un vispaar taada tendence jau sen ir ka vilobijs ir stipraaks, Domaajams ka Maris ir vairs tikai otrs stiprakais pasaulee !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-27 09:03, pirms 12 gadiem
Visi ir baigi pielikuši un OS medaļa jau nav Mārim iedota, Jābūt ļoti lielai veiksmei lai to dabūtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-27 10:47, pirms 12 gadiem
Duble Dice rakstīja: Pilnībā piekrītu viss tika zaudeets jau pusfinaalaa !!!! Un vispaar taada tendence jau sen ir ka vilobijs ir stipraaks, Domaajams ka Maris ir vairs tikai otrs stiprakais pasaulee !!!
Tā gluži teikt nevar. Konkurenti tiešām ir pievilkuši un pavisam izteikta līdera nav, kas padara sacīkstes daudz intiģējošākas par periodu, kad bija 2..3 favorīti. Skat, šīs sezonas izteikts ātrākais braucējs nemaz nebija finālā. Šādās ciešās sacīkstēs veiksmei ir liela nozīme. Šai gonkā un pat finālā Māris parādīja, ka joprojām ir spēcīgākais sprinteris. Viens no Māra nelieliem mīnusiem ir augums/svars. Ši tik kompaktā trasē tam ir liela nozīme. Filds, Viloubijs un Robinsons ir spējīgi ieiet līkumā straujāk, sagādājot pārsteigumus tādiem braucējiem kā Māris, Willers, Dejs. Toties plašākās ar lielākiem rādiusiem, Māri noķert iespējams tikai tad, kad tiek pieļauta kāda rupja kļūda.
Tāpēc, ceru, ka F1 fani, kuri, kā izskatās, mums ir lielā vairumā, iespēs šo to arī no BMX viltībām. Šķiet, goda lieta Latvijas sporta un sacīkšu fanam.

     [+] [-]

, 2012-05-27 11:13, pirms 12 gadiem
Jānis Grīnvalds rakstīja: Tā gluži teikt nevar. Konkurenti tiešām ir pievilkuši un pavisam izteikta līdera nav, kas padara sacīkstes daudz intiģējošākas par periodu, kad bija 2..3 favorīti. Skat, šīs sezonas izteikts ātrākais braucējs nemaz nebija finālā. Šādās ciešās sacīkstēs veiksmei ir liela nozīme. Šai gonkā un pat finālā Māris parādīja, ka joprojām ir spēcīgākais sprinteris. Viens no Māra nelieliem mīnusiem ir augums/svars. Ši tik kompaktā trasē tam ir liela nozīme. Filds, Viloubijs un Robinsons ir spējīgi ieiet līkumā straujāk, sagādājot pārsteigumus tādiem braucējiem kā Māris, Willers, Dejs. Toties plašākās ar lielākiem rādiusiem, Māri noķert iespējams tikai tad, kad tiek pieļauta kāda rupja kļūda.
Tāpēc, ceru, ka F1 fani, kuri, kā izskatās, mums ir lielā vairumā, iespēs šo to arī no BMX viltībām. Šķiet, goda lieta Latvijas sporta un sacīkšu fanam.
Nav zināms, kādā solās būt trase Londonā?

     [+] [-]

, 2012-05-27 11:44, pirms 12 gadiem
M9 rakstīja: Nav zināms, kādā solās būt trase Londonā?
Apmēram ir. Itāļi vimeo bija ielikuši video, bet laikam, palūdza viņiem to izdzēst. Apmēram tāda pati kā šeit Mens Final - BMX Supercross - London - Olympic... tikai noņemts lēciens pāri virāžai 1.taisnē, 2. taisnē lēcieni normālāki. Box jump noņemts. Pārējais paliek kā bija. Ļoti daudz asfalta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-27 19:31, pirms 12 gadiem
sandis444 rakstīja: Ieteikums Ivo Lakučam.. nu nevajag pirms lieliem mačiem čupoties ar presi un stāstit par to cik esam spēcīgi un to ka šahu ne ar vienu nespēlēs bet mauks ar pilnu pedāli.. nu vajag no sākuma izdarīt darbu un tad runāties cik tīk! Citādi Ivot tagad tādā kā muļķīša lomā - pa presi izbazunējās un čiks vien bija!


Smuki puikas uzvedās pirms olimpiādes 2008 gadā, strādāja no sirds, nekas nebija kas uzmanību novērš un bija arī rezultāts!


Tagad ar Ivo ir tik bieži intervijas kur viņš stāsta par to cik Māris ir stiprs, bet rezultātu lielajos mačos nav!
ps: Ivo - mazāk runā ar presi, vairāk strādā ar Māri un citiem čaļiem! Ar presi parunāsies pēc Londonas!
protams katrs dara kā grib un runā ko grib, bet tad arī ir attiecīgs rezultāts un lidzjutēju reakcija!
Ivo ar savu runāšanu presē un stāstīšanu par to kāds Māris ir monstrs pats izdara spiedienu uz Māri! Un žurnālisti, līdzjutēji ir tagad sašutuši un noliek pašu Māri.. sak, kā tad tā, Lakučs bazūnēja ka Štrombergs ir baigais monstrs, bet rezultāta nav!!
Tas tev nav hokejs, kur čaļi "nesaņēmās", "paslinkoja" un "nav rezultāta". Ir arī liela atšķirība starp sacīkstēm un sporta veidiem, kur citu traucēkļu, kā vien paša spējas, nav. Šitā demagoģija un padomdošana, kad nejēdz neko no sprinta, kontaktveida sacīkstēm, ir sevis paša pazemojoša. Izlasi kārtīgi vismaz šo Kur astoņiem nav vietas... | Sporto.lv . Vairākas reizes tiek atgādināts par BMX specifiku. Paskat - 16 labākie individuālā starta braucēji iebrauc vienas sekundes robežās. Māris patiešām, bez liekuļošanas ir pārāks atsevišķās kategorijās, bet BMX ar to jau ir interesants, ka rezultātu finišā var ietekmēt gandrīz nesaskaitāmi faktori... ieskaitot(uzsveru) trasi, kura var būt mazāk vai vairāk pateicīga vienam vai citam braucējam. Ivo arī intervijā atdzīst, ka tik īsā pirmajā taisnē var nebūt tik vienkārši kā standartsituācijā.
Par Robinsonu. Nu, izlasi komentāru prātīgāk! Kā reiz par to runāju, ka šī trase ir labvēlīgāka maziem un viegliem braucējiem... tādi ir Wiloughby(170) un Robinson(168). Māris ir garākais(187) un smagākais no visiem pusfinālistiem. Skaties uz sezonu kopumā... paskaties arī kā svārstās satbilitāte tiem pašiem Wiloughby un Fields... kāpēc? Nav tik vienkārši.
Olimpiskajā 2008. gadā, tai pašā Eiropas čempionātā, nu nebija Mārim visu laiku kā pa sviestu. Brīnumu šeit nav. Visi ir cilvēki.

     [+] [-]

, 2012-05-27 19:56, pirms 12 gadiem
Starp citu, Māris pirms PČ medaļas obligāti nesolīja... Lūk, intervija ar Māri 22. maija "Liesmā", fragments
— Vai esi jau sācis domāt par olimpiskajām lietām Londonā?
— Protams. Tiesa, varbūt patlaban galvenais fokuss, mērķis ir pasaules čempionāts nākamās (nu jau šīs!) nedēļas nogalē Anglijā — Birmingemā.
— Olimpiskajā trasē?
— Nē, indorā (angl. apjumtā trasē). Tā būs tāda maza trase hallē zem jumta, redzēs, kas viņiem tur būs sanācis. Tikai pēc tam pa nopietnam pievērsīsimies olimpiskajām lietām.
— Arī pasaules čempionātā taču būs klāt visi vadošie braucēji?
— Jā.
— Vai ceri uz medaļu?
— Nu, jāsāk ar to, ka BMX ir neprognozējams sporta veids... Jūtos labi un esmu šiem startiem gatavs, taču šī trase Birmingemā būs maziņa, diezgan saspiesta. Tur viss būs vairāk tendēts uz šovu, jo indorā nav vietas superkrosa trasei. Katrā ziņā pasaules čempionātā nebūs līdzīga nule Holandē brauktajai trasei. Tāda miniatūra, tāpēc viss kas var notikt.(citāta beigas)
Nezin, vai pusfinālā Māris taupījās, taču sanāca tikai trešā vieta. Iespējams, taču tas tikai subjektīvi, ka Māris finālā gribēja biki par lielu rādiusu paņemt, un tā nu sanāca "pavērt šlagbomi vaļā" Viloubijam, kurš nāca gandrīz pa vidu pilnā gaitā ar abiem varžēdājiem "uz muguras"... Katrā ziņā Viloubijs ir ļoti nopietns konkurents. Taču stabils pirmā astotnieka vīrs Štrombis patlaban ir, un par to pārējo - gan jau tad redzēs. Kas attiecas uz Ivo, nu tas vienkārši ir viņa stils, un par to laikam nevajadzētu daudz pārmest. Lai veicas čaļiem!