Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins karjeru turpinās "Cofidis"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Saramotins karjeru turpinās "Cofidis"
Aleksejs Saramotins "Columbia-HTC" aizvadījis tikai nepilnu vienu sezonu
Foto: TDWSport.com

Kā šodien ziņo Francijas un Nīderlandes mediji, Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins (28) pēc šīs sezonas pametīs savu pašreiz pārstāvēto ProTour vienību "Team Columbia - HTC", lai pievienotos Francijas profesionālajai komandai "Cofidis", ar ko mūsus sportists parakstījis divu gadu līgumu, kas beigsies 2012. gada nogalē.

Francijā bāzētā "Cofidis, Le Credit en Ligne" komanda dibināta 1997. gadā un bija Starptautiskās Ritenbraukšanas federācijas (UCI) ProTour sastāvā pirmajās piecās šīs organizācijas sezonās (2005. - 2009. gadā). Tiesa, neizteiksmīgu rezultātu dēļ "Cofidis" pērn zaudēja savu ProTour licenci, un 2010. gada sezonu aizvada kā UCI profesionālā kontinentālā komanda. Tas gan nav liedzis franču komandai piedalīties trīs nozīmīgākajās tūrēs - "Giro d' Italia", "Tour de France" un "Vuelta a Espana".

"Cofidis" sastāvu pamatā veido Francijas riteņbraucēji, no kuriem var izcelt Samjuelu Dumulinu (30) un Davidu Monkutjē (35), kurš pēdējos trīs "Vuelta" velobraucienos ieguvis kalnu karaļa titulu. Tāpat nedrīkst nepieminēt, ka komandu pārstāv arī divi Igaunijas jaunie riteņbraucēji - viennozīmīgi talantīgais Reins Tāramē (23), kurš ieguvis iesauku "lapsa", un Kalle Krīts (26).

Savas riteņbraucēja karjeras sākumā pārstāvējis Latvijas komandu "Rietumu Banka - Riga", Saramotins 2009. gada sākumā pievienojās dāņu "Team Designa Køkken", kā sastāvā aizvadīja ļoti atzīstamu sezonu un kopš jūlija izpelnījās riteņbraukšanas elites vienību pastiprinātu uzmanību. Ieinteresēto vienību pulkā tolaik bija arī "Cofidis".

Aleksejs izvēlējās vienu no labākajām profesionālajām komandām pasaulē "Team Columbia-HTC", līgumu parakstot 2. oktobrī un kļūstot par trešo Latvijas riteņbraucēju, kurš pārstāvējis ProTour komandu. Jau nākamajā dienā Saramotins, esot vēl dāņu vienības sastāvā, izgāja uz starta "Sparkassen Münsterland Giro" viendienas velobraucienā (UCI 1.1 kategorija) Vācijā un izgrieza pogas mājiniekiem, izcīnot spožu uzvaru un pierādot, ka "Team Columbia" izdarījusi pareizo izvēli.

Savā pirmajā sezonā profos četrkārtējais Latvijas čempions grupas braucienā pāsvarā darbojies komandas interesēs jeb darījis melno darbu, palīdzot līderiem daudzdienu sacensībās un ar ļoti augstvērtīgiem rezultātiem neizceļoties. Tiesa, pagājušajā svētdienā Aleksejam izdevās izcīnīt skaistu solo uzvaru augsta līmeņa "Grand Prix d'Isbergues" (UCI kategorija 1.1) viendienas velobraucienā Francijā, veicot ļoti pozitīvu ierakstu savā salīdzinoši klusajā sezonā.

Saramotins ir jau astotais riteņbraucējs, kurš šī gada beigās pametīs "Columbia-HTC", kā arī ceturtais "Cofidis" sastāva papildinājums (pārējie trīs - francūži) gaidāmajai 2011. gada sezonai.

     [+] [-]

, 2010-09-23 18:05, pirms 14 gadiem
Lieliski

     [+] [-]

, 2010-09-23 18:45, pirms 14 gadiem
Zutis kādreiz brauca Cofidis, tikai leiši uz robežas nopelnīto naudu atņēma. Bet tas bija pasen

     [+] [-]

, 2010-09-23 22:45, pirms 14 gadiem
Žēl vienīgi ka federācija tādam sportistam nespēj nodrošiāt startu pasaules čempjonātā!