Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štromberga diskvalifikācijas iespējamais iemesls - pāragri noņemta ķivere

Jānis Celmiņš

Štromberga diskvalifikācijas iespējamais iemesls - pāragri noņemta ķivere
Māris Štrombergs
Foto: bmxnow.com

Jau vēstījām, ka ar neveiksmi vakar Birmingemā (Lielbritānija) pasaules čempionāts noslēdzās olimpiskajam čempionam BMX riteņbraukšanā Mārim Štrombergam. Šodien saņemtā oficiālā informācija liecina, ka latvietim piespriesta diskvalifikācija un anulēts rezultāts, kas nozīmē, ka Māris palicis arī bez punktiem reitingā.

Finālu latvietis iesāka ar lielisku startu, izvirzoties vadībā, taču pirmajā līkumā savas pozīcijas zaudēja, palaižot priekšā vairākus konkurentus. Diemžēl vēlāk Štrombergam priekšā krita viens no konkurentiem un Māris nespēja izvairīties sadursmes.

Sacensību oficiālais protokols vēsta, ka Štrombergs palicis gan bez izcīnītas vietas, gan rezultāta, bet uz astoto pozīciju ir pacelts amerikānis Džošs Meijers, kurš finālā nemaz nestartēja, jo nebija spējis pārvarēt sacensību pusfināla barjeru.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas BMX pārstāvis Miks Puķītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com neko daudz sīkāk komentēt nevarēja, pieļaujot domu, ka vienīgais iemesls diskvalifikācijai varētu būt ķivere, kuru Māris noņēmis vēl pirms finiša.

Ja diskvalifikācijas iemesls tiešām ir Štromberga pāragri noņemtā ķivere, tad jocīgi, jo arī jaunais pasaules čempions Sems Vilobijs (Austrālija) bez ķiveres trasē ieskrēja brīdī, kad vēl nebija finišējuši visi finālbrauciena dalībnieki…

Sīkāku un smalkāku informāciju LRF pārstāvis solīja rīt, kad Latvijā būs atgriezušies Latvijas komandas pārstāvji. Māris pats gan mājās nebūšot, jo no Birmingemas uzreiz atgriezīsies ASV.

  +9 [+] [-]

, 2012-05-27 20:24, pirms 12 gadiem
Čalis lēnā garā ieripinās finišā bez ķiveres čut ne minūti aiz sacīkšu uzverātāja un dēļ tā ir jāņem nost viņam punkti? :O Ne viņš tur vairs skrēja, ne arī kāds braucējs aiz viņa bija. Biš smieklīgi liekas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-28 00:10, pirms 12 gadiem
Tāpat Latvija zina, kurš ir labākais uz šīs planētas!

  +3 [+] [-]

, 2012-05-28 14:42, pirms 12 gadiem
Vilobijs jau bija finišējis un tā ir būtiska starpība!
Domāju, ka Štrombergs vienkārši gribēja līdzjūtējiem pateikties par atbalstu, bet ar ranga punktiem tur vispār nav nekāda sakara. Paldies Štrombi par cīņassparu un izturību olimpiādē!

p.s. Kolumbieši PČ nostartēja diezgan vāji tā kā varam jau šobrīd apsveikt Latviju ar 3 BMX puišiem Londonā!